Koponen on valmis tähtien kohtaamiseen Memphisissä

7.4.2007 Espoon Hongan maajoukkuekoripalloilija Petteri Koponen, 18, on valmis uransa tähän mennessä tärkeimpään otteluun. Koponen johtaa aloittavana takamiehenä muun maailman tähdistöjoukkueen peliä sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaan päättyvässä ottelussa USA:n alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan Memphisin hulppealla FedExForumilla.

- Petteri on tehnyt meihin kaikkiin vaikutukseen taidoillaan ja asenteellaan Nike Hoop Summit-viikolla. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että hänellä on edessään menestyksekäs ammattilaisura, toteaa maailman joukkueen australialaisvalmentaja Rob Beveridge.

- On hänestä itsestään kiinni, millä tasolla hän toteuttaa sen. 

“Keskityn ensin voittamaan Hongalle mestaruuden”

NBA-seurojen scouttien tiiviissä tarkkailussa näyttöjä antava Koponen ei anna menestyksen sokaista silmiään. Määrätietoinen nuorukainen pitää ajatuksensa koossa ja nimenomaan tässä hetkessä.

- Haluan keskittyä tähän peliin ja voittamaan Hongalle Suomen mestaruuden ennen kuin teen päätökseen tulevasta.

Ensi viikon perjantaina 19 vuotta täyttävä Koponen toki myöntää, että hänen tulevaisuutensa on ehdottomasti Suomea mittavimmilla ammattilaiskentillä.

- Tietenkin kaikki unelmoivat NBA:sta. Minulle on tullut kuitenkin jo muutama tarjous Euroopasta, jossa todennäköisesti pelaan lähivuosina. En tosin vielä tiedä, mitä ensi kausi tuo tullessaan, kertoo tänä keväänä onnistuneesti myös ylioppilaskirjoituksista suoriutunut Koponen.

Helsingin Tapanilassa asuva 193-senttinen Koponen on pelannut koripalloa 8-vuotiaasta asti. Viimeiset kolme vuotta ovat kulkeneet kovassa nousukiidossa Espoon Hongan edustusmiehistössä, jonne päävalmentaja Mihailo Pavicevic nosti hänet ennakkoluulottomasti Malmin Super-Koriksen riveistä.

Ajan patinoimasta Malmin Palloiluhallista on ollut pitkä matka NBA-seura Memphis Grizzliesien kotiareenan parrasvaloihin, mutta Koponen on suoriutunut siitä mallikkaasti.

- Äitini pelasi aikoinaan Suomen pääsarjassa. Aluksi en oikeastaan edes pitänyt koripallosta, kun minun piti olla aina salilla hänen kanssaan. Mutta siitä lähtien kun sain otteen pallosta, en ole pystynyt pitämään sormiani erossa tästä pelistä, hymyilee Koponen.

Beveridge ei sulje pois NBA-mahdollisuutta

Muun maailman joukkuetta kolmatta kertaa valmentava Beveridge ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että Koponen etenisi urallaan aina NBA:han saakka.

- Tämä on Koposelle ja hänen joukkuekavereilleen ainutlaatuinen tilaisuus osoittaa todelliset kykynsä Memphisiin ympäri maailmaa saapuneille scouteille.
Beveridge kaivaa samalla sanojensa tueksi muutaman esimerkin aiemmista Nike Hoop Summit -otteluista.

- Pelaajat kuten Dirk Nowitzki ja Tony Parker nousivat aikoinaan esiin tavallaan tyhjästä. Nike Hoop Summit -ottelun esitykset siivittivät heidät kuitenkin NBA-tähtien joukkoon. Tämä on tosiaankin ottelu, joka voi kerralla muuttaa nuoren pelaajan elämän, korostaa Beveridge.

Richardsista historian nuorin Summit-pelaaja

Beveridge on joutunut tekemään loukkaantumisten vuoksi viime hetken muutoksia 11 pelaajaa käsittävään joukkueeseen, joka edustaa kymmentä eri kansakuntaa.

Gran Canarian joukkueessa Espanjassa pelaava vasta 15-vuotias englantilainen Ryan Richards korvaa kokoonpanossa akillesjännevammasta kärsivän georgialaisen sentterin Georgi Shermadinin. Richardsista tulee samalla Nike Hoop Summit -historian kaikkien aikojen nuorin pelaaja.

Beveridge ehti ilmoittaa jo tiistaina Koposen paikasta avausviisikossa.
Koposen lisäksi maailman joukkueen takamieskaartiin kuuluvat bosnialainen Nihad Djedovic, kiinalainen Chen Jianghua ja kroatialainen Aleksandar Ugrinoski.

Pitkän ja ulottuvan joukkueen laitahyökkääjinä häärivät israelilainen Omri Casspi, ranskalainen Nicolas Batum, slovenialainen Emir Preldzic ja serbialainen Nemanja Aleksandrov.

Pelaavan sentteriosaston muodostavat nigerialainen Solomon Alabadi ja ranskalainen Alexis Ajinca.

Historian kymmenes Nike Hoop Summit -ottelu käynnistyy lauantaina Memphisissä klo 23 Suomen aikaa. Kotijoukkue USA on voittanut tähän mennessä pelatuista yhdeksästä ottelusta seitsemän.

Koponen pelaa seuraavaksi Hongan asussa jo tulevana maanantaina, kun KTP Basket Kotkasta saapuu Tapiolan Urheiluhalliin Korisliigan ensimmäisen välieräottelun merkeissä. Honka-KTP -ottelu alkaa klo 18.30, eli vain vajaat kaksi tuntia siitä, kun Koposen kone on laskeutunut Helsinki-Vantaalle. Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä Urheilukanavalla.

Lisätietoja Nike Hoop Summit –ottelun tämänvuotisista joukkueista löytyy tästä. Lue myös artikkeli "Koponen valittu tähdistöottelun aloitusviisikkoon".



Lisätietoja: http://www.usabasketball.com/men/2007/07_mhs_fact-sheet.html

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia