Naisten maajoukkue avasi Diazin komennuksessa voitokkaasti

3.8.2007 Suomen naisten koripallomaajoukkue taisteli tuoreelle espanjalaisluotsilleen Domingo Diazille voiton yhteiselon ensimmäisessä maaottelussa. Diazin käskyttämä Suomi kaatoi Baltic Sea Cupin avauspelissään perjantaina Tallinnassa Viron lukemin 93-72 (49-36).

- Olen luonnollisesti erittäin tyytyväinen voittoon, mutta erityisesti joukkueen työmoraaliin. Minulla oli oiva tilaisuus peluuttaa kaikkia 12 pelaajaa ja nähdä mihin kukin pelaaja pystyy. Jokainen pelaaja pystyi antamaan panoksensa voiton eteen, iloitsi Diaz.

Aiemmin mm. Espanjan maajoukkueen naisten EM-pronssille ja MM-kisoissa kahdeksanneksi luotsannut Domingo Diaz kiinnitettiin naisten maajoukkueen päävalmentajaksi kesäkuussa.

Perjantaina Diaz näki joukkueensa pelissä kesän ensimmäiselle maaottelulle tyypillistä hapuilua vain avausneljänneksellä. Suomen heitto ei ottanut ensi minuuteilla kulkeakseen ja Viro onnistui pitämään johtoa hallussaan aina toiselle neljännekselle saakka.

Toisella jaksolla Suomen joukkuepuolustus nousi avainrooliin. Viro joutui vaikeuksiin ja Suomen hyökkäyspeli alkoi rullata.

- Kun puolustus kulkee, näyttää hyökkäyskin helpolta. Oli ilo nähdä, että harjoituksissa ei ole käyty asioita läpi turhaan. Joukkuepuolustuksemme oli kaiken A ja O. Sen avulla pääsimme juoksemaan karkuun toisella jaksolla, kertoi maajoukkueen apuvalmentaja Jukka Mantere.

Hyökkäyspäässä Heta Korpivaara johti tehoillaan toisen neljänneksen ilotulitusta, jonka aikana Suomi takoi 31 pistettä ja pääsi puoliaikatauolle 49-36-johdossa.

"Iloinen peli"

Loppupelin aikana Suomelle ei ollut voiton suhteen huolen häivää. Diaz käytti koko tusinaansa kentällä. Ensimmäiset aikuisten maaottelunsa pelanneet Linnea Oljemark ja Vilma Kesänen esiintyivät edukseen. Oljemark kiitti tekemällä korin ja Kesänen sai valmennusjohdolta kehuja puolustuksestaan.

Suomen tehopelaajina kentällä häärivät Niina Laaksonen (19/9), Taru Tuukkanen (17/11) ja Korpivaara (17/3), joka teki pisteistään 12 jo ensimmäisellä puoliajalla. Laaksonen teki pisteensä hurjalla prosentilla, sillä hänen kakkosistaan livahti vain yksi ohi (6/7) ja vapaaheittoviivalta jälki oli täydellistä (7/7). Pelintekijä Reetta Piipari vapautti syötöillään joukkuetoverit seitsemän kertaa korintekoon.

- Tilastojen ulkopuolelta on sanottava, että Sanna Helenius oli fantastinen tänään. Hän ei tehnyt kuin viisi pistettä, mutta puolustuksessa häntä vastaan ei tehty pistettäkään. Lisäksi pitkä kaartimme saa kiitosta siitä, että he ovat ymmärtäneet syöttölinjoilla pysymisen tärkeyden, kiitteli Mantere.

- Vaikka tämä oli iloinen peli ja tästä on hyvä mennä eteenpäin, on meillä paljon opittavaa ennen kuin kohtaamme kovia koripallomaita. Latvia on EM-kuutonen, joten lisäoppia on tulossa, Mantere päätti.

Virolaisista Merike Anderson ja Anzela Okuneva heittivät 16 pistettä.

Suomi kohtaa Baltic Sea Cupissa lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Latvian.

Baltic Sea Cupin jälkeen naisten maajoukkue matkustaa Sofiaan, jossa se pelaa 8.-10.8. kansainvälisessä turnauksessa Bulgariaa, Romaniaa ja Sloveniaa vastaan. EM-karsintakuntoaan joukkue viimeistelee Vierumäen harjoitusleirillä 15.-18.8. ja Vantaalla 22.-23.8. pelattavilla Viro-maaotteluilla.

EM-jatkokarsinnoissa Suomen vastustajat ovat Puola ja Slovenia. Suomi saa Vantaan Energia Areenalle vieraakseen Puolan 29.8. ja Slovenian 15.9. EM-karsinta- ja Viro-otteluiden lipunmyynnistä lisätietoja tästä.

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.