Suomi nousi kanveesista, Tshekille silti helppo voitto

9.8.2007 Miesten koripallomaajoukkue oli kovassa koulussa torstaina, kun se kohtasi Tshekin. Decinin illassa Tshekki vyörytti Suomen tantereeseen jo ensimmäisellä puoliajalla. Suomi heräsi taistoon ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, mutta joutui tunnustamaan isännät paremmakseen selvin lukemin 82-55 (46-18).

Suomi oli matkustajan roolissa, kun Tshekki painoi kaasua ottelun alussa. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tshekkiläiset karkasivat jo 24-9-johtoon. Toinen neljännes ei suomalaisittain tilannetta parantanut. Suurimmillaan johto kävi toisen puoliajan alussa, kun Suomi oli 32 pisteen tappioasemassa (50-18).

- Koulu oli tänään kovaa. Tshekki tuli peliin järjettömän kovalla intensiteetillä ja meillä oli vaikeuksia päästä rytmiin, kertoi maajoukkueen apuvalmentaja Pekka Salminen.

Tiiviin tshekkipuolustuksen keskeltä suomalaisten onnistui saada alussa tasapainoisiakin ratkaisuja aikaiseksi, mutta onnistumiset karttoivat joukkuetta. Tshekki puolestaan latoi entisen NBA-pelurinsa Jiri Welschin ja Ondrej Stratostan johdolla kovia koreja niin läheltä kuin kaukaa. Suomen muutaman uinahduksen jälkeen joukkue löysi itsensä nopeasti 20 pisteen takaa-ajoasemasta.

- On jälleen sanottava, että olemme valmistautumisessa vähintään pari viikkoa (Tshekkiä) jäljessä. Tshekki on menossa kohta EM-kisoihin. Lisäksi sen pelaajat pelaavat poikkeuksetta läpi kauden kovia kansainvälisiä pelejä. Meillä kansainvälisen rytmin löytyminen vie aikansa, Salminen lisäsi.

- Positiivista ottelussa oli se, että onnistuimme nostamaan itsemme vielä veden pinnalle. Pitää muistaa, että vaikka maaotteluja pelataankin, ovat nämä vielä valmistavia otteluita.

Suomi voitti toisen puoliajan niukasti 37-36. Siitä huolimatta joukkueen onnistumisprosentit jäivät heikoksi. Kahden pisteen heitot Suomi sai koriin vain 27 ja kolmoset 21 prosentin tarkkuudella. Levypallokahinoissa Tshekki veti pidemmän korren luvuin 43-30.

- Tshekki on todella hyvä joukkue. Se pelaa isolla joukkueellaan erittäin fyysistä, aggressiivista ja liikkuvaa korista. Meille jäi parannettavaa niin hyökkäykseen, puolustukseen kuin kenttäpäädystä toiseen siirtymisiinkin, luetteli Salminen.

Tiistaina pelatusta ensimmäisestä Tshekki-pelistä sivussa ollut Kimmo Muurinen nousi Suomen joukkueen parhaaksi. Suomen mestaruuden keväällä Hongan kanssa saalistanut Muurinen heitti 17 pistettä. Shawn Huff oli suomalaisleirin toinen positiivinen onnistuja. Valparaison yliopistossa opiskeleva Huff kirjautti tehot 12/7. Kesän ensimmäisiä maaotteluitaan pelaavat Teemu Rannikko ja Petteri Koponen jäivät kuuden pisteen yhteissaaliiseen.

Suomen matka jatkuu Tshekistä suoraan Kroatiaan, jossa Suomi kohtaa 12.-14.8. pelattavassa turnauksessa isäntämaan lisäksi Uuden-Seelannin ja Ison-Britannian.

Niin Tshekki-ottelut kuin Kroatian turnauskin ovat Suomelle valmistautumista EM-karsintojen huipennukseen, josta maajoukkue havittelee nousua A-divisioonaan. Suomi pitää karsintalohkossaan kärkipaikkaa voittosuhteella 4-0.

EM-karsintojen kotiotteluissaan Suomi saa kotiluolaansa Vantaan Energia Areenalle vieraikseen lauantaina 25.8. Islannin ja keskiviikkona 5.9. Luxemburgin. EM-karsintojen ennakkolipunmyynnistä lisätietoja tästä. Vierasottelunsa Suomi pelaa EM-karsinnoissa 21.8. Itävallassa ja 2.9. Georgiassa.

Tshekki – Suomi 82 – 55 (46-18), miesten maaottelu, Decin (CZE) 9.8.2007

Aki Ulander

0/0

Antti Nikkilä

8/5

Kimmo Muurinen

17/5

Shawn Huff

12/7

Sami Lehtoranta

0/2

Jukka Matinen

8/3

Tuukka Kotti

1/3

Petteri Koponen

2/2

/3 syöttöä

Tuomas Iisalo

0/1

Anssi Kinnaslampi

3/0

Petri Virtanen

0/1

/3 syöttöä

Teemu Rannikko

4/1

/4 syöttöä



Lisätietoja: /maajoukkueet/miesten_maajoukkue/
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia