Hongasta upeasti Suomen mestari

24.4.2007 Espoon Honka on koripallon Suomen mestari vuosimalla 2007. Honka pisti hulppeat mestaruusjuhlat pystyyn tiistaina kotiyleisönsä edessä Tapiolan Urheiluhallissa kukistamalla Namika Lahden kolmannessa finaalissa pistein 94-74 (41-36).

- Aivan upea fiilis. Olen voittanut ennenkin mestaruuksia, mutta en koskaan vielä kapteenina. Oli mahtavaa tunne päästä kohottamaan Pantteri-patsas suorin käsin kohti Tapiolan Urheiluhallin kattoa ja leikata sen päälle vielä korisukka Suomen mestaruuden lopulliseksi sinetiksi, hehkutti hienon ottelun pelannut Jukka Matinen (22/3).

Tapiolan Urheiluhallissa 2021 katsojan silmien edessä pelattu kolmas finaali noudatti kahden aiemman luonnetta: Namika Lahti taisteli kunniakkaasti vastaan, mutta ei voinut paremmilleen sittenkään mitään.

Laajalla ja laadukkaalla rintamalla jälleen vyörynyt Honka irtautui vieraistaan vastustamattomasti tauon jälkeen. Lahti kävi päätösneljänneksellä vielä kerran numeroissa 72-67, kunnes Honka pisti täyden höyryn päälle.

Mestaruusniitti nähtiin kolme minuuttia ennen loppua, kun Tim Kisner (10/4) latasi kylmähermoisen kolmen pisteen heiton pussiin.

- Lahti teki taas kaikkensa pysäyttääkseen meidät, mutta pelasimme jälleen järkevän lopun. Saattaa olla, että tämä oli tällä erää viimeinen otteluni Hongassa, mutta en uhraa sille nyt ajatuksiani. Nyt juhlitaan, riemuitsi Petteri Koponen (14/6).

Vihreä peruukki päässään ja mestaruuspallo paitansa sisällä yleisöä ottelun jälkeen villinnyt Monte Cummings (11/4) ei hänkään säästellyt äänijänteitään, päinvastoin.

- Hei, minulta puuttui se kultamitali, mutta katso, mikä minulla nyt roikkuu kaulassani. Vain mestaruus merkitsee minulle jotain. Nyt jos koskaan on juhlan aika, latasi samalla Matt Williamsia (16/9) riehakkaaseen juhlatunnelmaan viritellyt Cummings.

Pavicevic puhkesi kyyneliin

Hongalle jo neljännen mestaruuden vuosien 2001-03 jatkoksi valmentanut Mihailo Pavicevic oli mestaruusjuhlien liikuttunein mies.

- Minulla ei ole sanoja kuvailla tätä tunnetta, sopersi montenegrolaisluotsi kyyneleet silmissään.

Tunteikas Pavicevic on koki viime vuonna perhepiirissään raskaita aikoja hänen vaimonsa ja isänsä poismenon jälkeen.

- Olen iloinen mestaruudesta, mutta samalla myös surullinen. Odotan yhä sitä yhtä onnittelupuhelua, vaikka tiedänkin, ettei sitä koskaan tule.

Olen kiitollinen pelaajilleni ja koko Hongan organisaatiolle. Ilman heitä en olisi selvinnyt tästä kaikesta. Hongan kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen solminut Pavicevic pystyi myöhemmin puuttumaan pintapuolisesti pelitapahtumiin.

- Me olemme mestareita, se kertoo mielestäni kaiken. Minulla oli tällä kaudella kaksi tavoitetta: voittaa joukkueeni kanssa mestaruus ja jalostaa Petteri Koponen lopullisesti huippupelaajaksi. Molemmat tavoitteet toteutuivat. Lisäksi tässä joukkueessa oli aivan upea henki.

“Yksilöistä hieno joukkue”

Kapteeni Matinen painotti samaa korisukka kaulassaan.

- Tämän ottelun jälkeen voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että parempi voitti. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta. Kausi ei ollut suinkaan helppo. Joukkue oli uusi ja meillä oli paljon loukkaantumisia. Pystyimme kuitenkin koko ajan parantamaan peliämme.

- Harvassa joukkueessa on näin paljon hyviä yksilöitä, jotka ovat samalla kentällä näin epäitsekkäitä persoonia, viittasi Matinen Hongan saumattomaan yhteispeliin.

Saksassa neljä kautta pelannut Matinen on tehnyt Kimmo Muurisen (6/5) tavoin kolmen vuoden jatkosopimuksen Hongan kanssa. Päätös oli loppujen lopuksi helppo.

- Tämä kausi oli jo sitä, mitä tulin Suomesta ja Hongasta taas hakemaankin. Kehityin pelaajana ja pelasin myös suuremmassa roolissa, kuin koskaan ennen. Matinen malttoi kaivaa myös yhden pelillisen yksityiskohdan esiin finaalisarjan ratkaisuja ajatellen.

- Voitimme levypallot (45-27) myös tässä ottelussa. Levypallopeli on samanlaista tahtohommaa kuin mestaruuden voittaminenkin. Ei minua tässä finaalisarjassa yllättänyt oikeastaan mikään muu kuin se, että veimme mestaruuden suoraan 3-0.

“Hongalle ei ole häpeä hävitä”

Lahden valmentaja Lars Ekström saa hänkin olla ylpeä joukkueestaan.

- Honka on hieno joukkue, jolle ei ole häpeä hävitä. Emme vain yltäneet pelillisesti enää sille tasolla kuin ToPoa ja Joensuun Katajaa vastaan.

Emmekä päässeet finaalisarjassa myöskään Hongan pelaajien pään sisään, kuvaili Ekström, jonka onnittelut kollega Pavicevic muistaa ikänsä.

- Kätellessään minua hän totesi olevansa onnellinen minun puolestani. Näin, että hän todellakin tarkoitti sitä sydämestään. Se oli hieno ele.

Namikan kapteeni ja tehokkain pelimies Ville Mäkäläinen (17/3) uskoo hopeankin maistuvan makealta Lahden suunnalla.

- Tietenkin mestaruuden menettäminen oli pettymys, koska olimme jo näin pitkällä. Tämä oli kuitenkin varmasti kaikkien aikojen kovin pääsarjakausi, joten hopea siitä ei ole lainkaan huono saavutus.

Mäkäläisen ohella Lahdesta viimeisessä finaalissa erottuivat Teemu Laine (15/2) ja vahvasti ottelun aloittanut Ilkka Vuori (13/2).

Ottelutilastot ja koko suomalaisen huippukoripallon tilastopalvelu osoitteessa http://www.basket.fi/.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Näytä lisää vastaavia