Kauha palaa FoKoPo-paitaan päättämään uransa

25.9.2008 Forssan Koripoikien kasvatti Pasi Kauha on solminut ottelukohtaisen sopimuksen Korisliigaan nousseen kasvattajaseuransa kanssa. Kauha pelaa sarja-avauksessa 3.10. uransa 500. runkosarjaottelun Suomen pääsarjassa. FoKoPo on kiinnittänyt myös uutta voimaa korin alle.

38-vuotiaalla Pasi Kauhalla on takanaan 19 kautta liigatasolla ja pelejä runkosarjassa 499, joissa 191-senttinen takamies on tehnyt yhteensä 6320 pistettä (keskiarvo 12,7). Kauha pelasi seitsemän ensimmäistä kauttaan Forssassa ennen siirtymistään kahdeksaksi vuodeksi Uuteenkaupunkiin Tampereen Pyrinnön ja Namika Lahden kautta.

Uransa 500. runkosarjaottelun Kauha pelaa Koriliigan avauskierroksella perjantaina 3.10, jolloin FoKoPo saa kotikentällään vastaansa ToPon.

Kauhan ja FoKoPon sopimus on ottelukohtainen. Alustavasti osapuolet ovat sopineet yhdestä pelistä, mutta edelleen Uudessakaupungissa asuva Pasi on luvannut olla joukkueen mukana tarvittaessa myös kauden aikana.

- Halusimme antaa Pasille mahdollisuuden vielä pelata liigassa ja samalla saavuttaa 500 ottelun rajapyykin, toteaa FoKoPon joukkueenjohtaja Tommi Pohjola, jonka ideasta asia lähti liikkeelle.

Myös Pasi on tyytyväinen mahdollisuuteen päättää hieno ura kasvattajaseurassaan.

- Keväällä jäi hieman hampaankoloon, kun ei tullut 500 ottelua täyteen, vaikkakin ovathan ne vain numeroita myöhemmin asiaa muistellessa. Olen kohtuullisen hyvässä kunnossa ja toivon voivani auttaa FoKoPoa perjantain pelissä, kertoi Kauha.

Pääsarjahistoria tuntee ennestään vain seitsemän pelaajaa, jotka ovat runkosarjassa ylittäneet 500 ottelun rajapyykin. Listan kärjessä on 20 pelikautensa aikana huimat 623 ottelua urakoinut Jarkko Tuomala.

Williams FoKoPon korin alle

Korinsa alle FoKoPo on hankkinut uuden miehen kotiin lähetetyn Alex Smithin tilalle. Uusi tulokas on 201-senttinen Latece Williams. 29-vuotias Williams on aiemmin urallaan pelannut ammattilaisena Hollannissa, Libanonissa, Liettuassa ja Saksassa.

Suomeen Williams siirtyy Hollannista, jossa hän edusti viime kaudella pääsarjajoukkue Weertiä. Keskiarvoikseen amerikkalainen tehtaili 9,6 pistettä ja kauhoi 7,2 levypalloa pelattuaan 23,9 minuuttia ottelua kohden. Kaudella 2005-06 Williams taiteili Liettuan liigassa Neptunas Klaipedan paidassa keskimäärin 11,1 pistettä ja 6,2 levypalloa.

Akateemiset opintonsa Williams suoritti Marshallin yliopistossa, josta hän valmistui vuonna 2002.

Aiemmin FoKoPo on solminut pelaajasopimukset Ray Cunninghamin, Mikko Jalosen, Teemu Heiskasen, Vincent Hunterin, Tero Innon, Lauri Järvisen, Markus Moleniuksen, Jarno Nissisen, Joe Nurmion, Jarkko Suokkaan, Valtteri Suomisen, Arto Talvitien ja Tero Valkaman kanssa.

Joukkueen valmentajana jatkaa Timo Nieminen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia