Rannikon 27 pistettä sammuttivat Punaisen Tähden

5.3.2007 Suomalaispelintekijä Teemu Rannikko oli jälleen joukkueensa Olimpija Ljubljanan avainpelaaja, kun slovenialaissikermä kukisti Adriatic-liigassa Belgradin Punaisen tähden. Rannikko upotti 27 pistettä ollen joukkueensa paras. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Rannikon tulitukena Belgradin kaadossa toimivat georgialainen Manuchar Markoishvili ja slovenialainen Domen Lorbek. Markoishvili heitti 25 ja Lorbek 19 pistettä eli takamieskolmikon yhteissaldo oli peräti 71 pistettä. Rannikko kokosi illan saaliistaan 12 vapaaheittoviivalta, jolta hän teki 100-prosenttisen tarkkaa työtä. 

Ljubljana heitti suurimman vaihteen päälle päätösneljänneksellä, jonka se voitti 31-23 ja samalla koko ottelun 88-82. Ljubljanan voittoa voi pitää yllätyksenä, sillä se pelasi ilman kahta runkopelaajansa, Ivica Jurkovicia ja Goran Jurakia.

189-senttinen Teemu Rannikko on alkuvuoden esityksillään noussut Balkanin alueen kovatasoisessa Adriatic-liigassa sarjan kolmanneksi parhaaksi korintekijäksi. Rannikon koko kauden pistekeskiarvo on 16,6. Kärkisijaa pitää hallussaan Belgradin Milan Gurovic (27,9) kaukana perässään Zadarin Carl English (20,0).

Rannikko on seitsemässä viimeisessä Adriatic-liigan ottelussa pussittanut hulppeat 25,9 pistettä peliä kohti.

Zalgiris-ottelu päättyi kaaokseen

Hanno Möttölän edustaman Zalgiris Kaunasin ja Lietuvos Rytasin kohtaamiset ovat Liettuassa klassikoita. Joukkueiden tuorein yhteenotto päättyi kuitenkin kaikkea muuta kuin klassisesti. Kaunasin 5000-päisen kotiyleisön veri kuohahti vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä ja pelikentälle alkoi lentää tavaraa.

Joukkueet pelastautuivat tilanteesta pakenemalla pukuhuoneisiin. Muutaman minuutin odottelun ja rahoittelun jälkeen ottelun erotuomarit totesivat tilanteen toivottamaksi ja puhalsivat pelin poikki. Zalgiris oli keskeytyshetkellä tappiolla lukemin 72-87, jotka jäivät myös ottelun lopullisiksi numeroiksi.

Zalgiris ja Lietuvos Rytas ovat Liettuassa arkkivihollisia ja on suoranainen ihme, ellei kaksikko kohtaa Liettuan liigan finaalissa myöhemmin keväällä. Tämänkertainen ottelu oli Baltian liigaa, jossa joukkueet ovat nyt tasanneet kauden voitot 1-1. Liettuan liigan runkosarjassa Lietuvos Rytas voitti ensimmäisen kohtaamisen, mutta Zalgiris kuittasi tappion Liettuan cup –finaalissa, jonka Möttölä ja kumppanit voittivat.   

Möttölä pelasi kaaokseen päättyneessä Baltian liigan pelissä 17 minuuttia kirjauttaen tilastorivilleen kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi heitontorjuntaa.

Jatkossa Hanno Möttölä joutuu jakamaan peliminuutteja laajemmassa rotaatiossa. Zalgiris Kaunas on nimittäin kiinnittänyt loppukauden kattavalla sopimuksella riveihinsä 213-senttisen, viisi kautta NBA:ssa viettäneen, Loren Woodsin. Woods oli jo Lietuvos Rytas –ottelussa kokoonpanossa, muttei pelannut. Möttölän ja Woodsin ohella Zalgirisin pitkään kalustoon kuuluvat amerikkalainen Tanoka Beard sekä liettualainen Paulius Jankunas.

Lyhyesti

Antti Nikkilän Nymburk jatkaa kanssakilpailijoidensa läksyttämistä Tshekin liigassa. Tuoreimman selkäsaunan Nymburk antoi Padubicelle, joka taipui kotikentällään lukemin 82-97. Nikkilä tehtaili 16 peliminuutissaan tehot 6/5. Aiemmin viikolla Nymburk murjoi Liberecista 92-54-vierasvoiton. Nikkilä ehti nostella viisi pistettä 13 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä. Nymburkille voitot olivat kauden 26:s ja 27:s. Joukkueen ainoa tappio tuli marraskuun lopulla Ostravaa vastaan. Sittemmin Nymburk on voittanut 17 ottelua peräkkäin.

Aki Ulanderin edustama Sallén Basket on joutunut ahdinkoon Ruotsin liigan puolivälierissä. Joukkue on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan Solna Vikingsia vastaan. Kolme voittoa avaa paikan välierissä. Sallén kärsi ensimmäisessä osaottelussa reilun 68-85-vierastappion, mutta oli kotonaan lähellä voittoa. Solna nipisti kuitenkin niukan 95-92-voiton. Ulander oli kotiyleisön edessä vedossa ja kirjautti 17 minuutissa komeat tehot, 13/6/2 riistoa. Ottelusarjan avauksessa Ulander saalisti kahdeksan pistettä ja kuusi levyriä 23 peliminuutissa.

Ari Tammivaaran valmentama Mitteldeutscher pisti kori-iloittelun pystyyn Saksan kakkosliigassa, kun se piipahti Iserlohnin vieraana. Mitteldeutscher voitti runsaskorisen ottelun 106-94. Juha Sten oli edelleen sivussa käsivammansa vuoksi. Iiro Tenngrenin USC Freiburg kärsi kotonaan 86-88-tappion Lichille. Päivä ei ollut Tenngrenin, joka heitti ohi kaikki neljä heittoaan, jäi pisteittä ja kokosi neljä virhettä 14 peliminuutissaan.

Gordon Herbertin Pau-Orthez nitisti Ranskan liigassa kotonaan Lyon-Villeurbannen 95-81. Voitto oli Paun seitsemäs viimeisestä kahdeksasta ottelusta. Euroliigan jatkosarjassa Pau-Orthez on kahden kierroksen jälkeen voitoitta. Kuluneella viikolla se pisti urhoollisesti kampoihin vieraissa Tel Aviv Maccabille, mutta hävisi lopulta 70-74. 

Roni Leimun Haukar on vajonnut Islannin liigan jumboksi. Tuoreimmissa koitoksissaan joukkue kärsi tappiot Thor Thorlille vieraissa 60-68 ja kotonaan IR Reykjavikille niukasti 95-97. Leimu heitti otteluissa 19 ja kymmenen pistettä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

Näytä lisää vastaavia