Kimmo Muurinen: ”Ainutlaatuinen mahdollisuus”

14.8.2011 Miesten maajoukkueen veteraanilaituri Kimmo Muurinen, 30, antoi haastattelun FIBA Euroopan toimittajalle rankaistuaan Unkaria 12 pisteellä Suomen hakiessa EM-karsintojen avausvoittonsa. Alkavalla viikolla kaksi kotiottelua pelaava ”susijengi” on Muurisen mukaan unelmatilanteessa.

Suomi ja Kimmo Muurinen tähtäävät maanantaina Helsingin Jäähallissa Portugalin kaatoon.

Muurinen kuvailee nykymaajoukkuetta "kaveriporukaksi, joka pitää hauskaa korista pelaten".

Uudet nuoret pelaavat ovat vuorotellen sopeutuneet nopeasti joukkueeseen ja tuoneet kukin jotain lisää ryhmän pelaamiseen. Kuvassa Sasu Salin.

Muurisen tyyliin kuuluu kaiken antaminen, kun käsky parketille käy. Kuvat: Ville Vuorinen & Tomi Kaminen.

EM-karsinnat viimeisestä kahdesta paikasta Liettuan EM-kisoihin ovat saaneet ehkä hieman yllätyksellisenkin alun, kun Suomen ohessa karsintalohkon ennakkosuosikkina pidetty Unkari on hävinnyt molemmat ottelunsa; Portugalia vastaan vieraskentällä ja perjantaina Suomea vastaan kotona. 

Alkavalla viikolla Suomi kohtaa kotikentällään maanantaina Portugalin ja sunnuntaina Unkarin. Miesten maajoukkueen tunnelma ennen karsintojen alkua oli innokkaan odottava, ja voitokkaan avausottelun jälkeen joukkue ymmärtää entistä paremmin, mitä on saavuttamassa. 

 

– Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus meille. Suomi ei kuulu tavallisesti EM-kisamaiden joukkoon. Lopputurnaukseen pääsy merkitsisi suomalaisten koripallofanien unelman toteuttamista, miettii maajoukkueen veteraanilaituri Kimmo Muurinen FIBA Euroopan haastattelussa. 

 

– Tilanne on meille suunnattoman merkittävä. EM-lopputurnauspaikan myötä koripallolla on mahdollisuus kasvaa valtavirran urheilulajiksi Suomessa.

Makea lopputulos  

Perjantain vierasottelu Unkarin Szolnokissa oli susijengille ainutlaatuinen haaste. Unkari kuroi Suomen 12 pisteen johdon umpeen päätösjaksolla, mutta Suomi selvisi voittajana Gerald Lee jr.:n viime hetken noston myötä. 

 

– Unkari-peli oli meille vaikea, mutta lopputulos sitäkin makeampi, Muurinen luonnehtii. 

 

– Ottelun voittamiseksi ei ollut mitään poppakonsteja. Onnistuimme puolustuspelissämme. Saimme pysäytettyä vastustajan hyökkäyksen kahdesti viimeisellä minuutilla, ja saimme voittokorin aikaiseksi.

 

Perjantaina Muurinen upotti 12 pistettä – mukaan lukien molemmat kolmen pisteen heittoyrityksensä – 15 minuutin peliajassa.

 

– Yritin pelata mahdollisimman aggressiivisesti, ja se tuotti tulosta. En ole varma, pystyisinkö pelaamaan samalla tempolla 25 minuuttia.

 

Unkari-ottelua ennakoitiin Suomen kannalta karsintalohkon vaikeimmaksi. Seuraavaksi Suomi pelaa maanantaina, jolloin Helsingin Jäähalliin saapuu runsaslukuisen suomalaisyleisön vieraaksi Portugali. Sunnuntaina otteluun oli myyty ennakkoon 5500 pääsylippua.

 

– Olemme pelanneet Portugalia vastaan muutamia kertoja. Jotkut heidän pelaajistaan ovat tuttuja meille. Valmistaudumme maanantain otteluun huolella, Muurinen vannoo.

Jättiläisten haastaminen toiveissa 

Susijengin sisäistä dynamiikkaa Muurinen luonnehtii tasa-arvoiseksi. Toimittajan kysyessä, onko Muurinen jo isähahmon roolissa joukkueessaan, hän asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

 

– Joukkueemme on ennemminkin kuin tiivis kaveriporukka, joka pitää hauskaa korista pelaten. Joukkueeseen tulevat nuoret pelaajat ovat aina sopeutuneet joukkueeseen nopeasti ja saaneet aikaiseksi suuren vaikutuksen pelaamiseemme. Isähahmoista on ihan turha puhua.

 

Jos Suomi selviää tulevan puolentoista viikon haasteista, joukkue pelaa 31.8.-18.9. järjestettävissä EM-kisoissa joko A- tai C-lohkossa. A-lohkossa Suomi saisi vastaansa Espanjan, Liettuan, Turkin, Puolan ja Iso-Britannian, kun taas C-lohkossa Suomi ottaisi mittaa Kroatiasta, Kreikasta, Montenegrosta, Makedonia ja Bosnia-Hertsegovinasta.

 

– Mahdollisuus päästä pelaamaan telkkarista ja lehdistä tuttuja kavereita vastaan on kutkuttava, Muurinen miettii.

 

– Olen kuitenkin oppinut vuosien aikana, että riippumatta vastustajasta, teemme aina parhaamme. Meillä ei ole pienimpiäkään paineita lähteä pelaamaan Euroopan jättiläisiä vastaan.

 

Suomen ja Portugalin välinen EM-karsintaottelu käynnistyy maanantaina (15.8.) Helsingin Jäähallissa klo 19.

 

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.9.2016 EM-karsinnat

Islanti, Saksa, Puola, Ukraina, Georgia ja Iso-Britannia EM-kisoihin

EM-karsinnat huipentuivat lauantai-iltana, ja kuusi uutta joukkuetta leimasivat lippunsa vuoden päästä Turkissa, Suomessa, Israelissa ja Romaniassa pelattaviin vuoden 2017 EM-kisoihin. Jo aiemmin kisapaikkansa varmistaneiden maiden lisäksi arvokisoihin pelasivat tiensä Islanti, Saksa, Puola, Ukraina, Georgia ja Iso-Britannia.

15.9.2016 EM-karsinnat

Belgia, Slovenia, Montenegro ja Unkari varmistivat EM-kisapaikkansa

Neljä joukkuetta varmisti paikkansa vuoden 2017 EM-kisoissa voittamalla keskiviikkoillan EM-karsintaottelunsa. Jo viime viikonloppuna EM-kisalippunsa leimanneen Venäjän lisäksi EM-kisamatkansa varmistivat Belgia, Slovenia, Montenegro sekä Unkari. EM-karsinnat huipentuvat lauantaina.

22.1.2016 18:01 EM-karsinnat

Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

16.1.2014 EM-karsinnat

Susijengi ja fanit tulisilla hiilillä 1.-3.2.

Tiistaina Vuoden joukkueena Urheilugaalassa palkitulla Susijengillä ja niin ikään Uuno-pystin pokanneilla Susijengi-faneilla on luvassa jännityksentäyteiset kolme päivää, kun tammikuu vaihtuu helmikuuksi. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus kokoontuu Barcelonaan tekemään päätöksiä MM-kisojen villeistä korteista lauantaina 1.2. Maanantaina 3.2. koripalloperhe jännittää jo joko MM-kisojen alkulohkojen tai EM-karsintalohkojen arvontoja.

14.8.2013 Maaottelu

16-vuotiaat pojat nousivat sillasta neljän parhaan joukkoon – voittoputki jo kuuden ottelun mittainen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen voittoputki B-divisioonan EM-kisoissa Bosniassa kasvoi keskiviikkona kuuden voiton mittaan. Päävalmentaja Jyri Lohikosken sisukkaat sissit nousivat sillasta ja masensivat Englannin pistein 70–60 (30–31). Voitto merkitsi Suomelle myös paikkaa B-divisioonan neljän parhaan joukossa.

30.7.2013 EM-karsinnat

Susijengin kesän maaotteluavaus Ranskassa

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi avaa maaottelukesänsä Ranskassa alkaneella viikolla. Vastus on heti huippuluokkaa, kun Susijengi testaa viime EM-kisoissa hopeaa voittaneen ja Lontoon olympialaisissa kuudenneksi venyneen isäntämaan. Susijengi matkasi pelipaikalle Pauhun 15 pelaajan voimin.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

Näytä lisää vastaavia