Beachkoris valtasi Suomen

18.6.2007 Uudenkaupungin Korihait järjesti kaupunkifestivaali Merefestien yhteydessä Suomen ensimmäisen beackoris -turnauksen. Turnaukseen ilmoittautui määräaikaan mennessä maksimimäärä joukkueita eli 15. Tulijoita olisi ollut lopulta parisenkymmentä, mutta tilan puute esti suuremman osanottajamäärän ensimmäisenä vuotena.

Saksassa suurta suosiota nauttiva laji on eroaa jonkin verran tutusta katukoriksesta. Ensinnäkin pelialustana on upottava hiekka, jonka vuoksi palloa ei voi kuljettaa, vaan edetä pitää syötellen. Pallo kädessä saa ottaa kaksi ja puoli askelta, jonka jälkeen pelivälineestä on luovuttava.

Lisäksi peliä pelataan lentopallokentällä (10-12m) kahteen koriin kolmihenkisin joukkuein. Korista saa aina yhden pisteen ja peliaika on kaksi kertaa viisi minuuttia. Oikeastaan ainoa tuttu piirre katukorikseen onkin se, että pelaajat itse tuomitsevat ottelun kenttävalvojan laskiessa pisteet ja pitäessä kelloa.

"Hauska ja leppoisa laji kesäkeleille"

Laji saikin heti ensi kokeilulla varauksetta suuren suosion. Pehmeällä hiekalla pelatessa katukoriksesta tuttu fyysisyys oli lähes kokonaan poissa ja pallon perään saattoi sukeltaa rohkeasti ilman pelkoa asfaltti-ihottumasta. 

Hiekka tasoitti samalla tasoerot, joten laji osoitti sopivuutensa niin kaveriporukoille kuin ei niin taitaville pelaajille unohtamatta kuitenkaan lajin todellisia taitureita. Yksi taitoon liittyvä asia tuli päivän aikana erityisesti esille: hyvällä heittotaidolla säästää kummasti voimia ja auttaa joukkuetta voittoon.

Kukko Beachkoriksessa oli miesten ja naisten sarjat sekä mixed sarja, jossa kentällä joukkueesta piti olla aina vähintään yksi nainen. Mixed sarja olikin tirnauksen suosituin sarja kuuden joukkueen otellessa paremmuudesta sekajoukkuein.

- Ensinnäkin haluan lausua kiitokset Piia Kettuselle, jolta sain viime kesänä vinkin lajista. Silloin jo ajateltiin ottaa laji tämän vuoden Merefestien ohjelmistoon ja kun liiton katukoriskiertue jäi väliin, oli tapahtuman järjestäminen jo itsestään selvää.

- Turnauspaikka Sorvakon rantapuistossa on Uudenkaupungin upeinta aluetta: keskustan tuntumassa meren rannalla vehmas puisto. Ensi vuodeksi toiveissa on saada tähän toinen kenttä sekä vesipisteet.

- Kiitokset myös Merefestien järjestäjille eli Mieliteko Oy:lle, Uudenkaupungin yrittäjäjille sekä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle niin taloudellisesta kuin henkisestäkin avusta, jakoi kiitoksia Korihaiden toiminnanjohtaja Tom Westerholm.

Joukkueet Kukko Beackoris -turnaukseen olivat saapuneet Uudenkaupungin lisäksi ainakin Raumalta, Turusta, Salosta, Vantaalta, Tampereelta sekä Karkkilasta. Uusi laji sekä erilainen lähestyminen koripalloon keräsi pelaajien kiitokset.

- Tämä on selvästi rankempaa kuin tavallinen katukoris. Koska kuljettaa ei saa, pitää vapaata paikkaa hakea koko ajan ja se on todella uuvuttavaa tällä helteellä, kertoivat Jaakko Heino ja Kalle Liukkonen Rekku joukkueesta.

Samaa allekirjoitti myös nurmikolla päivää paistatellut Korihaiden kasvatti, mutta Kauhajoen Karhussa Korisliigassa pelaava Heikki Saaristo.

- Aika raskaalta laji näyttää. Heittotaito tosin korostuu, kun kuljettamaan ei pysty, mutta muuten tasoerot pienevät hiekalla pelatessa. Kesäkeleille hauska ja leppoisa laji, tuumi Heikki Saaristo.

- Tämä on hieno tapa harrastaa liikuntaa kaveriporukalla, kiitteli Juha-Matti Levo Figure4 -joukkueesta.

DJ Sampan ryydittäessä menoa letkeällä musiikilla selvisivät miesten sarjan voittajaksi Pappahait Öl-Stars. Naisten sarjan vei nimiinsä My Mistaken viehättävät neidot ja Mixed sarjan voittajiksi loikki Korikengurut.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia