Alle 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmä valittu

27.4.2007 Vuonna 1992 ja sitä nuorempien tyttöjen maajoukkueen kartoitusleiritys on saatu päätökseen ja ensimmäiselle maajoukkueleirille kutsun on saanut 35 koripalloilijan alkua. Samaan aikaan leireilee myös alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkueryhmä.

Ikäluokan ensimmäinen maajoukkueleiri Vierumäen Urheiluopistolla alkaa kokoontumisella perjantaina 4.5. klo 13:00 Vierumäen Urheiluhallin (Kupla) auditoriossa ja jatkuu ensimmäisillä harjoituksilla klo 14:30 alkaen. Leiri päättyy ja sunnuntaina 6.5.

Ari Tammivaaran johtama valmennustiimi on suunnitellut leiriohjelmaan koripalloharjoituksien tueksi erilaisia ominaisuustestejä. Tyttöjen maajoukkueen päävalmennusvastuu on Harri Jokelan vetämällä kuuden valmentajan tiimillä.

- Testaamme pelaajien fyysiset ominaisuudet, kuten on jo vuodesta 2000 alkaen tehty. Sen lisäksi, että pystymme antamaan pelaajille paremmin tavoitteita omaan fyysiseen harjoitteluun, saamme arvokasta tietoa ikäluokkien fyysisistä valmiuksista ja siitä mihin suuntaan ollaan pitkällä tähtäimellä menossa, verrattuna kansainväliseen koripalloon toteaa Tammivaara.

Maajoukkuetoiminta jatkuu läpi kesän Helsingissä järjestettävillä maajoukkueleireillä ja huipentuu elokuussa Ruotsissa pelattaviin Suomi – Ruotsi maaotteluihin.

- Ensimmäiset katsastukset on tehty ja nyt on saatu hiukan kuvaa siitä, missä mennään. Mukana on paljon hyviä ja urheilullisia tyyppejä, joiden kanssa on hyvä aloittaa kansainväliseen koripalloiluun opiskelu, sanoo tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Harri Jokela.

Jokela muistuttaa, että nyt Vierumäelle valittu ryhmä ei ole vielä lopullinen, vaan niin sanottu runkoryhmä, jonka kanssa lähdetään liikkeelle. Kesän aikana leireille tullaan ottamaan näytille pelaajia, joita ei ole vielä kutsuttu tai vielä jopa pelaajia, jotka eivät pääse ensimmäiseltä leiriltä jatkoon.

- Pyrimme yhä syvällisempään kartoitukseen kesän aikana. Seuravalmentajien aktiivisuus on tärkeää. Ottakaa rohkeasti yhteyttä maajoukkuevalmentajiin, kehottaa Jokela painottaen, että aktiivisella yhteistyöllä löytyvät parhaat pelaajat ikään katsomatta.

Tammivaaran mukaan leireillä aloitetaan pelaajien valmistaminen kohti alle 16-vuotiaiden (1991 synt. ja nuoremmat) ja alle 18-vuotiaiden (1989 synt. ja nuoremmat) maajoukkueita.

- Alle 15-vuotiaiden maajoukkueiden tavoitteena on luoda pohjaa tulevaisuutta ajatellen. Aloitamme maajoukkueharjoittelun opettamisen kuin myös pikku hiljaa maajoukkueen pelityylin opettamisen. Seuravalmennuksen tukeminen on lisäksi tärkeä osa ikäluokan toimintaa ja syksyllä aloitetaan paikallisten talenttileirien pitäminen yhteistyössä seuravalmentajien kanssa.

Jokela muistuttaa, että kenenkään haaveet maajoukkuepelaajaksi eivät pääty Vierumäen leirille tai sieltä pois jäämiseen. Nyt työ vasta alkaa.

- Nyt on vasta otettu se ensimmäinen askel sillä pitkällä tiellä, jonka päässä häämöttää naisten maajoukkue tai jopa kansainvälinen ammattilaisuus. Kehittymistä tapahtuu tytöillä koko ajan, toisilla nopeammin, toisilla hitaammin, tätä pyritään ottamaan huomioon jatkuvalla tarkkailulla sekä seuravalmentajien atiivisilla yhteydenotoilla, Jokela toteaa.

KUTSUTTAVAT (35 kpl):

Rosa

Haavisto

HNMKY

Linda

Alarautalahti

RaPy

Meral

Bedretdin

ToPoLa

Martina

Genberg

Honka

Rita

Haukkovaara

ToPo

Tiia

Hietanen

Riento

Nina

Hirvonen

KaPo

Reetta

Hämeenoja

Vilpas

Tessa

Jaakkola

TuRi

Nita

Joyner

KaPo

Laura

Juhola

KaPo

Anette

Juvonen

KaPo

Maiju

Jäntti

MU

Emmi

Järn

WB

Nella

Kelkka

KaPo

Mikaela

Kuparinen

KTP

Emma

Laaksonen

Honka

Anna-Leena

Lehtonen

Korihait

Emmi

Leino

Pyrintö

Nina

Lähteenmäki

RaPy

Taru

Madekivi

Riento

Maija

Mikkola

Pyrintö

Roosa

Myllyveräjä

ToPoLa

Senni

Mäki-Hallila

Pyrintö

Ulriikka

Nuolikoski

ViVe

Nelli

Nurmi

Riento

Fiina

Oljemark

HNMKY

Katri

Rauduskoski

OuNMKY

Niina

Sinkkonen

HyPo

Saara

Wahlgren

KaPo

Susanne

Vecker

Huima

Sophie

Wecksytöm

Honka

Emma

Virtanen

PuHu

Emma

Välikoski

EBT

Johanna

Ylinen

Nurmo

Lue myös artikkelit:

 



Lisätietoja: /maajoukkueet/tyttojen_maajoukkueet/

Henkilöt

 
24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

18.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaat viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen taistellen

Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

17.6.2017 Maaottelu

Suomelta hyvää taistelua Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilta nähtiin Kööpenhaminan kutsuturnauksen toisena pelipäivänä pirteitä esityksiä. Suomen 15-vuotiaat pojat saivat uudet vastustajat Islannin joukkueista, kun White ja Blue -joukkueet olisivat pelanneet toisiaan vastaan sunnuntaina.

16.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilla takanaan ensimmäinen päivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ottivat ensiaskeleensa sudenpolulla Kööpenhaminan kutsuturnauksessa perjantaina. Suomi osallistuu turnaukseen sekä tytöissä että pojissa kahdella joukkueella.

27.3.2017 Pääjuttu

Koripallosäätiö tukee nuoria koripalloilijoita

Koripallosäätiö on myöntänyt 11 900 euroa Koripalloliitolle käytettäväksi henkilökohtaisina stipendeinä lahjakkaiden koripallonuorten valmennus- ja leirityskustannusten kattamiseen.

15.3.2017 Pääjuttu

Männistö ja Lehtinen valittiin valmentajien FECC-koulutusohjelmaan

Juha-Pekka Männistö ja Petka Lehtinen on valittu mukaan FIBA Europe Coaching Certificate –koulutusohjelmaan (FECC). Koulutus on osa Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n valmentajakoulutusta, joka keskittyy kansainväliseen juniorikoripalloon.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

Näytä lisää vastaavia