PuHu naisten välieriin, Nokia tasoitti ottelusarjan

4.3.2007 BC Nokia jatkaa taistelua välieräpaikasta naisten puolivälierissä. Lappeenrannan Catz kaatui Nokialla lukemin 96-70 ja ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1-1. Pussihukat puolestaan lähetti Espoo Teamin kesälomalle voittamalla toisen ottelun 83-65-numeroin. Catz-Nokia-parin kolmas ja ratkaiseva puolivälierä pelataan tiistaina Lappeenrannassa.

BC Nokia oli saanut edellisestä ottelusta kuumeen takia pois jääneen päävalmentajansa Marianne Koskisen takaisin penkin päähän. Kotijoukkue aloittikin sunnuntaina päättäväisesti.

Toisen kymmenminuuttisen puolivälissä BC Nokia lähti karkumatkalle, eikä johtoasemasta sen jälkeen enää luopunut. Puoliajalle BC Nokia pääsi 12 pisteen johdossa (46-34).

Ottelun niitti nähtiin heti kolmannen jakson alussa. BC Nokia piti Catzin lähes neljä minuuttia pisteittä karaten 59-34 johtoon. Kolmas jakso kirjattiin BC Nokialle 31-15. Viimeisellä neljänneksellä Catz säästeli aloitusviisikon pelaajiaan jo tiistain kohtaamiseen ja ero kasvoi suurimmillaan 33 pisteeseen.

Kotijoukkue pakotti Catzin peräti 21 pallonmenetykseen.

Crystal McCutcheon viimeisteli Nokialle 22 pistettä. Nina Hyvärinen säesti 20 pisteellä. Tiia Huuhka heitti puolestaan kaikki viisi kolmostaan sisään kooten saldokseen yhteensä 18 pistettä.

Catzin tehokkain oli 31 pistettä heittänyt Abby Scharlow.

Joukkueet kohtaavat siis kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa ensi tiistaina (6.3.) Lappeenrannassa.

Kausaite jälleen iskussa

Tapiolan urheiluhallilla Espoo Team onnistui pitämään pelin Pussihukkia vastaan tasaisena aina viimeiselle neljännekselle asti, vaikkei löytänytkään vierailijoiden Aneta Kausaitelle pysäyttäjää.

Joukkueiden ensimmäiseen kohtaamiseen verrattuna espoolaisten pelissä oli enemmän liikettä ja edellisessä ottelussa takellellut heittopeli oli kotisalissa parempaa.

Kolmannen jakson lopussa koko ottelun hyvin pelannut Pussihukkien Johanna Lautala vei kolmosellaan vantaalaiset kymmenen pisteen johtoon 55-45, josta espoolaiset eivät enää täysin toipuneet.

Ottelun parhaana palkittu Aneta Kausaite katkaisi Espoo Teamin viimeisenkin takaa-ajon neljännen jakson puolivälissä upottamalla nopeasti viisi pistettä sekä heti perään antaen peräkkäisissä hyökkäyksissä koriin johtaneet syötöt joukkuekavereilleen. Viimeiset minuutit olivat vantaalaisten nautiskelua.

Lauantaina 30 pisteen edestä Espoota kurittaneen Kausaiten saldot olivat tällä kertaa 29 pistettä, 11 levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä. Johanna Lautala viimeisteli 19 pistettä. Heli Roukanoja kirjautti tuplatuplan, 16 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Espoo Teamin parhaana palkittiin flunssasta kentälle toipunut Mia Liimo, joka heitti 16 pistettä ja repi kuusi levypalloa.

Pussihukkien päävalmentaja Markus Makkonen kehui joukkueensa taistelutahtoa.

- Vastassa oli kokeneempi joukkue, mutta meillä oli isompi sydän kaikessa tekemisessä. Onnistuimme puolustuksessa hyvin joukkueena. Aneta (Kausaite) oli hurjassa iskussa molemmissa puolivälierissä. Johanna Lautala onnistui tänään mainiosti, samoin paljon töitä puolustuksessa tekevä Silja Paavola, kiitteli Makkonen.

Naisten välieriin ovat jo aiemmin selviytyneet runkosarjan voittanut Peli-Karhut ja toiseksi sijoittunut Äänekosken Huima. Välierissä PeKa saa vastaansa heikoimmin runkosarjassa sijoittuneen joukkueen. PuHu oli runkosarjassa nelonen, taisteluaan jatkava Catz kolmonen ja BC Nokia kuutonen. Näin ollen välieräparit ratkeavat kokonaisuudessaan vasta tiistaina, kun neljäs välieräjoukkue on selvillä. Välierät käynnistyvät 10.3.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.