Korisperheelle laajasti valtion tunnustuksia

28.2.2016 Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt yhteensä 362 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 38, joiden joukossa oli peräti seitsemän suomalaisen koripalloperheen jäsentä Susijengin päävalmentajan Henrik Dettmannin johdolla.

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann oli yksi tämän vuoden 38:sta liikunnan ja urheilun kultaisen ansioristin saajasta.

Myös Timo Elo (vasemmalla) lukeutui kultaisen ansioristin saajiin. Vesa Walldénille (oikealla) myönnettiin ansioristi. Kuvat: Ville Vuorinen & Matti Koskinen.

Kansainvälisesti menestyneen, Suomen maajoukkuehistorian voitokkaimman päävalmentajan Henrik Dettmannin lisäksi kultaiset ansioristit myönnettiin Suomen Koripalloliiton esityksestä Timo Elolle, Matti Harkolle, Kimmo Järvikankaalle, Rauno Segersvärdille, Alarik Vihersolalle ja Timo Virolaiselle.

Koripalloliiton toiminnanjohtajalle Vesa Walldénille myönnettiin ansioristi ja kilpailupäällikkö Ulla Karlssonille ansiomitali kultaisin ristein. Oululaista Jorma Kytökangasta muistettiin niinikään ansioristillä.

Lisäksi 120-vuotiasjuhliaan tänä vuonna viettävä Tampereen Pyrintö haki isolle joukolle ansiomerkkejä. Ansioituneiden joukossa oli myös koripallopersoonia; mm. Jukka Raja-aho ja Jyrki Vuorenmaa (ansioristi), Kari Kilpinen (ansiomitali kultaisin ristein) sekä Elisa Hakanen ja Juho Sopanen (ansiomitali).

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.

Lista ansioristin ja -mitalin saaneista on luettavissa opetus- ja kulttuuriministeriön www-sivuilta. Alle poimittuna koripallon parissa vaikuttaneista palkituista (Koripalloliiton esittämät merkitty tähdellä).

Kultainen ansioristi

  • Henrik Dettmann (Kauniainen) *
  • Timo Elo (Joensuu) *
  • Matti Harkko (Lappeenranta) *
  • Kimmo Järvikangas (Helsinki) *
  • Rauno Segersvärd (Helsinki) *
  • Alarik Vihersola (Vantaa) *
  • Timo Virolainen (Kokkola) *

Ansioristi

  • Jorma Kytökangas (Oulu) *
  • Jukka Raja-aho (Tampere)
  • Vesa Walldén (Helsinki) *
  • Jyrki Vuorenmaa (Tampere)

Ansiomitali kultaisin ristein

  • Ulla Karlsson (Helsinki) *
  • Kari Kilpinen (Tampere)

Ansiomitali

  • Elisa Hakanen (Tampere)
  • Juho Sopanen (Tampere)
 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

5.3.2018 EM-karsinnat

Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia