Rannikon Ljubljana nuiji viime vuoden finaalivastuksensa

2.4.2007 Suomen maajoukkueen pelintekijän tähdittämä Olimpija Ljubljana on avannut Slovenian liigan jatkosarjan kahdella voitolla. Tuoreimmassa ottelussaan mestaruutta puolustava Ljubljana selätti viime kauden finaalivastustajansa Geoplin Slovanin lukemin 93-79. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Rannikko pyöritti taas Olimpijan peliä näyttävästi. Pelinjohdon ohessa suomalaistakamies upotti hyvillä prosenteilla 17 pistettä. Rannikko pisti pelitilanneheittonsa sisään tarkkuudella 4/7 ja vapaaheittonsa 6/6. Syöttöjä hänelle kirjattiin neljä ja kohdistuneita virheitä peräti yhdeksän vajaassa 29 peliminuutissa.  

Jatkosarjan avausottelussa Ljubljanan ei täytynyt pistää edes parastaan, kun Skofja Loka taipui 101-68-lukemin. Rannikko pussitti kymmenen pistettä ja jakeli kolme koriin johtanutta syöttöä. Ljubljana teki vastuksestaan selvää jo avausneljänneksellä (34-14) ja Rannikko lepuuttelikin jalkojaan ottelun loppupuolella pelattuaan hänelle vaatimattomat 22 minuuttia.

Kotilta huippuesitys, sarjapaikka varmistui

Maajoukkuelaituri Tuukka Kotti pelasi kauden parhaan pelinsä Italian kakkosliigassa, kun hänen joukkueensa Castelletto Ticino vieraili Paviassa. 204-senttinen Kotti lähenteli tehoillaan triplatuplaa kirjauttamalla 26 pistettä, 12 levypalloa ja huimat seitsemän riistoa. Kaikissa kolmessa tilastokategoriassa syntyi suomalaisen uudet ennätykset.  

Kotti otti peräti 17 kahden pisteen heittoyritystä upottaen niistä yhdeksän. Vapaaheittonsa hän pisti sisään sihdillä 8/12.  

Ticino hävisi ottelun Kotin huippuesityksistä huolimatta niukasti 89-93, mutta se oli joukkueelle toissijaista. Liigakierroksella nimittäin Imola hävisi oman pelinsä ja samalla varmistui Castelletto Ticinon sarjapaikka. Joukkue on 16 joukkueen sarjassa 13:na (voittosuhde 10-17), kun kolme kierrosta on pelaamatta ja putoajan paikoilla olevien Imolan ja Novaran tavoittamattomissa.  

Nymburkin voittoputki poikki 

Antti Nikkilän edustaman Nymburkin marraskuusta lähtien jatkunut voittokulku Tshekin liigassa loppui viimein, kun liigakolmosena oleva BK Prostejov kukisti hallitsevat mestarit lukemin 93-89. Nymburk ennätti voittaa yli neljä kuukautta kestäneen voittoputkensa aikana 23 peräkkäistä peliä.  

Tappiosta huolimatta Nymburkin etumatka Tshekin liigan sarjataulukossa on tukevat kahdeksan pistettä. Häviö oli joukkueelle maan sarjassa vasta kauden toinen, kun voittoja on kertynyt jo 33.  

210-senttinen Nikkilä pelasi Prostejov-ottelussa 16 minuuttia ja kirjautti tehoikseen neljä pistettä sekä viisi levypalloa.  

Lyhyesti 

Hanno Möttölä oli lepovuorossa, kun Zalgiris Kaunas murskasi Liettuan liigan kärkiottelussa Lietuvos Rytasin lukemin 90-69. Kaunas saa peluuttaa joukkueensa kuudesta ulkomaalaisvahvistuksessa maan pääsarjassa vain viittä kerrallaan. Baltian liigassa ulkomaalaisrajoituksia ei ole. Zalgiris oli Lietuvos Rytasia vastaan täysin omaa luokkaansa johtaen jo puoliakaan mennessä 50-30. Ottelua seurasi 5000 katsojaa. 

Suomalaispelaajat Juha Sten ja Iiro Tenngren eivät pelanneet Saksan kakkosliigan kierroksella. Stenin edustama ja Ari Tammivaaran valmentama Mitteldeutscher löysi nousuhaaveiden kariutumisen keskeltä peli-ilon ja jyräsi 109-78-kotivoiton Wolffenbüttelistä. Tenngrenin Freiburg taipui vieraissa 86-97-luvuin Nördlingenille.  

Gordon Herbertin luotsaama Pau-Orthez otti helpon 84-54-kotivoiton Ranskan liigassa Herbertin ex-joukkue Paris Racingista.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia