Catz vei Huimalta kotiedun, PeKa ilmoittautui taistoon

13.3.2007 Lappeenrannan Catzin pelintekijä Abby Scharlow tehtaili komeat 37 pistettä ja siivitti joukkueensa tärkeään vierasvoittoon Äänekosken Huimasta lukemin 75-71. Catz on enää voiton päässä historiansa ensimmäisestä finaalipaikasta. Toisessa otteluparissa runkosarjan voittanut Peli-Karhut otti välierien avausvoittonsa Pussihukista 91-71-tuloksella. Catz ja Pussihukat johtavat ottelusarjoja voitoin 2-1, kun kolme voittoa tarvitaan finaalipaikkaan.

Äänekoskella vierailija Lappeenrannan Catz oli iskussa ottelun alkuminuuteista lähtien ja vei ensimmäisen jakson lukemin 21-14. Lappeenrantalaiset hallitsivat ilmatilan ja onnistuivat pakottamaan kotijoukkueen vaikeisiin ratkaisuihin.

Kolmannella jaksolla huimattaret aloittivat takaa-ajon oltuaan puoliajalla 13 pisteen takaa-ajoasemassa (29-42). Virhevaikeuksissa ollut Sanna Jämsen otti vastuuta kapteenin tavoin tuoden yhdessä Kenya Robinsonin kanssa Huiman takaisin peliin.

Kun ottelua oli jäljellä 19 sekuntia heitti Robinson onnistuneen kakkosen lisäksi vapaaheiton sisään kaventaen tilanteeksi 71-72. Ottelun sankariksi nousi Catzin Abby Scharlow, jota rikottiin kymmenen sekuntia ennen loppua. Amerikkalainen laittoi huutomyrskyn keskellä kylmänviileästi molemmat vaparinsa sisään ja siirsi Catzin 74-71-johtoon. Loppulukemat viimeisteli Elena Reshetko vapaaheitollaan.

Scharlow voitti ottelun lähes yksinään, sillä yhteensä 37 pisteestä peräti 17 syntyi viimeisellä neljänneksellä. 172-senttinen takamies oli lähes pitelemätön laittaen kakkosensa yli 60 prosentin ja kolmosensa 75 prosentin tarkkuudella sisään.

Catz voitti ottelun levypallot 37-28. Taistelusta kertovat 14 hyökkäyspään levypalloa.

Huiman Robinson heitti 28 pistettä ja haki kahdeksan levypalloa. Sanna Jämsen ehti heittää 16 pistettä ennen viidettä virhettään.

Catz nappasi voitollaan kotiedun nimiinsä. Torstaina (15.3.) Huima on kovan paikan edessä. Lappeenrannalla on herkullinen tilaisuus kotiyleisönsä kannustamana saavuttaa heti seuran historian ensimmäisellä playoff-taipaleella finaalipaikka. Ottelu alkaa Lappeenrannan urheilutalolla klo 18:30.

Peli-Karhut nousi tasolleen

Karhulassa kotijoukkue Peli-Karhut oli selkä seinää vasten. Kotijoukkue aloitti hyvin mennen nopeasti 9-2-johtoon. Tämän jälkeen ottelun käsikirjoitus jatkui edellisten kohtaamisten tapaan. Pussihukat tuli tasoihin ja koreja tahkottiin vuoron perään.

Toisen jakson puolivälissä Pussihukat haki irtiottoa Venlakaisa Höltän ja Aneta Kausaiten onnistuneilla kolmosilla, mutta Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki katkaisi aikalisällä vantaalaisten hurmion.

Kolmannella jaksolla kotijoukkue karkasi. Peli-Karhujen Lisa Lee ja Shanika Freeman nostelivat vuoron perään pisteitä vieden joukkueensa 70-54-johtoon ennen viimeistä neljännestä. Pussihukat tuli päätösjakson alussa vielä yhdeksän pisteen päähän (76-67), mutta ei löytänyt keinoja uhata kotkalaisten voittoa.

Peli-Karhujen hienoinen kipsi aukesi ja onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Lisa Lee viimeisteli 27 pistettä. Shanika Freeman puolestaan kirjautti tuplatuplan, 24 pistettä ja 11 levypalloa. Ashley Haynesin tehot olivat 12 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Takakentältä Maiju Pekkarinen onnistui kymmenen pisteen edestä ja Laura Lehtoranta seitsemän.

PuHun Aneta Kausaite heitti ennen virhetilinsä täyttymistä 26 pistettä, otti kahdeksan levypalloa ja antoi kuusi syöttöä. Heli Roukanojan saldoksi 16 pistettä ja 15 levypalloa.

Peli-Karhut kavensi ottelusarjan tilanteeseen 1-2, mutta pelaa siis edelleen selkä seinää vasten torstaina (15.3.) Myyrmäen urheilutalolla klo 18:30 alkaen. Voitolla Pussihukat etenisi finaaleihin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, sillä viimeksi finaaliotteluita nähtiin Vantaalla vuonna 1995.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.