”Junnu” Leen huippupeli jäi palkinnotta

16.3.2007 Viime kesänä debyyttinsä miesten maajoukkueessakin tehnyt Gerald Lee Jr. oli Old Dominionin paras pelaaja, kun yliopistokoriksen NCAA-mestaruusturnaus pyörähti käyntiin. ”Junnu” Lee tehtaili tulokaskautensa päätteeksi yliopistouran ensimmäisen tuplatuplan, mutta Butler rankaisi muun joukkueen heikosta heittopelistä ja eteni 32 parhaan joukkoon lukemin 57-46.

Korihait-kasvatti Lee Jr. oli vedossa heti tultuaan kentälle vaihdosta. 206-senttinen suomalainen heitti tarkasti ja kävi hakemassa joukkueelleen tärkeitä hyökkäyspään levypalloja. Puoliajalla hänellä oli jo koossa tehot 8/7. 

Lee viimeisteli ottelussa kaikkiaan kymmenen pistettä täydellisellä heittopelillä (5/5). Lisäksi hän poimi 11 levypalloa, joista peräti kuusi hyökkäyskorilla. Riistoja ”Junnulle” kirjattiin kaksi ja torjuntoja yksi. Lee Jr. pelasi ottelussa 20 minuuttia.  

Old Dominionin valmentaja Blaine Taylor istutti ottelun loppuhetkillä Lee Juniorin ja pisti kentälle viimeistä kauttaan pelaavat Valdas Vasyliusin ja Arnaus Dahin. Taylor uskoi Virginia-Pilot-lehden mukaan kaksikon ”kokemuksen ja taidon lopulta nousevan esiin”.  

Leen tuplatupla oli yliopiston ensimmäinen ja levypallomäärä henkilökohtainen ennätys. Entinen ennätys oli kahdeksan.  

Old Dominionin puolustus on ollut rautaa koko kauden ajan. Ongelmia on sen sijaan tuottanut korinteko ja se näkyi kärjistetysti Butler-ottelussa. Jos Leen heitot otetaan Old Dominionin tilastoista pois, oli joukkueen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti heikko 26 (13/50).  

Butler kohtaa NCAA-turnauksen toisella kierroksella Marylandin, joka voitti omassa avausottelussaan Davidsonin 82-70. 

Tappio Butlerille päätti Old Dominionin kauden, josta voittosuhteeksi jäi 24-9. Butler-ottelua edeltäneistä 13 pelistään Old Dominion oli voittanut 12. Lee Junior pelasi Old Dominionin kaikki 33 ottelua. Tulokaskauden keskiarvoiksi kirjataan aikakirjoihin 4,2 pistettä, 3,3 levypalloa ja 18,0 peliminuuttia. Kahden pisteen heitoissaan Lee onnistui 53 prosentin (53/100) ja kolmosissaan 40 prosentin (4/10) tarkkuudella.  

NCAA-mestaruusturnauksessa 65 joukkuetta lähti tavoittelemaan pääsyä legendaariseen Final Four –lopputurnaukseen. Turnausjoukkueet seulottiin NCAA I divisioonan 336 koulun joukosta. Turnauksessa vain voittajat etenevät, kunnes finalistit iskevät yhteen Atlantan Georgia Domen parketilla 4.2.  

NCAA I divisioonassa pelasi kaudella 2006-07 Lee Junior mukaan lukien 12 suomalaismiestä. Neljän vuoden opinnot päättyvät myöhemmin keväällä valmistumiseen Mainen Olli Ahvenniemen, Long Islandin Esa Mäki-Tulokkaan ja Saint Joseph’sin Artur Surovin osalta.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

Näytä lisää vastaavia