Suomi virhevaikeuksissa, Tshekki ei armahtanut

7.8.2007 Suomen koripallomaajoukkue aloitti huippuotteluiden viikkonsa tiistai-iltana Tshekin Decinissä. Suomi kykeni tasapäiseen esitykseen isäntäänsä Tshekkiä vastaan aina toisen puoliajan alkuun saakka, kunnes jalka alkoi suomalaisleirissä painaa. EM-lopputurnaukseen valmistautuva Tshekki jyräsi lopulta 87-64 (41-41)-voittoon.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi esitti sellaista koripalloa, jota joukkue haluaa pelata. Hyvä puolustuspeli avasi mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin, joita Suomi iloisella otteella tukun juoksikin. Tshekin mestaruuden Nymburkin riveissä voittanut Antti Nikkilä mellasti puolestaan korin alla väkevästi ja teki illan 12 pisteestään kymmenen jo ennen taukoa.

Suomen pelintekijät Teemu Rannikko ja Petteri Koponen saivat pahaenteisesti kolmannet virheensä jo ennen puoliaikaa, jolle lähdettiin tasalukemista 41-41. Huolellisemmalla pallonkäsittelyllä Suomi olisi saattanut olla reilussa johdossakin. Joukkue viimeisteli taukoon mennessä kakkosensa erinomaisesti 13/18, mutta menetti vastapainoksi pelivälineen Tshekille peräti 12 kertaa.

Rytmi Suomen pelistä katosi viimeistään toisen puoliajan alkupuolella, kun Rannikolle ja Koposelle vihellettiin minuutin sisään neljännet virheet. Tshekki ei armoa tuntenut, vaan pisti ottelun pakettiin kolmannella jaksolla. Kotijoukkue voitti kymmenminuuttisen 24-9 ja aloitti vielä päätösjaksonkin kahdella onnistuneella kolmosella karaten 71-50-johtoon.

- Ensimmäisellä puoliajalla pystyimme tuoreilla jaloilla juoksemaan ja haastamaan vastustajaa. Toisella puoliskolla liike töksähti totaalisesti – aivan kuin olisi lyijypainot laitettu jalkoihin, totesi maajoukkueen apuvalmentaja Pekka Salminen.

- Klassisesti sanottuna olimme askeleen perässä toisella puoliajalla. Tshekki vaihtoi koko ajan ja piti yllä kovaa vauhtia. Joukkue valmistautuu EM-kisoihin ja on valmistautumisessa meitä kaksi viikkoa edellä. Se näkyi tänään. Lisäksi jouduimme peluuttamaan isoa kalustoamme aivan liian koville minuuttimäärille. Kansainvälisen koriksen tempossa harva iso mies jaksaa vetää yli 30 minuuttia, Salminen lisäsi.

Suomen rotaatiota isossa päässä pienensi Kimmo Muurisen ja Aki Ulanderin poissaolot. Muurisen polvi oireilee ajoittain, eikä turhia riskejä haluttu ottaa. Päätös jo aloitusviisikkoon merkatun Muurisen pelaamattomuudesta tehtiin vain viisi minuuttia ennen pelin alkua. Ulander oli kuumeessa.

Koponen aktiivisena

Suomalaisittain erityinen mielenkiinto kohdistui ottelussa pelintekijäosastolle. Sekä Rannikko että Koponen pelasivat kesän ensimmäiset maaottelunsa. Rannikko murtautui viimeistään viime kaudella Euroopan terävimpään takamiesaateliin, kun potentiaalinen Koponen puolestaan varattiin ensimmäisenä suomalaisena kautta aikain NBA:han ensimmäisellä varauskierroksella.

- Rannikon otteissa näkyi pelaamattomuus. Hänelle sattui muutamia turhia menetyksiä. Edelleen hän on kuitenkin kuningas kentällä, eikä Rannikosta tarvitse olla huolissaan, luonnehti Salminen.

- Koponen oli pirteä. Hän pelasi hyvän puolustuspelin ja haastoi kun piti haastaa. Heitto ei kulkenut, mutta Petteri oli tänään hyvä.

Loppukeväästä pitkään loukkaantuneena ollut Rannikko heitti viisi pistettä. Koponen pussitti kaikki kahdeksan pistettään vapaaheittoviivalta. Portland TrailBlazersin kesäliigajoukkueessa heinäkuussa esiintynyt Koponen heitti kaikki kuusi pelitilanneheittoaan ohi.

Suomen parhaaksi pistemieheksi nousi Petri Virtanen, joka nakkasi 13 pistettä.

Tshekki-miehistöstä peräti viisi peluria ylsi kaksinumeroisiin pistesaldoihin. Eniten pisteitä (14) kokosi entinen NBA-peluri Jiri Welsch.

- Tshekillä on neljä aika kovaa tähteä Welschissä, Lubos Bartonissa, Maurice Whitfieldissä ja Ondrej Stratostassa. Teemu (Rannikko) pärjäsi Welschin kanssa hyvin, mutta suurinta ongelmaa teetti Stratosta, joka välillä näytti pelaavan ’flipperiä’ pallon kanssa korirenkaan yläpuolella, hämmästeli Salminen 215-senttisen ja 12 pistettä nostelleen Tshekki-pelurin taitoja.

Suomi kohtaa Tshekin toistamiseen Decinissä torstaina. Tshekistä Suomen matka jatkuu suoraan Kroatiaan, jossa Suomi kohtaa 12.-14.8. pelattavassa turnauksessa isäntämaan lisäksi Uuden-Seelannin ja Ison-Britannian.

Niin Tshekki-ottelut kuin Kroatian turnauskin ovat Suomelle valmistautumista EM-karsintojen huipennukseen, josta maajoukkue havittelee nousua A-divisioonaan. Suomi pitää karsintalohkossaan kärkipaikkaa voittosuhteella 4-0.

EM-karsintojen kotiotteluissaan Suomi saa kotiluolaansa Vantaan Energia Areenalle vieraikseen lauantaina 25.8. Islannin ja keskiviikkona 5.9. Luxemburgin. EM-karsintojen ennakkolipunmyynnistä lisätietoja tästä. Vierasottelunsa Suomi pelaa EM-karsinnoissa 21.8. Itävallassa ja 2.9. Georgiassa.

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.