Mouan Gospic pronssille Adriatic-liigassa

19.3.2007 Suomen maajoukkuelaituri Michaela Mouan kroatialaisjoukkue Gospic keikkui läpi kauden Adriatic-liigan kärkikaksikossa. Se ei paljoa painanut sarjan Final Four –lopputurnauksessa, jossa Gospic taipui välierässä kotikentällään pelanneelle ja mestaruuden lopulta voittaneelle Sofian TsSKA:lle. Gospic kokosi nopeasti itsensä ja voitti pronssia. Seuraavassa myös muita sähkeitä Euroopan kentiltä.

Sofia rynni voittoon välierässä 1500-päisen kotiyleisönsä riemuksi päätösneljänneksellä. Gospic hävisi viimeiset kymmenen minuuttia 12-19 taipuen niukasti pistein 71-75. Moua puursi parketilla 27 minuuttia. Hän taisteli joukkueelleen kahdeksan levypalloa, teki neljä pistettä ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Pronssiottelussa Gospic pyöritti bosnialaisesta Zeljeznicarista selvän 87-71-voiton. Puoli tuntia pelanneen Mouan tavaramerkkiä on vahva puolustuspelaaminen, mutta hyökkäyspään tehoiksi jäi kaksi pistettä. Lisäksi 180-senttinen Moua otti kaksi levyriä ja antoi yhden syötön.

Sofian TsSKA kaappasi Balkanin alueen yhteisen Adriatic-liigan mestaruuden kukistamalla finaalissa kroatialaisen Sibenik Jollyn lukemin 73-67.

Jatkossa Mouan Gospic keskittyy maansa liigaan, johon se tuli mukaan jatkosarjavaiheessa. Gospic on voittanut sarjassa molemmat pelaamansa ottelut.

Ohtosen Solna eteni välieriin Ruotsissa

Suomalaispelintekijä Fia Ohtosen edustama Solna Vikings selvitti tiensä Ruotsin Damliganin välieriin. Solna kukisti puolivälierävastuksensa Jämtlandin suoraan kolmessa ottelussa voitoin 3-0.

Hallitsevalle mestarille puolivälierät eivät tuottaneet ongelmia. Solna voitti ensimmäisen kohtaamisen kotonaan lukemin 86-62, toisen vieraissa lukemin 76-49 ja kolmannen ratkaisevan jälleen kotonaan luvuin 93-57.

Fia Ohtonen jännitti pudotuspeliavausta. Pelintekijä sai vastuuta 19 minuuttia heittäen kolme pistettä ja antaen kaksi syöttöä. Menetyksiä kirjattiin kuitenkin neljä. Toisessa kohtaamisessa 28 minuutissa syntyi kaksi pistettä ja käsiin tarttui seitsemän levypalloa.

Kolmannessa kohtaamisessa Ohtonen heitti kahdeksan pistettä ja haki kaksi levypalloa pelaamassaan 24 minuutissa.

Välierissä vastaan tulee tuttu vastustaja 08 Stockholm, joka kukisti omassa puolivälieräsarjassaan Marbo Boråsin 3-0. Finaaliin selviytyy kolmella voitolla. Toisessa välieräparissa kohtaavat Luulaja ja Telge.

Lyhyesti

Espanjan liigassa Taru Tuukkasen ja Reetta Piiparin edustama Extrugasa ei ollut kotikentällään ottelun alussa hereillä. Ros Casares Valencia repäisi avausjakolla 28-13-johdon ja piti sen loppuun asti ottelun päättyessä lukemiin 78-69. Tuukkanen pelasi 38 minuuttia heittäen 18 pistettä ja hakien kuusi levypalloa. Piiparille tilastoitiin kolme pistettä 18 minuutissa.

Niina Laaksosen edustama Gran Canaria sen sijaan voitti vieraskentällä Arranz-Jopisa Burgosin luvuin 84-64. Suomalaissentteri pelasi hyvän ottelun heittäen kahdeksan pistettä ja ottaen kuusi levypalloa pelaamassaan 20 minuutissa. Laaksonen pisti muun muassa kaikki neljä vapaaheittoaan sisään.

Espanjan kakkosliigan A-lohkossa pelattiin ”suomalaiskohtaaminen”, kun SM-sarjassa kauden päättänyt Espoo Teamin Pauliina Oksanen pelasi ensimmäisen ottelunsa Fundal Alcobendasin riveissä Mari Puustisen Badajozia vastaan. Badajoz esitti iloista hyökkäyspeliä voittamalla ottelun 100-76. Puustinen heitti kaksi kolmosta ja haki neljä levypalloa pelaamassaan 22 minuutissa. Oksanen tutustui uuden joukkueensa peliin 20 minuutin ajan heittäen kolme pistettä ja ottaen neljä levypalloa.

B-lohkossa Susanna Rinta heitti 14 pistettä Jovent Palman kärsiessä tappion kotikentällään CB Olesaa vastaan luvuin 64-59. Rinnalle kirjattiin lisäksi 21 minuuttiin kaksi levypalloa. Siiri Nuutinen heitti neljä pistettä ja otti kolme levypalloa pelaamassaan 21 minuutissa.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.