Möttölän Zalgiris voitti Liettuan liigan runkosarjan

10.4.2007 Suomen maajoukkuelaituri Hanno Möttölä pelasi 33 minuuttia, teki 13 pistettä ja kauhoi seitsemän levypalloa, kun hänen edustamansa Zalgiris Kaunas puristi 87-73-vierasvoiton Suduvasta Liettuan liigassa. Ottelu toimi pudotuspeliennakkona, sillä Kaunas voitti runkosarjan ja saa Suduvan vastaansa myös puolivälierissä. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Möttölän minuuttimäärä oli Zalgirisin suurin. 209-senttinen Möttölä heitti 11 pelitilanneheitollaan neljä koria. Vapaaheitoissa suomalaisen tarkkuus oli 4/5. Möttölä oli yksi Kaunasin neljästä kaksinumeroisiin pistelukemiin yltäneestä pelurista. Joukkueen tehokkain oli Loren Woods (18/10).  

Voitollaan Zalgiris viimeisteli voittosuhteekseen 15-1 ja varmisti runkosarjan ykkössijan. Suduva oli yhdeksän joukkueen runkosarjassa kahdeksas kehnolla rekordillaan 2-14.  

Baltian liigassa Zalgiris on jo selvittänyt tiensä Final Four –lopputurnaukseen, joka pelataan Riikassa 20.-21.4. Kaunas saa välierässä vastaansa niin ikään liettualaisen Siauliain, joka raivasi puolivälierissä tieltään ASK Riikan.  

Rannikko raatoi täydet minuutit 

Teemu Rannikon slovenialaisseura Olimpija Ljubljana joutui tekemään täyden iltapuhteen kaataessaan maan sarjassa Zlatorogin 91-81. Ljubljana varmisti voittonsa vasta päätösjaksolla, jonka se vei 25-16.  

Ottelun tukaluudesta kertoo se, että Olimpijan suomalaistähti joutui urakoimaan täydet 40 minuuttia. Maajoukkueen pelintekijä teki joukkueelleen 16 pistettä ja jakeli neljä koriin johtanutta syöttöä.  

Edellisessä ottelussaan Olimpija nuiji vieraissa Elektra Esotechin 84-61. Rannikko keskittyi ottelussa pelinrakenteluun ja pallon jakamiseen. Hänelle kirjattiin 32 minuutissa kahdeksan pistettä ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Rannikko otti vain kolme heittoyritystä pelitilanteessa, mutta upotti kaikki saamaansa viisi vapaaheittoa.  

Lyhyesti 

Antti Nikkilän tshekkiseura Nymburk ärsyyntyi 23 ottelun mittaisen voittoputkensa katkeamisesta ja näytti kaapin paikan vastustajilleen kahdessa seuraavassa ottelussa. Ensin Nymburk lyttäsi Usti nad Labemin rumin 101-49-lukemin ja voitti perään Brnon vieraissa 104-80. Nikkilä nosteli seitsemän pistettä ja napsi kolme levyriä Usti nad Labemia vastaan. Brno-pelissä Nikkilä sai virhetilinsä täyteen reilussa 18 minuutissa kirjauttaen sitä ennen kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan.  

Gordon Herbertin valmentama Pau-Orthez voitti Ranskan liigassa vieraskentällä Le Mansin 91-78.  

Tuukka Kotin Castelletto Ticino voitti Italian kakkosliigassa Montecatinin 78-66. Kotti heitti 23 peliminuutissaan kymmenen pistettä, kauhoi seitsemän levypalloa, antoi kolme koriin johtanutta syöttöä, riisti kahdesti ja torjui kerran. 

Ari Tammivaaran luotsaama Mitteldeutscher kärsi Saksan kakkosliigan vieraspelissä jatkoaikatappion Mönchengladbachille lukemin 92-101. Mitteldeutscherin Juha Sten pelasi 11 minuuttia, teki neljä pistettä ja sai virhetilinsä täyteen. 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia