Puolivälieristä naisten mitalitaistoon selvinneillä vain voitettavaa

9.3.2007 Peli-Karhut ja Äänekosken selviytyivät suoraan naisten SM-välieriin vallattuaan runkosarjan kaksi kärkisijaa. Vastustajat finaalipaikkojen jahtiin joukkueet saivat puolivälieristä Lappeenrannan Catzin ja Pussihukkien raivatessa tiensä jatkoon. Peli-Karhut mittaa PuHun taidot ja Huima puolestaan saa vastaansa Catzin. Välierät polkaistaan käyntiin lauantaina 10.3.

Runkosarjan voittanut Peli-Karhut on saanut hioa välieräkuvioitaan kuntoon kahden viikon harjoittelutauolla, joka sille avautui runkosarjan päättymisen jälkeen. PeKa-luotsi Seppo Kurki seurasi silmä kovana Pussihukkien edesottamuksia puolivälierissä ennakoiden vantaalaisten voittoa Espoo Teamista.

Pussihukkien tunnettu ase löytyy konkarikaksikosta Heli Roukanoja-Aneta Kausaite. Näistä etenkin Euroopan mestaruuden kymmenen vuotta sitten Liettuan paidassa voittanut Kausaite oli huippuvedossa puolivälierissä upottaen Espoon koriin 30 ja 29 pistettä ja kirjauttaen molemmissa otteluissa ns. tuplatuplan.

- Se on selvää, että Roukanoja ja Kausaite tekevät omat pisteensä ja levypallonsa. Tärkeämpää on se, miten pysäytetään kaikki muut joukkueen pelaajat. Pussihukkia vastaan aiomme painottaa puolustamisessa nimenomaan muiden kuriin saamista, suunnitteli Kurki.

Peli-Karhuilla on ainakin runkosarjan perusteella henkinen niskalenkki tulevasta vastuksestaan. PeKa nimittäin voitti kaikki neljä PuHu-kohtaamistaan ja teki tempun näyttävästi. Pienin voitto, jonka PeKa "hukkalaumasta" otti, tuli 18 pisteen erolla. Mielenkiintoisena tilastoseikkana mainittakoon, että PeKa onnistui - Kurjen suunnitelmista huolimatta – pitämään keskinäisissä peleissä Kausaiten normaalia pienemmissä pistemäärissä (14,3) ja normaalia heikommissa heittoprosenteissa (kakkoset 14/51).

- Olemme kärsineet (PeKalle) isot tappiot runkosarjan otteluissa, joten olemme selkeästi haastaja. Lähdemme voittamaan yhtä tilannetta kerrallaan, ennen kuin puhutaan koko ottelun voittamisesta, kaavaili Pussihukat-luotsi Makkonen.

Muiden SM-sarjajoukkueiden tapaan Pussihukilla on ollut ongelmia Peli-Karhujen tehokkaan ulkomaalaistrion pysäyttämisessä. Vaikka Shanika Freeman, Ashley Haynes ja Lisa Lee tekevätkin valtaosan pisteistään korin läheisyydestä, vaikeuttaa heidän puolustamistaan se, että 183-senttiset Freeman ja Lee eivät arkaile ratkaisuja myöskään kolmoskaaren takaa. Peli-Karhujen vaarallisuuden täydentävät erinomaisina kaukoheittäjinä kunnostautuneet Maiju Pekkarinen ja Laura Lehtoranta, jotka molemmat pussittivat palloa runkosarjassa yli kymmenen pisteen keskiarvolla.

PuHun haaste tuleekin olemaan PeKan hyökkäyspelin tukahduttamisessa. Neljässä runkosarjakohtaamisessa Peli-Karhut latoi Pussihukkien koriin keskimäärin lähes 95 pistettä.

"Kokenut, mutta raihnainen"

Äänekosken Huima päätti runkosarjaurakkansa viikkoa muita aiemmin. Sen viimeisestä pelistä on näin ollen vierähtänyt lähes kolme viikkoa. Valmentaja Mervi Nurmen puheista päätellen tauko on tullut tällä kaudella jo Suomen cupin voittaneelle ryhmälle tarpeeseen.

- Huimasta puhutaan aina kokeneena joukkueena, mutta on se myös raihnainen. Terveystilanne vaihtelee päivittäin, eikä koskaan tiedä pystyykö kaikki pelaajat "könkkäämään" kentälle, veisteli Huiman pitkäaikainen valmentaja Mervi Nurmi.

Pelitauon ajan Huima on keskittynyt omaan tekemiseensä. Puolivälieriä Nurmi seurasi vain teksti-tv:n ja liiton nettisivujen välityksellä.

- Ollaan levätty, treenattu ja yritetty tehdä jotain muutakin (kuin koripalloa), Nurmi kertoi.

Tulevan vastustajansa Catzin Huima kohtasi runkosarjassa neljästi voittaen kohtaamisista kolme viimeisintä. Erot otteluissa olivat melko suuria, sillä Catz voitti ainokaisensa 31 pisteen erolla ja Huima kolme peliä keskimäärin 28 pisteen turvin.

- Huima pelaa samalla tavalla kuin (puolivälierävastus) BC Nokia. Meillä on koko kauden ajan ollut vaikeuksia tällaisia "vinttikoirajoukkueita" vastaan. Otteluissamme Huima hallitsi levypallopeliä ja pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä meidän heikon puolustukseen paluun vuoksi. Uskoisin, että tiistain (viimeisen puolivälierän) jälkeen osaamme palata puolustukseen paremmin, arvioi Catzin kanssa jo jatkosopimuksenkin tehnyt Tommi Koskinen.

Koskisen luotsaama Catz on tunnettu vahvasta sisäpelistään sekä isokokoisesta joukkueestaan. Huimalla on pistää kentälle BC Nokiaa parempi eturivi, jossa syvyyttä riittää.

- Huimalla on erittäin laaja materiaali ja sillä on laittaa kentälle aina tuoreita jalkoja. Meiltä se luksus lähti isosta päästä, kun Annika Jaakkola joutui jättämään kentät käsivammansa vuoksi, Koskinen vertaili.

- Joukkueessamme on kuitenkin tunnelma korkealla. Kukaan ei ennakkoon uskonut, että pelaisimme mitaleista keväällä. Lähtökohta on silti se, että Huima on suosikki ja meillä vain voitettavaa, jatkoi Koskinen.

Huima-leirissä suosikin viittaa ei helposti kuitenkaan suostuta kantamaan.

- Catz on iso ja etenkin korinaluspelaajista (Kaisa) Tuure ja (Yelena) Solovyeva ovat kokeneita. Joukkue on ollut kovassa vireessä jo pidemmän aikaa. Pitää muistaa, että Catz voitti runkosarjassa Peli-Karhutkin, varoitteli Nurmi.

Välierät käynnistyvät Karhulassa ja Äänekoskella lauantaina (10.3.). Finaalipari on selvillä viimeistään viikkoa myöhemmin, sillä paras viidestä –menetelmällä pelattavien välierien viimeisetkin ottelut on pelattu seuraavana lauantaina (17.3.).

Naisten SM-pudotuspelien aikataulu löytyy tästä. Ottelutilastot ja koko suomalaisen huippukoripallon tilastopalvelu osoitteessa http://www.basket.fi/.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

29.9.2016 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi alkaa tulevana viikonloppuna. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet pelaavat? Kuka siirtyi kesän aikana ja mihin? Koska naisten Korisliigaa pelataan ja missä? Mitkä ovat joukkueiden tavoitteet? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat muutaman klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.1.2016 Katsojat

Catzin Tallinnan otteluista live-lähetykset 15.-16.1.

Naisten hallitseva Suomen mestari Catz Lappeenranta jatkaa viikonvaihteessa otteluitaan kansainvälisessä Latvia-Estonia-liigassa. Avausottelunsa voittaneen Catzin otteluita voi perjantaina (15.1.) ja lauantaina (16.1.) seurata suorina lähetyksinä Catzin nettisivuilta.

29.9.2015 Katsojat

Naisten Korisliiga -kauden 2015-16 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tulevana viikonloppuna. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

24.5.2015 Katsojat

Vielä ehtii mukaan Korisliigan päätösristeilylle 27.-28.5.

Korisväki kokoontuu keskiviikkona Itämerelle Tallink Baltic Queenillä. Vuorokauden risteilyllä palkitaan koriskauden parhaat, juhlitaan Brädin ja Nevöhööd DJ's Julmarin ja Jaban johdolla. Vielä ehtii mukaan!

18.3.2015 Katsojat

Naisten Korisliigan puolivälierien otteluohjelma

Naisten Korisliigan pudotuspelit starttaavat käyntiin välierillä 19.3. Lappeenrannassa, Kotkassa, Helsingissä sekä Äänekoskella. Toiset puolivälieräkamppailut käydään sunnuntaina 22.3. ja kolmannet tiistaina 24.3. sekä keskiviikkona 25.3.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

29.9.2014 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2014-15 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tällä viikolla. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

Näytä lisää vastaavia