Suomen joukkueiden urakat loppusuoralla koululaisten MM-kisoissa

14.4.2007 Koululaisten koripallon MM-kisat pelataan joka toinen vuosi, tänä vuonna Ranskan Paussa 9.-15.4. Koululiikuntaliiton järjestämien Suomen karsintojen kautta reissuun selvisivät Mäkelänrinteen yhteiskoulun tytöt sekä Pohjois-Haagan yhteiskoulun pojat. Mukana kisoissa on 24 maata sekä tytöissä että pojissa.

Pohjois-Haagan pojat voittivat kolmen joukkueen alkusarjassaan Bulgarian 63-52, hävisi Serbialle 50-70 ja selviytyi pelaamaan sijoista 1-16.

Jatkosarjassa sekä Kreikka (48-89) että Israel (36-71) osoittautuivat liian vahvoiksi. Sijoituspeleissä ja suomalaiset hävisivät ensin Kiinalle 57-71 ja voittivat isokokoisen Hollannin 71-57. Päätöspäivänä Suomi pelaa sijoista 13-14 Itävaltaa vastaan.

- Bulgariaa vastaan pojat taistelivat kova tahtovoiton. Kreikka, Israel ja Serbia olivat liian isoja ja nopeita suomalaisille. Kiinaa vastaan pelattiin voitosta aivan loppuun saakka. Hollanti-pelissä olimme ensimmäisen jakson aivan unessa, mutta kolme seuraavaa puolustimme sähäkästi ja rankaisimme nopeilla, summasi poikien päävalmentaja Harri Jokela turnausta.

- Loukkaantumiset ja sairastelut ovat vaivanneet, vasta viidennessä pelissä kaikki 12 oli käytettävissä. Sasu Salin on ollut huimassa vireessä; puolustus toimii ja hän on alati vaarallinen hyökkääjä, joka tekee pisteitä monipuolisesti läheltä ja kaukaa erilaisista ratkaisuista.

- Pyry Rainamaa puurtaa molemmissa päissä itseään säästämättä. Antti Kokkola on yllättänyt. Hän on nuorempi kuin muut, mutta uskaltaa haastaa pakkejaan sekä painii menestyksekkäästi isompiaan vastaan puolustuspäässä oman korin alla. Kapteeni Mikko Tuunanen pyörittää peliä monipuolisesta ja puolustaa antaumuksella. Ruokamyrkytyksestä kärsineen Antto Nikkarisen pelinjohto on pelatuissa peleissä ollut jämäkkää, Jokela arvioi suojattejaan.

Tyttöjen pelit ristiin

Mäkelänrinteen tytöt jäivät alkusarjassa Saksan jalkoihin lukemin 39-58, mutta voitti Hollannin 50-44. Hollanti kuitenkin voitti Saksan, joka sysäsi suomalaiset pelaamaan sijoista 17-24.

Jatkosarjassa Mäkelänrinne päihitti Unkarin 66-62 ja hävisi Tshekille 62-69. Ensimmäisessä sijoitusottelussaan Suomi nujersi Kyproksen 62-30, mutta hävisi perään Luxemburgille 37-61 ja pelaa päätöspäivänä sijoista 19-20.

Mäkelänrinteen valmentajina toimivat Anu Rajaniemi ja Juha Dahlström.

- Luxemburg puolusti tiukasti ja pakotti meidät huonoihin valintoihin. Itseluottamus katosi, kertoi Rajaniemi.

ToPon Meriem Eerikinharju hääri Mäkelänrinteen viidessä ensimmäisessä pelissä parhaana korintekijänä tehden 12,6 pistettä ottelua kohden. KaPon Emmi Laaksonen on puolestaan kunnostautunut puolustuksessa ollen vahva myös levypallokahinoissa. Laaksosen seuratoveri Heidi Tikkanen on kantanut vastuun joukkueen pelinrakentelusta tehden ohessa 8,6 pistettä.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia