PuHulle finaalipaikka katkolla, Catz tasoitti välieräsarjan

11.3.2007 Kotijoukkueet pitivät pintansa naisten koripallovälierissä. Vantaan Pussihukat oli ottelun viime minuuteilla jälleen vahvempi ja voitti toistamiseen runkosarjan ykkösen Peli-Karhut, tällä erää lukemin 78-71. Voiton ansiosta vantaalaisille on finaalipaikka katkolla Kotkassa ensi tiistaina. Toisessa otteluparissa Lappeenrannan Catz hyydytti Äänekosken Huiman heittopelin lähes kokonaan ja voitti luvuin 68-51. Catz tasoitti välieräsarjan tilanteeseen 1-1.

Myyrmäen urheilutalolla riitti playoff–tunnelmaa Pussihukkien ja Peli-Karhujen kohtaamisessa. Tasaisena edenneen kamppailun viimeiselle neljännekselle lähdettiin Peli-Karhujen kahden pisteen johdossa (58-56).

Fyysinen taisto huipentui viimeisille minuuteille lauantaisen kohtaamisen tapaan. Kun viitisen minuuttia oli pelaamatta, nosti Heli Roukanoja tilanteeksi 66-64, jonka jälkeen johtoasema ei enää vaihtunut. Lauantaina ottelun ratkaissut Aneta Kausaite vastasi tämän jälkeen hetken yksinään vantaalaisten pisteistä heittämällä kahdeksan pistettä peräkkäin. Kausaite pussitti vapaaheitoilla minuutti ennen peliajan päättymistä tilanteeksi 74-69.

PeKan Shanika Freeman onnistui vielä 52 sekuntia ennen loppua vapaaheitoillaan tuomaan Peli-Karhut kolmen pisteen päähän (74-71). Jännitys tiivistyi, kun Heli Roukanojalla oli mahdollisuus 30 sekuntia ennen ottelun loppua sinetöidä Pussihukkien johto turvalliseen viiteen pisteeseen, mutta molemmat vapaaheitot epäonnistuivat.

Freeman sai mahdollisuuden tuoda kotkalaiset vielä tasoihin, mutta amerikkalaisen epäonnistuneen kolmosen jälkeen kotkalaisille tuomittiin epäurheilijamainen virhe vain 17 sekuntia ennen loppua.

Heidi Kilposen käsi ei tärissyt vapaaheittoviivalla ja hän vei hukattaret tavoittamattomaan 76-71-johtoon.

Ensi tiistaina Peli-Karhut pelaa kotikentällään selkä seinää vasten. Pussihukilla on herkullinen tilanne yllättää runkosarjan ykkönen ja edetä runkosarjan neljänneltä sijalta finaaleihin suoraan otteluvoitoin 3-0.

Heli Roukanoja piti Pussihukkia ottelun alkupuolella pelissä mukana lähes yksinään. Täydet minuutit urakoinut sentteri kokosi 28 pistettä ja repi 16 levypalloa. Myös 40 minuuttia kentällä viihtynyt Kausaite heitti 20 pisteestään kymmenen viimeisellä neljänneksellä ja lisäksi antoi koko ottelussa kuusi syöttöä ja hankki joukkueelleen kymmenen levypalloa.

Kotkalaisten tehoista vastasivat Shanika Freeman (24/7) ja Lisa Lee (22/9).

Suurin ero joukkueiden välillä löytyi vapaaheittoviivalta, jolta kotijoukkue upotti heittonsa 77 prosentin tarkkuudella (17/22) vieraiden laittaessa omansa vain 57-prosenttisesti sisään (8/14).

Kolmas välierä pelataan Karhulan liikuntahallissa ensi tiistaina 13.3. klo 18:30

Catz puolusti Huiman pimentoon

Lappeenrannan Catz onnistui kotikentällään jäädyttämään Äänekosken Huiman hyökkäyspelin lähes täydellisesti. Avausneljännes pelattiin vielä tasatahtiin 16-14, jonka jälkeen toisella jaksolla Catz repäisi eroa. Elena Reshetkon kolmosten siivittämänä puoliajalle siirryttiin Catzin 36-25-johdossa.

Catzin päävalmentajan Tommi Koskisen peräänkuuluttama puolustushurmio jatkui toisella puoliajalla. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä tilanne oli 51-36 ja pelin ote selvästi lappeenrantalaisilla. Viimeisellä jaksolla Huima pääsi parhaimmillaan kymmenen pisteen päähän (59-49), mutta voimat eivät riittäneet sen lähemmäksi.

Catz tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1 ottelun päättyessä 68-51. Catzin onnistuneesta puolustuksesta kertoo se, että Äänekosken Huima ei ole koko kauden aikana jäänyt kertaakaan näin pieneen pistemäärään.

- Ottelu oli erittäin fyysinen, kuten eilenkin. Tänään meille ei tullut yhtään mustaa jaksoa ja pääsimme samanlaiseen puolustushurmioon kuin BC Nokiaa vastaan, kehui Tommi Koskinen suojattejaa.

Koskinen kiitteli niin Kaisa Tuuren kovaa panosta Catzin korin alla kuin pikkuhiljaa täyteen kuntoon takaisin pääsevän Anna Kuokkasen tuomaa energiaa. Tuure haki 16 levypalloa ja kirjautti lisäksi neljä syöttöä kuuden pisteensä ohella. Kuokkanen puolestaan ajoi röyhkeästi korille viimeistellen kahdeksan tärkeää pistettä lappeenrantalaisille.

Catzin paras pistenainen oli Abby Scharlow, joka heitti 22 pistettä. Yelena Solovyena nosteli 17 pistettä ja haki 13 levypalloa. Myös Elena Reshetko petrasi lauantaista heittäen 13 pistettä ja ottaen neljä levypalloa.

Huiman paras pisteiden tekijä oli lopulta Kenya Robinson (13/13). Lonniya Braggin saldo 11/11. Huiman kakkosten heittoprosentti jäi 31 ja kolmosten 19 prosenttiin. Catz osui paremmin niin kakkosissa (42,3 %) kuin kaaren takaa (31,6 %).

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Äänekoskella ensi tiistaina 13.3. klo 18:30.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.