Oikeusturvalautakunta kovensi KTP-Basketin rangaistuksia

8.5.2015 Urheilun oikeusturvalautakunta on 8.5.2015 tekemällään päätöksellä muuttanut Suomen Koripalloliiton liittohallituksen 16.4.2015 tekemää päätöstä liittyen KTP-Basketin pelioikeudettoman pelaajan peluuttamista koskevassa päätöksessä. Oikeusturvalautakunta piti Koripalloliiton tekemää kohtuullistamisratkaisua perusteltuna, mutta piti rangaistustoimenpiteitä riittämättöminä ja määräsi KTP-Basketille kuuden sarjapisteen pistemenetyksen. Koripalloliiton hallitus kokoontui heti myöhään perjantai-iltana käsittelemään oikeusturvalautakunnan päätöksen vaikutuksia.

Urheilun oikeusturvalautakunta katsoi Koripalloliiton toimineen oikein hakiessaan kohtuullistamista KTP-Basketin rangaistukseen edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta, mutta piti rangaistusta riittämättömänä. Oikeusturvalautakunta määräsi liiton antamien rangaistusten lisäksi KTP-Basketille kuuden (6) sarjapisteen menetyksen.

Koripalloliitto rankaisi alun perin Korisliigan runkosarjan voittanutta KTP-Basketia puolivälierien ja mahdollisella välierien kotikenttäedun menetyksellä KTP-Basketin jätettyä epähuomiossa pelaajan lisenssimaksun suorittamatta ja siten peluutettua edustuskelvotonta pelaajaa. Lisäksi seuralle määrättiin 2000 euron sakot rikkeestään. Päätöstä tehdessään Koripalloliitto kohtuullisti KTP-Basketin rangaistusta pitämällä ottelutulokset voimassa ja sarjasijoitukset ennallaan.

Perjantaina 8.5. tekemässään päätöksessä oikeusturvalautakunta yhtyi Koripalloliiton päätöksen kohtuullistamiseen. Samalla se katsoi, että kyseessä ollut tapaus on erilainen kuin Koripalloliitossa aiemmin olleet eikä liittohallituksen päätös näin ollen rikkonut yhdenvertaisuusperiaatetta ja että liittohallituksella oli harkintavaltansa rajoissa mahdollista kohtuullistaa KTP-Basketille määrättävää seuraamusta.

Omaa päätöstään harkittaessa oikeusturvalautakunta otti huomioon KTP-Basketille jo määrätyt kurinpitoseuraamukset, jotka eivät kuitenkaan olleet lautakunnan mukaan yksinään riittävä seuraamus edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta.

Oikeusturvalautakunta määräsi päätöksessään KTP-Basketille kuuden (6) pisteen pistemenetyksen ja velvoitti Koripalloliiton laatimaan päätöksen mukaisen runkosarjan sarjataulukon uudestaan.

Käytännössä oikeusturvalautakunnan päätös muovasi Korisliigan runkosarjan sarjataulukon kärjen osalta uusiksi. Runkosarjan voittajaksi nousi päätöksen myötä Kataja-Basket (54 sarjapistettä), toiseksi tuli Kauhajoen Karhu (54) ja KTP-Basketin (52) pudottua pistemenetyksen myötä kolmanneksi.

Suomen Koripalloliiton hallitus kokoontui perjantai-iltana pikakokoukseen käsittelemään oikeusturvalautakunnan päätöksen vaikutuksia. Liittohallitus katsoi, että päätöksen seurauksena Korisliigan puolivälierä- ja välieräotteluiden otteluparit ja lopputulokset pysyvät ennallaan. Lisäksi liittohallitus päätti, että finaalien ja pronssiottelun kotietu määräytyy oikeusturvalautakunnan edellyttämän sarjataulukon mukaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Kataja-Basket saa Korisliiga-finaaleissa kotiedun siinäkin tapauksessa, että sen finaalivastustajaksi etenee KTP-Basket. Kataja voitti perjantaina oman välieräsarjansa viidennessä ottelussa Karhun 89-88 ja eteni otteluvoitoin 3-2 finaaleihin. Toisessa välieräsarjassa otteluvoitot ovat tasan 2-2. Loimaa Bisonsin ja KTP-Basketin välinen viides välierä pelataan lauantaina 9.5. Loimaalla.

- Koripalloliitto haki alun perin osapuolille reilua ratkaisua ikävässä tilanteessa. Oikeusturvalautakunnan päätöksen mukaisesti liitto oli oikeilla linjoilla haettuaan kohtuullistamista, mutta oikeusturvalautakunta päätti koventaa KTP-Basketin rangaistuksia, summaa tapauksen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

- Kaikki tapausta seuranneet ymmärtävät, että päätöksenteko sen eri vaiheissa ei ole ollut helppoa ja sen osoitti jopa oikeusturvalautakunta omalla päätöksellään. Olemme kuitenkin jo reagoineet asiaan. Lauantaina kokoontuva Koripalloliiton valtuusto saa käsiteltäväkseen kilpailusääntöjen muutosesityksen, jossa edustuskelvotonta pelaajaa peluuttaneen joukkueen rangaistuskeinoiksi tuodaan useampia variaatioita, päättää Walldén.

Henkilöt

 
5.3.2018 EM-karsinnat

Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Korisliiga-joukkueille myönnettiin sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikat pelikaudelle 2017-18. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten Divisioona A:han 12, Divisioona B:hen 12 sarjalisenssiä sekä Naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin. Kaikkiaan aikuisten valtakunnallisia koripallosarjoja pelataan 27 eri kaupungissa ympäri Suomen.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Seagulls-Kobrat -ottelun tulos jää voimaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt 8.3. pelatun Korisliiga-ottelun Seagulls-Kobrat tapahtumat ja päättänyt jättää lopputuloksen (86-84) voimaan.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

Korisliigojen tunnukset, koripallon yleisilme uudistuvat

Alkavalla viikolla (2.10.) käynnistyvät Korisliiga ja Naisten Korisliiga saavat uudet tunnukset, jotka on julkaistu. Kyseinen julkistus on ensimmäinen lajin yleisilmeen laajemmasta uudistuksesta, jonka myötä myös muiden sarjojen, brändien ja Koripalloliiton tunnukset uudistuvat.

28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

Näytä lisää vastaavia