Korisliigan pudotuspelien alkua aikaistettu

19.3.2007 Korisliigan runkosarja päättyy lauantaina 24.3. Kahdeksan parhaan joukkueen miehittämät puolivälierät polkaistaan käyntiin tiistaina 27.3., alkuperäiseen aikatauluun verrattuna päivää aiemmin. Toiset puolivälierät ovat ohjelmassa torstaina 29.3.

Pudotuspelien aikaistamisesta teki päätöksen miesten SM-yksikkö. Päätöksen taustalla on päällekkäisten pelipäivien välttäminen jääkiekon SM-liigan välierien kanssa.  

Korisliigan puolivälierien pelipäivät ovat siis 27.3., 29.3., 1.4. sekä tarvittaessa 3.4. ja 5.4. Muutokset ovat mahdollisia puolivälierien otteluparien selkiytymisen myötä. Varmoina poikkeuksina em. päiviin tulevat seuraavat:  

  • Runkosarjan voittava Joensuun Kataja pelaa ensimmäisen puolivälieränsä Joensuussa keskiviikkona 28.3.
  • Runkosarjassa toiseksi sijoittuva Honka pelaa kolmannen puolivälieräottelunsa jo lauantaina 31.3. Espoossa ja mahdollisen neljännen sunnuntaina 1.4. vieraissa.
  • Yksi kolmansista puolivälieristä pelataan maanantaina 2.4.

Välierät käynnistyvät maanantaina 9.4. ja finaalit lauantaina 21.4. Suomen mestari on selvillä viimeistään 29.4.

Kaikissa pudotuspelin vaiheissa pelataan paras viidestä –järjestelmällä eli ottelusarjan voittamiseen tarvitaan kolme voittoa. Ottelupareissa vastakkain asetetaan aina runkosarjassa parhaiten ja heikoiten sijoittuneet joukkueet. Poikkeuksen tekevät pronssiottelut, joita pelataan kaksi, joiden yhteistulos ratkaisee himmeimpien mitalien kohtalon. Pronssiottelut pelataan 19.4. sekä 20.4. ja ne käynnistyvät runkosarjassa heikommin sijoittuneen kotikentältä.

Korisliigan pudotuspelien aikataulutus löytyy kokonaisuudessaan seuraavan linkin avulla.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/pudotuspelien_ohjelma/
 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

24.11.2016 Katsojat

Auta kehittämään Korisliigaa – vastaa kyselyyn ja voita palkintoja

Korisliigaa ja sen ottelutapahtumia halutaan kehittää entistä paremmaksi, ja nyt myös katsojilla on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan. Vastaamalla Korisliigan ottelutapahtumien elämyksellisyys & Korisliiga-brändi –opinnäytetyön kyselyyn pääset kehittämään Korisliigaa ja voit voittaa palkintoja.

29.9.2016 Katsojat

Miesten ja naisten liigainfo suorana 29.9. klo 12

Korisliiga-kausi 2016/17 on nurkan takana. Sekä miesten että naisten liigajoukkueet kokoontuvat Helsinkiin torstaina 29.9. klo 12 alkavaan liigainfoon, jota voi seurata livenä Fanseatin Youtube-kanavalla.

29.9.2016 Katsojat

Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Korisliiga-kausi alkaa muutaman päivän kuluttua. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat alkavalla kaudella liikeellä, ja kuka siirtyi kesän aikana muihin maisemiin? Miten Korisliiga pelataan, koska pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat vain parin klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

4.10.2015 Katsojat

Fanseat.com näyttää kaiken – Korisliiga näyttävästi myös Ylellä ja ISTV:llä

Korisliiga-kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sarja on näyttävästi esillä myös eri kanavissa. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com näyttää kauden kaikki liigaottelut 7,99 euron kuukausihintaan. Lisäksi Yle ja ISTV ovat mittavasti mukana Korisliiga-kauden esittämisessä. Yle esittää ensimmäisen Korisliiga-makupalan, Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa, sunnuntaina 4.10. klo 16:30.

3.10.2015 20:33 Katsojat

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Perjantaina 2.10. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on nyt luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan käynnistyneeseen Korisliiga-kauteen kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuudella.

Näytä lisää vastaavia