Korisliigassa kolmen kotivoiton perjantai

28.10.2016 Korisliigan perjantai tarjosi koripallonautintoa Kotkassa, Helsingissä ja Uudessakaupungissa. KTP kaatoi kotonaan Pyrinnön lukemin 77-61 (35-30), Seagulls kaatoi Töölön Kisahallissa Lapuan Kobrat luvuin 71-64 (39-30) ja Korihait otti kauden toisen voittonsa kaatamalla Katajan 76-74 (38-33).

Vesa-Pekka Laine oli vireessä, kun Korihait yllätti Katajan kotonaan.

Monyea Pratt oli jälleen tehokkaana, kun KTP-Basket kaahasi voittoon Pyrinnöstä.

Nikkarisen Seagulls jatkaa tappioitta Korisliigassa. Kuvat: Francois Perthuis, Mikko Mäkelä, Kai Kilappa.

KTP tarjosi Steveco Areenan 873-päiselle yleisölle loistavan perjantai-illan huipennuksen, kun se sai vastaansa Tampereen Pyrinnön. Puoliajan jälkeen KTP irtaantui vierailijoistaan, eikä enää katsonut taakseen vaan tyylitteli 77-61 (35-30) –kotivoittoon.

Voitto nosti KTP:n sarjataulukossa Lapuan Kobrien ja Kauhajoen Karhun kantaan sijalle 6.

Perjantain ottelu kulki pitkään tasaisissa merkeissä, eikä selkeää eroa joukkueiden paremmuudesta saatu kamppailun avauspuoliskolla. Puoliajan isolta tauolta palattiin kotijoukkueen maltillisessa viiden pisteen johtoasemassa, mutta tämän jälkeen voimasuhteet heilahtivat voimakkaasti ja nopeasti.

KTP tuli kolmannen neljänneksen alkuun sentteri Sherman Gayn sekä takamies Joni Herralan johdolla räjähtävästi. KTP onnistui pitämään Pyrinnön pisteittä puoliajan ensimmäiset neljä minuuttia, nakuttaen tulostaululle vakuuttavan 16-0 –pisteputken ja karaten jo 51-30 –johtoon.

Ottelun voittotaisteluun ei enää onnistuttu puhaltamaan uutta henkeä KTP:n kolmannen jakson pyörremyrskyn jälkeen, mutta kotiyleisö sai silti nauttia valkopaitojen laajalta rintamalta tulleista onnistumisista. Päätöshetkien aikana Pyrintö pääsi vielä trimmamaan eroa pienemmäksi, mutta Steveco Areenan tulostaululle jäivät silti loistelemaan kotijoukkueen komeat 77-61 –voittolukemat.

KTP:n voiton takuumiehinä toimivat kauden kolmatta tripla-tuplaansa jahdannut Monyea Pratt (13 pistettä/11 levypalloa/7 syöttöä/2 riistoa), 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa tililleen kirjauttanut William Walker, sekä joukkueen pisteykkönen Sherman Gay (17/7/3 torjuntaa).

Pyrinnön parhaimmistoon tappio-ottelussa kuuluivat tupla-tuplan toimittanut J’Nathan Bullock (17/10) sekä kahden pisteen päähän Bullockin saavutuksesta jäänyt sentteri Wally Judge (8/11/3 torjuntaa).

Seagulls jatkaa tappioitta

Korisliigan ainoana tappiottomana jatkaa kaikki kuusi otteluaan voittanut Helsinki Seagulls.

Kamppailun avausminuutit etenivät tasaisissa tunnelmissa, kunnes Seagulls nykäisi eron kahdeksaan pisteeseen ensimmäisen neljänneksen päätteeksi. Toisen kymmenminuuttisen alkuhetkillä kotijoukkue karkasi parhaimmillaan 12 pisteen päähän ja pysytteli ohjaksissa puoliaikaan saakka.

Myös kolmannella neljänneksellä mentiin isäntien johtoasemissa, vaikka Kobrat yritti ahkerasti kuroa eroa umpeen, löytyi Seagullsilta lähes poikkeuksetta vastaus toisessa päässä vieraiden onnistumiseen.

Päätösjaksolla Kobrat kävi lähimmillään kuuden pisteen (59-53) päässä, mutta Devonte Upsonin (6/8) onnistumiset pitivät kotijoukkueen turvallisessa johdossa aina päätössummeriin saakka.

Voittajien tehokkaimmat olivat Carl Lindbom (17/10) sekä 13 minuutissa kahdeksan pistettä kerännyt Gerald Lee Jr. Kobrilta puolestaan onnistuivat 18 pistettä upottanut Jamal Jones sekä Damon Williams (6/11/7 syöttöä).

Korihaille yllätysvoitto Katajasta

Uudessakaupungissa monikaan ei varmasti uskonut kotijoukkueen mahdollisuuksiin yllättää ennen perjantai-iltaa tappiottomana matkanneen Katajan.

Jo avausneljännes kuitenkin antoi osviittaa isäntien valmiudesta haastaa vieraat tosissaan. Korihaiden tarkan heittopelin ansiosta toiselle kymmenminuuttiselle tilanteessa 23-13.

Toisen neljänneksen ensimmäiset minuutit mentiin Korihaiden komennossa, mutta Kataja kairasi itsensä takaisin iskuetäisyydelle ja puoliajalle mentiin kutkuttavissa 38-33 -lukemissa.

Vieraat nousivat kolmannen neljänneksen puolivälissä tasalukemiin, mutta erinomaisen ottelun pelanneen Vesa-Pekka Laineen (16/0) ja Mikko Jalosen (15/2) johdolla kotijoukkue nousi erän loppuun mennessä vielä 13 pisteen johtoon.

Kataja nousi kuitenkin vielä takaa-ajoasemasta 70-74 -johtoon reilut kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Emmanuel Hollowayn (15/5) lay-up ja kaksi onnistunutta vapaaheittoa sekunti ennen loppua takasivat ”Haiparvelle” arvokkaan kotivoiton.

Joensuulaisilta korkeimmat tehot keräsivät Byron Wesley (17/6) sekä Jarekious Bradley (14/1).

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.