Hongan kapteeni Matisella on vahva vainu Pantterista

23.4.2007 Koripallon Suomen mestaruus vuosimallia 2007 on katkolla tiistaina Tapiolan Urheiluhallissa, kun finaalisarjaa otteluvoitoin 2-0 johtava Espoon Honka kohtaa nurkkaan ahdistetun haastajansa Namika Lahden.

Kouvolan kautta kahdeksi vuodeksi Lappeenrantaan tiensä löytänyt mestarin merkki, komea Pantteri-patsas palaa tiistaina ensimmäistä kertaa Mankkaalle sitten kevään 2003. 

Ja jos se on Hongan kokeneesta kapteenista Jukka Matisesta kiinni, niin vuodesta 1962 asti Suomen koripalloherruutta symboloinut kissapeto on tullut taas jäädäkseen Espooseen.

- Finaalit on pistettävä poikki kolmessa ottelussa, tai muuten hommasta voi tulla vaikeaa. Emme saa antaa Lahdelle sitä mahdollisuutta, että se alkaa uskoa voittoihin, sanoo Matinen, joka on juhlinut mestaruutta Hongan kanssa vuosina 2001 ja 2002. 

Saksan Bundesliigakorit vuonna 2004 Frankfurt Skylinersin asussa ja Gordon Herbertin valmennuksessa valloittanut Matinen korostaa, että mahdolliset kaksi viimeistä finaalia tulevana lauantaina ja sunnuntaina eivät kuulu Hongan suunnitelmiin. 

- Tällainen yksittäinen ottelu on sittenkin helpompi voittaa, ennen kuin väsymyskin alkaa jo painaa peräkkäisinä päivinä pelattavissa finaaleissa.  

Siinä tapauksessa mestaruus olisi jo ylempien voimien hallussa, heittää kolmen vuoden jatkosopimuksen Hongan kanssa solminut Matinen. 

Ekströmin Namikaa ei ole vielä tyrmätty

Kanveesissa käväissyt Lahden Namika on jo ehtinyt ottaa lukua, mutta sitä ei ole vielä missään tapauksessa tyrmätty. 

- Olemme selvinneet tähänkin mennessä pudotuspeleistä erilaisilla numerosarjoilla. Emme me muistele finaalisarjan osalta menneitä. Joukkueeni pystyy olemaan kiinni siinä meneillään olevassa hetkessä ja ajassa, viittaa Lahden valmentaja Lars Ekström tiistai-iltaan. 

Ekströmillä on edessään Tapiolassa pudotuspeli numero 40 valmentajan roolissa. Voittoprosentti 46,2 kalpenee Hongan kokeneemman kollegan ja tilastokärjen, 65 playoff-ottelua 69,2-prosenttisesti edukseen kääntäneen Mihailo Pavicevicin rinnalla. 

Ekströmin mielessä liikkuvat tosin nyt aivan muut asiat kuin prosentit, ellei niillä viitata lahtelaisten heittotarkkuuteen. 

Hänet on pakotettu tiistaina ainakin osittaisiin taktiikkamuutoksiin, sillä yksi tie näyttää kuljetun jo vääjäämättömästi kujan päähän. Lahti ei pysty häiritsemään tarpeeksi tehokkaasti Hongan taitavien Tim Kisnerin ja Petterin Koposen pelinrakentelua ja syöttötyöskentelyä samalla tavalla kuin vielä puolivälierissä ToPoa sekä välierissä Joensuun Katajaa vastaan. 

- Ekström on kovan paikan ja valinnan edessä. Pitääkö keksiä jotain uutta vai keskittyä tekemään niitä omia juttuja entistä paremmin? Usein tässä vaiheessa tehdyt muutokset vain sekoittavat pakkaa, muistuttaa Matinen. 

Henkien taistelu käy kuumimmillaan ja omalla aktiiviurallaan tunnetusti kovia ratkaisuja tehnyt Ekström heittää yhtä vilungisti takaisin: 

- En nyt lähde tässä vaiheessa paljastamaan Hongalle, miten tiistaina pelaamme. Sunnuntain pelimme oli jo hetkittäin parempaa, mutta se ei vielä riitä, ei varsinkaan Espoossa. Meidän on tehtävä asioita yhä paremmin ja energisemmin. 

- Avain voittoon löytyy omasta tekemisestä. Esityksemme ei ole ollut vielä samalla tasolla kuin ToPoa ja Katajaa vastaan, myöntää Ekström. 

Maltti on valttia 

Laajalla ja tulivoimaisella rintamalla Pantteria metsästävä Honka on uhrannut vain ne pakolliset ajatukset vastustajalleen. Ekströmin tavoin Pavicevic vannoo puhtaasti oman tekemisen nimeen. 

Montenegrolaisluotsin teesit on naulattu jo ajat sitten Hongan pukuhuoneen seinälle. Fläppitaululle pelin aikana piirretyt kuviot ovat finaalivaiheessa enää pelkkää hienosäätöä ja vanhan oppimäärän pikakertausta. 

- Oma pelimme on sujunut aikalailla suunnitelmien mukaan lukuun ottamatta sunnuntain ottelun alkua. Lahti voi saada aggressiivisella tyylillään aikaan joitain pisteputkia, mutta olemme pelanneet silloinkin fiksusti. Emme ole lähteneet suin päin iskemään takaisin, vaan nousseet takaisin kärsivällisesti puolustuksen ja sen myötä hyökkäyksen kautta, sanoo Matinen. 

Matinen on tyytyväinen myös Hongan levypallopeliin, joka oli osoittautua joukkueen akilleenkantapääksi välieräsarjassa KTP:tä vastaan. 

- Olemme voittaneet levypallot (36-32 ja 36-30) molemmissa finaalipeleissä, mikä on iso asia tiukoissa väännöissä. 

Lisäksi Hongan viimeistelytarkkuus on ollut tuntuvasti tehokkaampaa kuin Lahdella. Räikeimmin ero korostui toisen finaaliottelun vapaaheittoviivalla. 

- Namika Lahti on voittanut meidät tähän mennessä oikeastaan vain kannattajiensa peruukkien määrässä. Sekin seikka korjaantuu tiistaina Tapiolassa. Olemme hankkineet faneillemme 50 vihreää peruukkia, virnistää Hongan manageri Sampsa Rekonen. 

Kolmas finaaliottelu Espoon Honka-Namika Lahti pelataan tiistaina (24.4.) klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Henkilöt

 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

29.9.2016 Katsojat

Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Korisliiga-kausi alkaa muutaman päivän kuluttua. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat alkavalla kaudella liikeellä, ja kuka siirtyi kesän aikana muihin maisemiin? Miten Korisliiga pelataan, koska pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat vain parin klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

4.10.2015 Katsojat

Fanseat.com näyttää kaiken – Korisliiga näyttävästi myös Ylellä ja ISTV:llä

Korisliiga-kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sarja on näyttävästi esillä myös eri kanavissa. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com näyttää kauden kaikki liigaottelut 7,99 euron kuukausihintaan. Lisäksi Yle ja ISTV ovat mittavasti mukana Korisliiga-kauden esittämisessä. Yle esittää ensimmäisen Korisliiga-makupalan, Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa, sunnuntaina 4.10. klo 16:30.

3.10.2015 20:33 Katsojat

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Perjantaina 2.10. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on nyt luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan käynnistyneeseen Korisliiga-kauteen kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuudella.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

29.9.2015 Katsojat

Korisliiga-kauden 2015-16 infopaketti

Korisliiga-kauden alkuun on enää muutama päivä. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat liikkeellä? Kuka siirtyi kesällä ja mihin? Miten Korisliiga pelataan? Milloin pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset ovat parin klikkauksen päässä.

21.7.2015 15:00 Yhteistyökumppanit

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2015/2016 julkaistu

Korisliigan kauden 2015/2016 jahti Pantteri-patsaasta pyörähtää käyntiin lauantaina 3. lokakuuta kahdella ottelulla, kun Lapuan Korikobrat mittelee Pohjanmaan herruudesta Kauhajoen Karhua vastaan ja Salon Vilpas saa isännöitäväkseen Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina 4. lokakuuta taas Helsinki Seagulls saa vieraakseen Bisons Loimaan Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Samana päivänä sarjanousija BC Nokia saa ensikasteensa Korisliigaan kotipelissään KTP-Basketia vastaan.

Näytä lisää vastaavia