Kouvot nousi voittoon, varmisti sarjapaikkansa

17.3.2007 Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Kouvot otti lauantaina tärkeän kotivoiton. Mestaruutta puolustava Lappeenrannan NMKY kaatui Mansikka-ahon jännitysnäytelmässä 63-62 (35-33). Voitollaan Kouvot pysyi mukana pudotuspelikisassa, mutta varmisti myös sarjapaikkansa.

Välillä jo yli 10 pisteen takaa-ajoasemaan jäänyt kotijoukkue nousi voittoon vasta aivan loppuhetkillä. Tuomas Iisalon kolmonen puoli minuuttia ennen pelin päätösvihellystä käänsi Kouvot 60-62-tilanteesta johtoon eikä Namika onnistunut enää hyökkäyksessään.

Ratkaisukorin heittänyt Iisalo oli samalla myös Kouvojen tehokkain 17 pisteellään. Lappeenrantalaisten korkeimpaan pistemäärään riittivät Michael Cuffeen 13 pinnaa.

Kouvoilla on neljän pisteen etumatka takaa tuleviin Tampereen Pyrintöön ja UU-Korihaihin, kun kaksi sarjakierrosta on jäljellä. Kouvot on voittanut molempia vastaan kauden keskinäiset ottelut 3-1, joten se pysyy edellä, vaikka jompikumpi tasapisteisiin Kouvojen kanssa vielä ennättäisikin.

Componentalle tärkeät pisteet

Sarjanousija Team Componenta katkaisi lauantaina Tarmon kolmen ottelun voittoputken. Porvoolaisten tappiolukemat Karkkilassa kirjattiin 89-83 (45-43).

Tarmo ahdisteli Componentaa tiukasti loppuun saakka, mutta viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva kotijoukkue piti täpärästi johtoasemansa. Voitollaan karkkilalaiset kuroivat eron Tarmoon kahteen pisteeseen, joten runkosarjan seitsemäs sijakin on vielä mahdollinen.

Voittajajoukkueen ykkönen oli 26 pistettä lingonnut Chris Davis. Marcus Jackson napsi vuorostaan muhkeat 17 levypalloa. Tarmon paras oli Nick Dewitz (25/9).

Pussihukat yllätti Lahden

Korisliigan jumbosijalle jäävä Pussihukat sai kunnian vastata lauantain suurimmasta yllätyksestä. Puolivälierien kotiedusta kamppaileva Namika Lahti karahti Vantaalla 101-80 (55-49) -tappioon.

PuHu otti johtoasemansa jo ensimmäisellä neljänneksellä ja piti sen loppuun saakka. Lopullisesti lahtelaiset putosivat kuitenkin kyydistä vasta viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka kotijoukkue voitti 27-14.

Pussihukkien voiton ase oli Lahtea tarkempi heittopeli. Korkeimman pistemäärän pussitti Willie Mitchell (30/8). Vieraspelaajista viisi pääsi kaksinumeroisiin pistelukemiin Timothy Bograkos (16/3) ykkösenä.

KTP:lle vieraspisteet "Ukista"

Karsintapeikkoa vastaan Korisliigassa taisteleva Korihait taipui kotiottelussaan KTP:lle. Kolmospaikkaa pitävä kotkalaisryhmä haki pisteet Uudestakaupungista lukemin 87-75 (49-38).

KTP otti johtoaseman avausneljänneksen lopulla eikä sen jälkeen siitä enää luopunut. Sen jälkeen ero kasvoi varsin tasaisesti eikä isännillä enää ollut todellista mahdollisuutta voittotaistoon. Kotkalaiset näyttivät voimansa erityisesti korin alla voittamalla levypallot 40-25.

Vierailijan ykköspyssy oli Jermaine Spivey (27/2). Myös Maurice Ingram (15/20) oli vahvassa iskussa. Korihaiden paras sekä pisteissä että levypalloissa oli Ed Nelson (25/12).

Honka ei antanut Pyrinnön yllättää

Korisliigan runkosarjassa toiseksi sijoittuva Espoon Honka ei antanut Tampereen Pyrinnön yllättää itseään Tapiolan Urheiluhallissa. Suorasta säilymisestä taisteleva Pyrintö taipui Hongan edessä 97-85 (45-47).

Pyrintö ehti käydä ottelussa parhaimmillaan jo yhdeksän pisteen johdossa numeroissa 36-27, mutta viimeinen neljännes oli vierailijoille synkkä: Honka vei sen nimiinsä tylysti 25-14.

Molemmat joukkueet linkosivat kolmoset lähes 50 prosentin osumatarkkuudella sisään, mutta kahden pisteen heitoissa Honka oli selkeästi tarkempi.

Kotijoukkueen korkeimmasta pistemäärästä (21) vastasi Matthew Williams. Tamperelaisten ykkönen oli vuorostaan 27 pinnaa tehnyt Eric Washington.

- Yhdelläkään ulkomaalaisvahvistuksellamme ei ole varaa epäonnistua, kun James Wright puuttuu kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi. Tällä kertaa Mike King (4/2) jäi tasostaan. Ratkaisevaa oli myös se, että Honka sai Washingtonin kiinni toisella puoliajalla, Pyrinnön valmentaja Jarmo Laitinen summasi.

(STT - Koris.net)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

Näytä lisää vastaavia