Pyrintö kaatoi kärkipelissä Hongan, myös Bisons jahtaa puhtaalla pelillä

26.10.2013 22:15 Korisliigan kärjessä on jäljellä enää kaksi puhtaan pelin joukkuetta, kun voitosta voittoon edennyt Tapiolan Honka kaatui kotikentällään Tampereen Pyrintöä vastaan pistein 79–86 (38–44). Toinen tappiottomana jatkava joukkue on Bisons, joka nuiji Salon Vilppaan vieraissa. Namika Lahti puolestaan haki kolmannen perättäisen voittonsa jättäen Lapuan Korikobrat nollille.

Antti Nikkilä oli hurjana Pyrinnön jatkaessa voittoputkeaan.

Pieti Poikola kiitteli Tapiolan hallin tunnelmaa ja Pyrinnön leveää rotaatiota.

"Loimaan La Bomba" Mikko Koivisto masensi Vilppaan.

Dan Oppland oli Korikobrille mahdoton pideltävä. Kuvat: Timo Kivimäki/Vastavaloon.com & Kai Kilappa.

Hongan ja Pyrinnön kohtaaminen keräsi Tapiolan Urheiluhallin lehtereille rutkasti kiinnostuneita huippukoripallon ystäviä, mutta kotiyleisön harmiksi Pyrintö otti pelin haltuunsa toisen neljänneksen lopulla.

Tamperelaiset onnistuivat kasvattamaan johtonsa yli kymmenen pisteen pakottamalla Hongan pallonmenetyksiin sekä onnistumalla hyökkäyspäässä Damon Williamsin ja BJ Raymondin johdolla. Honka piipahti neljännen jakson alussa pisteen päässä, kunnes Pyrintö vei kaksiminuuttisen 11-0 ja sinetöi voittonsa.

– Meillä oli Honkaa laajempi rotaatio ja kaikki pelaajamme täyttivät ruutunsa hienosti. Honka haastoi meidät todella vahvasti ja oli hienoa päästä taas pitkästä aikaa valmentamaan Tapiolan Urheiluhallille, Pyrinnön voitokas päävalmentaja Pieti Poikola hymyili.

Pyrinnön koko aloitusviisikko keräsi kaksinumeroiset pisteet BJ Raymondin (18/4) ja Antero Lehdon (16/2/3 syöttöä) johdolla. Antti Nikkilä (15/10) urakoi tupla-tuplan ja Damon Williams (15/7/3 syöttöä/4 riistoa) kunnostautui taas monella osa-alueella.

Erikoisvartioinnissa ollut Honka-tykki Ronnie Clark (22/5) oli joukkueensa tehokkain. Jaraun Burrows (16/11/2 blokkia) palasi tehokkaasti sairastuvalta. Kotimaisista Tuomas Iisalo (12/6/3 syöttöä) ja Villematti Kopio (12/4/4 syöttöä) olivat espoolaisten ykköset.

Bisons palasi Serbiasta voitokkaasti

Pyrinnön ohella Korisliigan toinen jäljellä oleva puhtaan pelin joukkue on Nilan Bisons, joka matkasi Serbiasta Eurocup-ottelusta Salohalliin kohtaamaan Länsi-Suomen derbyssä Salon Vilppaan.

1,057-päinen salolaiskatsomo joutui kuitenkin pettymään, kun Bisons rutisti puolustuksellaan kaiken energian Vilppaan viikinkipurresta ensi minuuteilta alkaen. Seitsemän pelatun minuutin jälkeen loimaalaisjohto oli numeroissa 2-16, eikä Vilppaasta enää ollut takaa-ajajaksi.

Parhaimmillaan Bisons johti peliä 24 pisteellä.

Tasaisesta biisonilaumasta takamiehet Antto Nikkarinen (14/1/6 syöttöä) ja Mikko Koivisto (14/3/3 syöttöä) nousivat pisteiden valossa esille. Koivisto upotti avauspuoliskolla 11 pistettä 100% heittotarkkuudella.

– Alussa heitimme tosi hyvin ja saimme puolustuksellamme stoppeja aikaan. Aina, kun puolustimme hyvin, ero kasvoi meidän hyväksemme, Koivisto kertasi Bisons.fi:n tiedotteessa.

Vilppaasta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Joseph Harris (19/4/3 syöttöä) ja Ilmari Kallio (11/1). Paluumuuttaja Shawn Atupem (7/10/3 riistoa) teki kelpo työtä korin alla kausidebyytissään.

Lahdelle kolmas voitto, valmentajaa vaihtanut Korikobrat yhä nollilla

Kolmella tappiolla kauden aloittanut Namika Lahti on tehnyt täyskäännöksen, sillä lauantaina joukkue herkutteli vastineeksi kolmannen perättäisen voiton nujertamalla Lapuan Korikobrat Pohjanmaalla 75–78 (31–33).

Korikobrat antoi kauden aloittaneelle päävalmentajalleen Terence Stansburylle lähtöpassit viiden hävityn ottelun jälkeen, ja joukkueen uutena päävalmentajana debytoi Derrick Crayton.

Hyvin joukkueena yhteen pelannut Namika johti peliä seitsemän minuuttia ennen loppua lukemissa 49–64, mutta Craytonin suojatit ryhmittyivät ankaraan takaa-ajoon. Brad Reese toi seitsemällä perättäisellä pisteellään Korikobrat kahden pisteen päähän (75–77) 45 sekuntia ennen loppua.

Namika oli lopussa tarkka puolustuspäässä ja Vesa Heinonen sinetöi voiton vapaaheittoviivalta.

Namikan Dan Oppland (28/14) oli Korikobrille mahdoton pideltävä. Robert Arnold (15/5/5 riistoa) upotti toiseksi korkeimmat pisteet ja kotimaisista Vesa Heinonen (12/2) napsi kaksinumeroiset.

Kuuden tappion Korikobrista Cedric Latimer (18/3) ja Frank Holmes (16/10) olivat tehokärjet lopussa kunnostautuneen Brad Reesen (15/0) lisäksi.

Lisätietoja: Korisliiga

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.