ToPo siirsi ratkaisua

2.4.2007 Namika Lahdella oli maanantaina Helsingissä tilaisuus hankkia voitolla Korisliigan välieräpaikka, mutta kotijoukkue ToPo siirsi ratkaisua ottamalla ensimmäisen voittonsa puolivälieräsarjassa. ToPo kavensi 90-79 (42-43) -tuloksella voitot 2-1:een.

ToPo aloitti pelin ryminällä viemällä alkuminuutit 12-0. Lahtelaiset pääsivät peliin mukaan toisella neljänneksellä ja nousivat niukkaan johtoonkin.

Ympäripyöreän kolmannen jakson jälkeen ratkaisu tapahtui päätösneljänneksen alkuminuuteilla, kun vierasjoukkueen korinteko hyytyi toviksi kohtalokkaasti. ToPo karkasi 65-64-lukemista yhdeksän pisteen johtoon, jota Namika Lahti ei enää tavoittanut. Viimeisen niitin iski ToPon islantilaistakamies Logi Gunnarsson kolmosellaan (82-71), kun peliä oli reilut kaksi minuuttia jäljellä.

- Perusasioihin paluu. Meillä oli hyvä fiilis pukukopista lähtiessä ja tuntui, ettei meitä pidättele mikään. Alku olikin meille vähän liian hyvä. Tehtiin asioita niin kuin piti, pidettiin pallosta parempaa huolta, ToPon valmentaja Pekka Salminen summasi.

ToPon aloitusviisikko haali pisteitä tasaisesti 13-15:n välillä. Alex Wesby teki 15 ja Shawn Simpson sekä John Thomas 14 pistettä. Sekä Simpson että 13 pistettä viimeistellyt Jussi Kumpulainen pelasivat aktiivisesti ja haastoivat puolustajiaan korin läheisyydessä.

Myös Namikan pistekärki oli tasainen, kun Augenijus Vaskys ja Sidney Holmes päätyivät 15 pisteeseen ja Lee Scruggs 14:ään.

Namika Lahti ja ToPo jatkavat puolivälieriä tiistaina Lahdessa.

- Ei itse asiassa edes tunnu hyvältä. Vähän sama kuin Jarkko Niemiseltä kysyisi fiiliksiä voitetun erän jälkeen, kun ensin on hävinnyt kaksi erää. Tämä oli pakkovoitto ja huomenna on otettava toinen. Turha tätä on jäädä fiilistelemään. Pelimme ei ollut vieläkään hyvää, mutta asennetta löytyi, latasi ToPo-kapteeni Ville Tuominen.

Espoon Honka, Joensuun Kataja ja KTP ovat jo selvinneet pääsiäismaanantaina alkaviin välieriin. Honka kohtaa KTP:n ja runkosarjan voittanut Kataja joko Namika Lahden tai ToPon.

(STT – Koris.net)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.