Vain neljä loppusijoitusta selvillä Korisliigassa ennen runkosarjan päätöstä

22.3.2007 Korisliigan runkosarja tulee päätökseensä lauantaina 24.3. Ennen lauantaita on vain neljä loppusijoitusta selvillä, kun Joensuun Kataja on varmistanut runkosarjan voittonsa, Espoon Honka kakkossijansa ja Namika Lahti tulee sijoittumaan viidenneksi sekä Pussihukat sarjan viimeiseksi. Päätöskierroksella selviää mm. viimeinen pudotuspelijoukkue sekä toinen karsija.

Ennen lauantaita yksikään puolivälieräpari ei ole kirkossa kuulutettu, vaikka seitsemän pudotuspelijoukkuetta ja kotietujenkin saajat ovat selvillä. Kotietujen turvin puolivälieriin tulee lähtemään Katajan ja Hongan lisäksi KTP Basket Kotkasta sekä helsinkiläinen ToPo. Pudotuspelipaikkansa ovat lisäksi varmistaneet Lahti, Lappeenrannan NMKY sekä Porvoon Tarmo.

Vaikka joukkueet käyvätkin päätöskierroksella kahnausta sijoituksista, on mahdollista, että asemasota päätyy nykyisille sijoilleen. Ensi tiistaina (27.3.) käynnistyvissä kahdeksan joukkueen puolivälierissä asetetaan vastakkain runkosarjassa parhaiten ja heikoiten menestynyt. Mikäli sijoitukset säilyvät ennallaan, kohtaa puolivälierissä otteluparit Kataja (1) - Componenta (8), Honka (2) - Tarmo (7), KTP (3) - LrNMKY (6) ja ToPo (4) – Lahti (5).

Jaossa paikka pudotuspeleihin ja karsintoihin

Päätöskierroksella kuumimmat taistot nähdään pudotuspeli- ja karsintaviivan tuntumassa. Joko Componenta tai Kouvot etenee viimeisenä joukkueen mestaruusjahtiin. Tampereen Pyrinnön ja UU-Korihaiden muodostamasta kaksikosta toinen joutuu Pussihukkien seuraksi liigakarsintoihin, joissa vastaan asettuu divisioonan kakkonen Turun NMKY ja kolmonen Forssan Koripojat. Karsinnoissa on jaossa vain yksi sarjapaikka kaudelle 2007-08.

Ennen lauantaita Componenta ja Kouvot ovat tasapistein sijoilla 8 ja 9. Componenta saa lauantaina kotisaliinsa viime aikoina rämpineen Katajan, kun Kouvot puolestaan isännöi Honkaa. Pudotuspeleihin päästäkseen Kouvojen on voitettava ja Componentan hävittävä, sillä tasapistetilanteessa Componenta vetää pidemmän korren voitettuaan joukkueiden keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella 3-1.

Myös sijoilla 10 ja 11 olevat Pyrintö ja Korihait ovat tasapisteissä ennen päätöspelejä. Pyrintö saa lauantaina Pyynikillä vastaansa Namika Lahden, kun Korihait puolestaan isännöi Pussihukkia. Korihaiden oljenkorsi on voittaa PuHu ja toivoa Lahden voittoa Tampereella. Tilanne on nimittäin Pyrinnölle edullinen, koska tasapistetilanteessa tamperelaiset kiilaavat Korihaiden edelle. Joukkueiden keskinäiset voitot ovat tasan 2-2, mutta Pyrinnön koriero otteluista on neljä pistettä plussan puolella helmikuun puolivälissä otetun 95-78-voiton ansiosta.

ToPo ja Tarmo tarvitsevat suurvoitot

Lauantain päätöskierroksella pelataan myös ottelut ToPo-KTP ja Tarmo-LrNMKY. Herkullisesti samaiset parit kisaavat vielä keskinäisistä sarjasijoituksista runkosarjassa. Todellisen kisan makuun päästään tosin vain, jos ToPo ja Tarmo pystyvät dominoimaan vastustajiaan lauantaina.

Helsinkiläinen ToPo ohittaa sarjataulukossa KTP Basketin, mikäli se lauantaina kylvettää kotkalaisia vähintään 37 pisteellä. ToPon voittaessa joukkueet päätyvät tasapisteisiin, jolloin aloitetaan keskinäisten otteluiden vertailu. KTP on voittanut kauden aiemmista kolmesta pelistä kaksi ja sen koriero on plussalla otteluista 36 pisteen verran.

Tarmon tehtävä ei ole yhtä vaativa, vaikka savotta sekin. Porvoolaisten pitäisi nujertaa mestaruutta puolustava Lappeenranta vähintään 22 pisteellä, jotta Tarmo nousisi runkosarjan kuudennelle sijalle. LrNMKY on voittanut niin ikään kolmesta keskinäisestä ottelusta Tarmoa vastaan kaksi ja koriero on 21 pistettä lappeenrantalaisten eduksi.

Oman mielenkiintonsa ToPo-KTP - ja Tarmo-LrNMKY -otteluihin tuo se, että peleissä sinetöidään paitsi kyseisten joukkueiden tulevat puolivälierävastukset myös Hongan tuleva vastustaja.

Mestaruutta tavoitteleva Honka tietää, että jokainen vastustaja pitää pudotuspeleissä voittaa, mutta mieluusti espoolaiset eivät varmastikaan ottaisi avauskierroksen kiistakumppanikseen Lappeenrantaa. LrNMKY on nimittäin voittanut runkosarjan neljästä Honka-pelistään tällä kaudella kolme, oli myös voittava osapuoli joulukuisessa cup-finaalissa ja pudotti Hongan viime kaudella välierävaiheessa. Hongan ja Lappeenrannan kohtaaminen puolivälierissä vaatisi LrNMKY:n sijoittumista seitsemänneksi, joka toteutuu Tarmon voittaessa lauantaina lappeenrantalaiset vähintään 22 pisteellä.

Runkosarjan päätösottelut 24.3.

la

24.3.

Tarmo

-

LrNMKY

17.00

Porvoon urheiluhalli

la

24.3.

Componenta

-

Kataja

17.00

Karkkilan liikuntahalli

la

24.3.

Kouvot

-

Honka

17.00

Mansikka-ahon Urheiluhalli

la

24.3.

ToPo

-

KTP

17.00

Töölön Kisahalli

la

24.3.

Pyrintö

-

Namika Lahti

17.00

Pyynikin Palloiluhalli

la

24.3.

Korihait

-

PuHu

17.00

Pohitullin Palloiluhalli

Mahdollisten tasapistetilanteiden ratkaisut

Korisliigan sarjataulukko löytyy tästä.

KTP & ToPo sijoista 3-4

  • Keskinäiset ottelut tähän mennessä: 3.11. KTP – ToPo 96-89, 20.12. ToPo – KTP 77-75, 9.2. KTP – ToPo 108-77.
  • KTP voittaa vertailun kaikissa muissa tapauksissa paitsi ToPon voittaessa KTP:n päätöskierroksella vähintään 37 pisteellä.

LrNMKY & Tarmo sijoista 6-7

  • Keskinäiset ottelut tähän mennessä: 4.11. LrNMKY – Tarmo 87-75, 19.12. Tarmo – LrNMKY 104-95, 10.2. LrNMKY – Tarmo 94-76.
  • LrNMKY voittaa vertailun kaikissa muissa tapauksissa paitsi Tarmon voittaessa LrNMKY:n päätöskierroksella vähintään 22 pisteellä.

Componenta & Kouvot sijoista 8-9

  • Keskinäiset ottelut: 25.10. Kouvot – Componenta 103-69, 6.12. Componenta – Kouvot 88-82, 27.1. Kouvot – Componenta 63-97, 14.3. Componenta – Kouvot 77-61.
  • Componenta voittaa vertailun, koska keskinäisten otteluiden voitot sen hyväksi 3-1.

Pyrintö & Korihait sijoista 10-11

  • Keskinäiset ottelut: 4.10. Korihait – Pyrintö 95-84, 15.11. Pyrintö – Korihait 97-106, 6.1. Korihait – Pyrintö 82-89, 17.2. Pyrintö – Korihait 95-78.
  • Pyrintö voittaa vertailun; keskinäisten otteluiden voitot 2-2, mutta Pyrinnön koriero otteluista +4 pistettä.


Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Henkilöt

 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

29.9.2016 Katsojat

Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Korisliiga-kausi alkaa muutaman päivän kuluttua. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat alkavalla kaudella liikeellä, ja kuka siirtyi kesän aikana muihin maisemiin? Miten Korisliiga pelataan, koska pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat vain parin klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

4.10.2015 Katsojat

Fanseat.com näyttää kaiken – Korisliiga näyttävästi myös Ylellä ja ISTV:llä

Korisliiga-kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sarja on näyttävästi esillä myös eri kanavissa. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com näyttää kauden kaikki liigaottelut 7,99 euron kuukausihintaan. Lisäksi Yle ja ISTV ovat mittavasti mukana Korisliiga-kauden esittämisessä. Yle esittää ensimmäisen Korisliiga-makupalan, Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa, sunnuntaina 4.10. klo 16:30.

3.10.2015 20:33 Katsojat

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Perjantaina 2.10. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on nyt luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan käynnistyneeseen Korisliiga-kauteen kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuudella.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

29.9.2015 Katsojat

Korisliiga-kauden 2015-16 infopaketti

Korisliiga-kauden alkuun on enää muutama päivä. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat liikkeellä? Kuka siirtyi kesällä ja mihin? Miten Korisliiga pelataan? Milloin pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset ovat parin klikkauksen päässä.

21.7.2015 15:00 Yhteistyökumppanit

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2015/2016 julkaistu

Korisliigan kauden 2015/2016 jahti Pantteri-patsaasta pyörähtää käyntiin lauantaina 3. lokakuuta kahdella ottelulla, kun Lapuan Korikobrat mittelee Pohjanmaan herruudesta Kauhajoen Karhua vastaan ja Salon Vilpas saa isännöitäväkseen Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina 4. lokakuuta taas Helsinki Seagulls saa vieraakseen Bisons Loimaan Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Samana päivänä sarjanousija BC Nokia saa ensikasteensa Korisliigaan kotipelissään KTP-Basketia vastaan.

Näytä lisää vastaavia