Catz hallitsi, Peli-Karhut voitti

20.3.2007 Naisten finaalisarja sai huikean alun Karhulassa pelatussa ensimmäisessä ottelussa. Vierailija Lappeenrannan Catz hallitsi ottelua aina viimeiselle minuutille asti, kunnes Peli-Karhujen Jutta Richter heitti kylmäpäisesti kolmosillaan kotkalaiset 75-72-voittoon.

Peli-Karhujen sankariksi noussut Richter tykitti 11 pistettä viimeisen minuutin aikana onnistuen kolmessa kolmosessa ja nakuttaen vielä viimeisessä hyökkäyksessä kakkosen pohjaan.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin Catzin tahdissa aivan ottelun ensiminuutteja lukuun ottamatta. Ryminällä otteluun tullut vierasjoukkue hallitsi levypallopeliä ja onnistui tukkimaan Peli-Karhujen hyökkäyspelin lähes kokonaan. Kotkalaisten ajot korille päättyivät kerta toisensa jälkeen lappeenrantalaismuuriin. Kotijoukkueesta vain Lisa Lee sai heittopelinsä kulkemaan Catzin puolustuksen keskeltä.

Avauspuoliajalla Catzin Yelena Solovyenalle ei löytynyt pysäyttäjää. Sentteri heitti 22 pistettä ja repi seitsemän levypalloa taukoon mennessä. Toiselle puoliajalle lähdettiin vierailijoiden 14 pisteen johdossa (42-28).

Kolmannelle jaksolle Peli-Karhut heräsi. Puolustamiseen löytyi uutta aggressiivisuutta ja onnistuneiden kolmosten avulla ero kaventui. Catzin pelintekijä Abby Scharlow katkaisi kuitenkin kotkalaisten kirivaiheet kahteen otteeseen, joten neljännelle jaksolle lähdettiin vieraiden johtaessa 57-46.

Viimeisen neljänneksen alussa sankarin viittaa soviteltiin Peli-Karhujen Lisa Leelle, joka hoiti kotkalaisten korinteon lähes yksinään. Ottelun käännekohdaksi muodostui lopulta Shanika Freemanin viides virhe kaksi minuuttia ennen loppua Catzin johtaessa luvuin 66-64.

Freemania paikkaamaan parketille asteli vuonna 1987 syntynyt Jutta Richter. Peli-Karhujen kasvatti heitti heti kolmosen sisään lappeenrantalaisten merkkausvirheen seurauksena. Sen jälkeen Catz sortui pallonmenetykseen, jonka jälkeen Richter löytyi toistamiseen vapaana, seurauksena toinen onnistunut kolmonen. Ashley Haynes onnistui ronkkimaan jälleen pallon Richterin käsiin, joka räjäytti kotkalaisyleisön täyteen huutoon vieden kolmosellaan Peli-Karhut 73-72-johtoon noin 40 sekunnissa.

Catzilla oli vielä 25 sekuntia aikaa tehdä voittokori, mutta Abby Scharlow ajautui vaikeaan paikkaan, eikä heitto onnistunut. Levypallosta lähteneen kotkalaishyökkäyksen päätti - kukas muukaan kuin - Jutta Richter, joka heitti kolmen pisteen viivan tuntumasta kakkosen sisään ja Peli-Karhuille finaalisarjan avausvoiton luvuin 75-72.

Ottelun korkeimman pistemäärästä vastasi Peli-Karhujen Lisa Lee, joka viimeisteli yhteensä 30 pistettä, joista 20 toisella puoliajalla. Ashley Haynes heitti 12 pistettä ja repi kymmenen levypalloa. Shanika Freemanin saldoksi kymmenen pistettä ja levypalloa.

Catzin tehokkain oli Yelena Solovyena 23 pisteellään. Abby Scharlow heitti 20 pistettä.

"Päätin räiskäistä"

Finaalin ratkaisija Jutta Richter pyöritteli päätään vielä lehdistötilaisuudessa.

- Ajattelin, että nyt vaan pelataan loppuun asti ja kun oli paikka, niin päätin räiskäistä ja meni sisään, kommentoi Richter onnellisena.

- Ei passaa kuitenkaan tuuletella enempää, nollasi Richter muistuttaen, että sarja jatkuu heti torstaina.

Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki kiitteli suojattiensa puolustamista toisella puoliajalla. Shanika Freeman sai avausjaksolla mellastaneen Yelena Solovyenan kuriin, myös Ashley Haynesin taistelu levypallopelissä ja Saara Silvosen uurastus sai tunnustusta päävalmentajalta.

"Hallittiin, mutta tössittiin lopussa"

Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen tiivisti ottelun ratkaisun lyhyesti.

- Hallittiin ottelua 39 minuuttia ja tössittiin loppu. Maksettiin oppirahoja lopussa, kun jätettiin Richter vapaaksi ja menetettiin pallo omassa päädyssä kahteen kertaan, Koskinen totesi.

Koskinen on kuitenkin luottavainen, sillä voitto häämötti minuutin päässä ja Catzin peli kulki mustaa minuuttia lukuun ottamatta hyvin.

- Aloitimme esimerkiksi ottelusarjan Huimaa vastaan vieraissa paljon heikommin. Tärkeää on se, miten pelaajat kokoavat itsensä seuraavaan peliin heikon lopun jälkeen. Ei tämä sarja 3-0 ratkea missään tapauksessa, lopetti Koskinen.

Catzin kapteeni Kaisa Tuure käänsi katseet heti seuraavaan otteluun repien murtuneita joukkuekavereitaan ylös ottelun päätyttyä.

- Oikealla asenteella oltiin pelissä, josta levypallotkin kertovat. Finaalien hienous on siinä, että tarvitaan kolme voittoa, joten vielä on monta ottelua jäljellä, Tuure sanoi.

Finaalisarja jatkuu torstaina 22.3. Lappeenrannan urheilutalolla. Kotkassa pelataan jälleen 24.3. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga