SENSAATIO: Suomi on Euroopan 12 parhaan korismaan joukossa

5.9.2011 23:38 Suomen koripallomaajoukkue on selvittänyt sensaatiomaisesti tiensä EM-kisojen 12 parhaan joukkoon. Asialle tuli varmistus, kun Suomi voitti C-lohkon päätöspäivänä Montenegron, Kreikka kukisti Kroatian ja Makedonia nitisti Bosnia-Hertsegovinan. Suomi sijoittui keskinäisten otteluiden perusteella lohkossa kolmanneksi ja jatkaa Vilnassa pelattavaan EM-jatkosarjaan.

Suomi selviytyi EM-kisojen 12 parhaan joukkoon!

Hotellihuone Liettuan Drusnikinkaissa oli räjähtää, kun summeri soi televisiossa Makedonian ja Bosnia-Hertsegovinan välisen ottelun päättymisen merkiksi. Koko Suomen maajoukkue oli ahtautunut kahden hengen huoneeseen jännittämään yhdessä ottelua toivoen itselleen suotuisaa Makedoanian-voittoa.

Hetkeä myöhemmin, täydellisen sekasorron keskellä, maajoukkuepelaajat halailivat toisiaan ja riemuitsivat saavutustaan.  

- Eiköhän tämä ole aika kuvaavaa, että kaverit juoksevat shortsit jalassa pitkin hotellihuoneen ja huutaa ”Makedoniaa”. Tiedettiin päivään lähdettäessä, että meillä on hyvä mahdollisuudet jatkoon, kunhan vain itse voitetaan Montenegro, iloitsi maajoukkuetakamies Teemu Rannikko huudon keskellä.

- Onhan tämä aika uskomaton saavutus. Jos joku sanoi kesän alkaessa, että Suomi on Euroopan 12 parhaan joukossa, niin se lausunto tuli varmasti joukkueen sisältä. Pelattiin hyviä otteluita alkusarjassa ja ansaittiin paikka. Nyt nautitaan hetki, kunnes käännetään katseet seuraavaan kolmeen otteluun, jatkoi Rannikko.

Suurin osa maajoukkuemiehistä oli lievän epäuskon vallassa. Kukaan ei tuntunut ymmärtävän tai tuskin ymmärtää vielä pitkään aikaan minkälaisen saavutuksen he saavat kantaa meriittilistallaan ikuisesti.

- Ei tätä tunnetta voi kuvata. Viimeisen 24 tunnin aikana, Makedonia-tappion jälkeen on käyty läpi kaikki tunnetilat mitä urheilu vain voi tarjota, pudisteli päätään Shawn Huff.

”Elämä on sittenkin oikeudenmukaista”

Huffin vieressä juhlinut Petteri Koponen oli huonekaverinsa kanssa samassa hurmostilassa.

- Ihan uskomaton fiilis! Yhdessä jännitettiin pienessä hotellihuoneessa. Kun summeri soi, se tunne. Muistan sen hetken varmasti lopunelämääni.

- Nyt ollaan 12 joukossa, joka hieno, iso saavutus näin isossa palloilulajissa, jossa Euroopan taso on erittäin kova. Onhan tämä aivan uskomatonta!

Maajoukkueen teräsmies Tuukka Kotti omaa maaotteluiden määrällä mitattuna eniten kokemusta, mutta yhtään sanavalmiimpaa se ei hänestä riemun hetkellä tehnyt.

- Aivan mahdotonta kuvailla tunnelmia. En uskaltanut kisoihin lähdettäessä odottaa tällaista. Silloin olin tyytyväinen jo kisapaikkaan.

Suomen päävalmentaja, kovissa liemissä keitetty, Henrik Dettmann oli hänkin silminnähden liikuttunut ja onnellinen paitsi itsensä, mutta ennen kaikkea suojattiensa puolesta.

- Elämä on sittenkin oikeudenmukaista. Kun tekee tarpeeksi töitä yhdessä, luottaa, kunnioittaa ja arvostaa toisia, niin palkinto seisoo lopussa. Sittenkin.

 
14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

15.1.2018 14:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat toivat Helsinkiin yli 40 miljoonaa euroa

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet koripallon EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

27.10.2017 12:00 EM-kilpailut

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

9.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 10): Suomi-Romania ja kisojen yhteenveto

Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

Näytä lisää vastaavia