Ivan Harris LrNMKY:n uusi amerikkalaispelaaja

16.7.2007 Europeleihin valmistautuva Lappeenrannan NMKY sai huippuvahvistuksen Yhdysvalloista, kun joukkue allekirjoitti sunnuntai-iltana ensi kauden kattavan sopimuksen 23-vuotiaan, 203-senttisen Ivan Harrisin kanssa. Harris valmistui tänä keväänä maineikkaasta Ohio Staten yliopistosta.

Ohio State pääsi kauden päätteeksi Yhdysvaltain yliopistokoripalloliiga NCAA:n loppuotteluun, jossa se kaatui Floridalle 84-75. Harris oli Ohio Staten aloitusviisikon vakiopelaaja, aloittaen 39 ottelusta 32 keskiarvoinaan 7,6 pistettä ja 3,3 levypalloa pelaten 20 minuuttia ottelua kohden. Harrisin suorituksen kovuudesta kertoo se, että NBA:n ykkösvaraus Greg Oden, nelosvaraus Mike Conley Jr. ja 21. varaus Daequan Cook olivat kaikki hänen rinnallaan Ohio Staten avausviikossa viime kaudella.

Harris otti osaa Las Vegasin leiriin, jossa hän aloitti neuvottelut LrNMKY:n päävalmentaja Mika Turusen kanssa. Harrisia kiinnostaa erityisesti näyttömahdollisuus Eurocupissa Team Lappeenrannan riveissä. Harris on liikkuva, vahva pelaaja, joka on hyvä kaukoheittäjä, ja joka sopii Turusen mukaan erityisen hyvin LrNMKY:n liikkuvaan pelityyliin.

- Harrisin saamiseksi Namikaan meni monta yötä, että saatiin sopimus valmiiksi. Kyllä nyt tuntuu hyvältä, vaikka tulihan sitä kotonakin välillä sanomista, kun puhelimet soi keskellä yötä, toteaa Turunen.

- Kyllä kannatti käydä Las Vegasin leirillä. Siellä sai vapaasti jutella pelaajien kanssa. Kävimme myös Harrisin kanssa lounaalla, joka osoittautui varsin hyödylliseksi, muikistelee Turunen.

Harris saapuu Lappeenrantaan heinäkuun aikana ja on joukkueen mukana leirillä Herttuassa Kerimäellä 4. ja 5. elokuuta. LrNMKY:llä on nyt koossa kymmenen sopimusta ja joukkuetta täydennetään tällä viikolla, kun yksi sopimuspykälä saadaan hoidettua uudesta pelaajasopimuksesta.

LrNMKY:n sopimuspelaajat: Viljami Vanjoki, Reinar Hallik (Viro), Roni Leimu, Pasi Riihelä, Jouko Järvinen, Tuukka Kulha, Juha Sten, Aki Ulander, Petri Virtanen ja Ivan Harris (USA).

Asiat

 
15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia