Suomi väänsi ”miniotteluissa” voiton Saksasta

4.8.2011 EM-karsintoihin valmistautuva Suomen koripallomaajoukkue väänsi voiton Saksasta Hagenissa pelatussa harjoitusmaaottelussa. Suomi pelasi nousujohteisesti suljetuin ovin pelatun, neljästä kymmenen minuutin ”miniottelusta” koostuneen taiston vieden otteluiden yhteistuloksen nimiinsä 65-62.

Antti Nikkilä oli kotonaan fyysisten saksalaisten kanssa ja esiintyi vahvasti, kun Suomi kampesi voiton Saksasta.

"Junnu" Lee jatkoi hyviä otteitaan.

Suomen lääkärillä Aleksi Kallioniemellä (vas.) riitti töitä. Kuvassa irvistää "puujalan" saanut Samuel Haanpää.

Petteri Koponen ja Suomi kohtaavat perjantaina Saksan uudelleen. Kuvat: Ville Vuorinen.

- Hyvä ottelu, jossa saimme paljon oppia omasta pelaamisestamme. Hyvän vastustajan myötä puolustuksemme joutui uusien haasteiden eteen, kertoi Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann ollen tyytyväinen suojattiensa vastattua uusien haasteiden huutoon.

- Saimme apupuolustuksemme kuntoon ja voitimme ottelun levypallot. Pelaamisemme oli selkeästi aiempaa parempaa, Dettmann jatkoi.

Saksa aloitti ottelun kahden viikon Gran Canarian –leirillä kerätyn innon saattelemana vahvasti. Ensimmäinen kymmenen minuutin minitaisto kirjattiin saksalaisille 14-10. Koko ajan pelaamistaan petrannut Suomi pysyi toisella kymmenminuuttisella paremmin vastustajansa iholla, muttei pystynyt vielä rutistamaan jaksovoittoa (21-23) nimiinsä.

Sen sijaan jälkimmäiset kaksi jaksoa olivat suomalaisten heiniä. Ensin Suomi voitti kolmannen kympin 16-12 ja neljännen vielä 18-13.

Jaksojen yhteistuloksesta syntyi Suomen voittolukemat 65-62, jonka tuonut esitys antoi aihetta suomalaisleirissä.

Suomen susipaidat esiintyivät tasaisesti. Eniten minuutteja kentällä ahersivat Petteri Koponen ja Kimmo Muurinen, jolle kirjattiin 23 minuuttia mieheen. PM-kisoissa jo kyntensä näyttänyt Gerald Lee Jr jatkoi hyviä otteitaan viimeistelemällä 12 pistettään 75 prosentin tarkkuudella 22 minuutissa. ”Junnu” Leen lisäksi Suomen isosta kalustosta Antti Nikkilä pelasi vahvasti. Koponen nakkasi 11 pistettä.

Hanno Möttölä seurasi ottelun kentän laidalta siviileissä loukkaannuttuaan lievästi Saksan-matkaa edeltävissä harjoituksissa. Kovaotteisen ottelun tiimellyksessä sattui ja tapahtui – eikä vain suomalaisittain positiivisia asioita. Samuel Haanpää joutui jättämään kentän jo vajaan minuutin kohdalla saatuaan ”puujalan”. Teemu Rannikko puolestaan poistui kentältä silmäkulma auenneena.

”Suomella hyvät mahdollisuudet kisoihin”

Saksa ja Suomi kohtaavat Hagenissa toistamiseen perjantaina. Sillä kertaa ovet ovat auki, yleisö paikalla ja luvassa on hyvin eriluontoinen kamppailu.

Suomelle Saksa-maaottelut ovat valmistautumista ensi viikolla käynnistyviin EM-karsintoihin, joissa vastassa ovat Portugali ja Unkari. Karsintojen kaksi parasta selviytyy 31.8.-18.9. Liettuassa pelattaviin EM-kisoihin, joihin Saksa on jo itsensä selvittänyt.

Saksan päävalmentaja Dirk Bauermann arvioi Suomen kisamahdollisuuksia hyviksi.

- Uskon, että Suomella on erittäin hyvät mahdollisuudet selviytyä EM-kisoihin karsinnoista Unkaria ja Portugalia vastaan. Perjantainen ottelu on meille erittäin tärkeä osa valmistautumistamme EM-kisoihin. Kentällä nähdään meidän lisäksi erittäin vahva vastustaja, Bauermann kommentoi.

Saksa – Suomi 62 – 65 (14-10, 23-21, 12-16, 13-18)

Mikko Koivisto 3/1, Antti Nikkilä 6/0, Kimmo Muurinen 12/8, Shawn Huff 6/5, Gerald Lee Jr 12/3, Samuel Haanpää 0/0, Tuukka Kotti 0/5, Petteri Koponen 11/1, Tuomas Iisalo 0/1, Petri Virtanen 3/1, Teemu Rannikko 4/0, Vesa Mäkäläinen 4/2, Sasu Salin 4/1.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

14.8.2013 Maaottelu

16-vuotiaat pojat nousivat sillasta neljän parhaan joukkoon – voittoputki jo kuuden ottelun mittainen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen voittoputki B-divisioonan EM-kisoissa Bosniassa kasvoi keskiviikkona kuuden voiton mittaan. Päävalmentaja Jyri Lohikosken sisukkaat sissit nousivat sillasta ja masensivat Englannin pistein 70–60 (30–31). Voitto merkitsi Suomelle myös paikkaa B-divisioonan neljän parhaan joukossa.

11.9.2012 Maaottelu

Kotiyleisö herätti Susijengin, Suomi päätti karsinnat kuudenteen voittoon

EM-karsintojen tiistai-illan päätösottelu Suomen ja Sveitsin välillä oli kotijoukkueelle kuuluisa ”vaikea päätöspeli”. Selkeänä altavastaajana peliin lähtenyt Sveitsi hallitsi paikoin kenttätapahtumia kolmannella jaksolla, kunnes kotiyleisönsä herättämä Susijengi kokosi viimeiset energiansa ja rynnisti Petteri Koposen ja Hanno Möttölän johdolla väkisin kuudenteen karsintavoittoonsa pistein 84–77 (41–40).

9.9.2012 Maaottelu

EM-kisapaikkansa varmistanut Suomi taipui Belgiassa

Ensi vuoden EM-lopputurnaukseen paikkansa jo varmistanut Susijengi kärsi kirvelevän 68-71 (38-44) –tappion katastrofia vältelleelle, pakkovoiton edessä olleelle Belgialle. Antwerpenissä kärsitystä tappiosta huolimatta Suomella on mahdollisuus pedata itselleen tiistaina Helsingin Jäähallissa Sveitsiä vastaan pelattavassa karsintojen päätösottelussa karsintalohkon paras sijoitus EM-kisalohkoarvontoja varten.

27.8.2012 Maaottelu

Tappioton Susijengi söi Sveitsin välipalaksi

Sveitsi pystyi pyristelemään Suomen Susijengin kyydissä maanantain EM-karsintaottelussa vain puolentoista jakson ajan. Suomi karkasi Hanno Möttölän tahdittamana pikavauhtia 20 pisteen taukojohtoon ja tyylitteli Freiburgissa vastaansanomattomat 60–89 (29–49)-loppulukemat. Karsintojen puolivälissä Suomi johtaa lohkoaan haettuaan neljä voittoa yhtä monesta ottelusta.

24.8.2012 Maaottelu

Suomi nuiji Belgian kanveesiin kärkiottelussa, Dettmannin juhlapelissä

Päävalmentaja Henrik Dettmannin 200. ottelu Suomen miesten maajoukkueen peräsimessä oli kuin unelma. ”Susijengi” pääsi kolmannen jakson alussa EM-karsintavieraansa Belgian pään sisään puolustuksellaan ja alkoi takoa isolla lekalla eroa taululle kolmen pisteen heitoillaan. Ottelun lopussa Helsingin Jäähallin yleisöä osoitti seisaaltaan suosiota, kun Suomi otti jättiharppauksen kohti Slovenian EM-kisoja 97–60 (37–32)-voitollaan.

22.8.2012 00:21 Maaottelu

Susijengi raatoi kahden pisteen voiton Puolasta EM-karsintojen vierasavauksessaan

Suomen Susijengi haki jälleen maailmanluokan vastustajan päänahan, ja tärkeimmässä mahdollisessa paikassa: NBA-jätti Marcin Gortatin johtama Puola nöyrtyi Suomelle kotonaan Koszalinissa myöhään tiistaina 79–81 (40–42). Läpi ottelun puolustustaan tiivistäneestä Suomesta kunnostautuivat huikeita otteitaan jatkanut Petteri Koponen sekä viime minuuttien ratkaisukoreista vastanneet Shawn Huff, Mikko Koivisto ja Gerald Lee jr.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

25.8.2011 Maaottelu

Koponen ja Rannikko heittivät Suomen karsintaykköseksi

Suomen koripallomaajoukkue jatkoi voittoputkeaan kukistamalla EM-karsintojen päätöspelissään Coimbrassa kotijoukkue Portugalin tuloksella 78-86 (45-30). Syvältä itsensä voittajaksi kaivanut Suomi vei EM-karsinnan nimiinsä puhtaalla pelillä. Viikon kuluttua Liettuassa käynnistyvässä EM-lopputurnauksessa Suomi pelaa karsintavoiton myötä ns. Balkanin lohkossa Alytuksessa yhdessä Bosnia-Hertsegovinan, Kreikan, Kroatian, Makedonian ja Montenegron kanssa.

21.8.2011 Maaottelu

Suomi läksytti Unkaria läksiäisissään

Suomen koripallomaajoukkue halusi järjestää runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä voitokkaat läksiäiset ja järjesti myös sellaiset. Susipaidat kyykyttivät EM-kisamahdollisuutensa menettänyttä Unkaria loppuluvuin 87-65 (44-39). Helsingin Jäähalliin pakkautunut 6278-päinen yleisö lähetti Suomen kohti viimeistä EM-karsintaottelua (Portugalissa 24.8.) ja EM-kisoja seisaallaan hurraten.