Seagulls edelleen tappioitta, myös BC Nokia ja Karhu kotivoittoihin

23.11.2016 Korisliigan kolmen kamppailun keskiviikkoa tähditti Helsinki Seagullsin kymmenes perättäinen voitto. Tampereen Pyrinnön vieraana pelannut Seagulls jatkoi vahvoja otteitaan ja keräsi sarjapisteet mukaansa lukemin 86-76 (41-36). Nokialla näätäpaitainen kotijoukkue kaatoi KTP:n 94-75 (45-26) ja Kauhajoen Karhu otti kotivoiton Kouvoista numeroin 99-92 (46-46).

Antti Niskanen ja Helsinki Seagulls jatkavat lentokeliään. Keskiviikkona tilille napsahti jo 10:s perättäinen voitto.

Joni Harjula oli vahvassa vedossa, kun BC Nokia kaatoi kotiparketillaan KTP:n.

Bojan Sarcevic operoi takakentällä totutun tyylikkäällä otteella, kun Karhu kaatoi keskiviikkona Kouvot. Kuvat: Francois Perthuis & Erkki Hautaviita

Helsinki Seagulls jatkoi tappiotonta liigakauden alkua Tampereella keskiviikkona. Jo kymmenenteen perättäiseen voittoonsa yltäneet helsinkiläiset hakivat sarjapisteet Pyynikiltä numerion 86-76 (41-36).

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta sen päätösjaksolla, jolle lähdettiin Pyrinnön neljän pisteen johtoasemasta.

Isäntien Antero Lehto vei valkopaidat kolmen pisteen karkumatkalle jakson kolmannella peliminuutilla, mutta tämän jälkeen ottelun kuva muuttui vahvasti lokkipainotteiseksi. Seagulls repäisi kolmessa minuutissa 11-0 –runin ja karkasi hetkessä 74-66 –johtoon.

Ricky Minard ja J’Nathan Bullock saivat onnistumisillaan kurottua eroa vielä alle kymmeneen pisteeseen, mutta helsinkiläisjoukkueelle ei löytynyt pysäyttäjää vielä tältäkään ottelukierrokselta. Loppulukemat 86-76 pääsi viimeistelemään vapaaheittoviivalta Antto Nikkarinen.

Ilman ”Junnu” Leetä pelanneen Seagullsin vahvimpiin suorittajiin keskiviikon kamppailussa lukeutuivat tupla-tuplan toimittanut laituri Jason Conley (14 pistettä/12 levypalloa), syötön päähän samasta saavutuksesta jäänyt Nikkarinen (13/9 syöttöä) sekä joukkueen pisteykkönen Timo Heinonen (15/4 levypalloa/3 riistoa).

Isäntien parhaimmistoon kuuluivat 20 pistettä heittänyt ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Lehto, sekä vahvat vajaat 35 minuuttia kentällä viettänyt Minard (14/8/7 syöttöä).

Ottelutilastot: Pyrintö - Seagulls

BC Nokia tyly isäntä KTP:lle

BC Nokia viihdytti kotiyleisöään keskiviikon kierroksella toden teolla, kun se sai vastaansa sarjataulukossa sijalla 9 majailevan KTP:n. Jo avausjaksolla irtiotossa onnistunut kotijoukkue juoksutti tulostaululle illan päätteeksi komeat 94-75 (45-26) –voittolukemat.

Ottelun ratkaisu tapahtui pitkälti jo kamppailun avauspuolikkaan aikana, jonka BC Nokia vei nimiinsä selvänumeroisesti. Läpi illan vierailijoita pykälän verran monipuolisemmin ja tehokkaammin hyökänneet näätäpaidat lähtivät repimään eroa toden teolla toisen jakson alkuhetkien jälkeen.

Vierailijoiden kurottua eron neljään pisteeseen debyyttinsä tehneen, nokialaisyleisöllekin tutun laituri Daniel Baileyn toimesta, tykitti BC Nokia tulostaululle 21-2 –runin ja venytti eron jo ratkaiseviin 40-17 –lukemiin. KTP onnistui kaventamaan eroa puoliaikaan mennessä, mutta kotijoukkue pääsi isolle tauolle silti tuntuvassa 19 pisteen johtoasemassa.

Toisella puoliajalla ottelun kuva ei merkittävästi enää muuttunut vierasjoukkueen kiriyrityksistä huolimatta. BC Nokia piti kamppailussa ohjat tiukasti käsissään ja juoksi lopulta komeaan 94-75 –voittoon.

Isäntien voiton takuumiehinä toimivat 20 pistettä ja 3 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut takamies Isaiah Wilkerson, sekä tupla-tuplan rutiininomaisesti operoinut sentteri Papa Dia. Vahvalla pelipäällä oli myös tilastorivikseen 13 pistettä, 7 levypalloa, 4 syöttöä ja 2 riistoa taiteillut laituri Eldar Skamo.

KTP:n parhaimmistoon vaikeassa ottelussa lukeutuivat 18 pistettä pussittanut sentteri Gay, sekä 17 pistettä ja 6 levypalloa vyölleen kerännyt iso laituri William Walker.

Ottelutilastot: BC Nokia - KTP

Karhun vahva toinen puolikas liikaa Kouvoille

Kauhajoen Karhu otti keskiviikkona jo viidennen perättäisen kotivoittonsa, kun se isännöi Kouvolan Kouvoja. Vahvan ottelun pelannut Karhu löysi uuden vaihteen kamppailun toiselle puoliajalle lähdettäessä ja karkasi hienoon 99-92 (46-46) –kotivoittoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen ja kolmannen jakson taitteessa, Steven Pledgerin ensin tuotua vierailija Kouvot kolmen pisteen iskuetäisyydelle 25 peliminuutin jälkeen.

Karhu repäisi ensin reilussa kolmessa minuutissa eron 15 pisteeseen, mutta Kouvot kuroivat itsensä takaisin otteluun mukaan kolmannen jakson lopusta alkaneella 7-0 –runilla. Tuo oli kuitenkin laiha lohtu, sillä aina Kouvojen onnistuessa, onnistui myös Karhu.

Kotijoukkueen voitto naulattiin sinettiä vaille valmiiksi päätösjakson puolenvälin jälkeen, Karhun pussitettua nopeassa tahdissa taululle 7-0 –pisteputken ja venytettyä eron lukemiin 93-78. Kouvojen raivoisasta yrityksestä huolimatta vierasjoukkue ei päässyt enää todelliselle iskuetäisyydelle vaan kotijoukkueen voittolukemiksi kirjattiin 99-92.

- Puoliajalla puhuimme kopissa, että pitää tehdä töitä joukkueen eteen. Siihen asti teimme asiat vain sinne päin, tiivisti Karhu-luotsi Sami Toiviainen.

- Kolmannella kympillä puolustuksemme parani, saimme levypallot ja sitä kautta pääsimme juoksemaan, mikä lopulta ratkaisi pelin.

Karhun riveistä kovinta jälkeä tekivät levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Kammeon Holsey (22/9/5 syöttöä), joukkueen pisteykkönen laituri Austin Hollins (24/4) sekä komean ottelun takamiehen tontilla operoinut Bojan Sarcevic (19/3/7).

Vierailija Kouvojen kokoonpanosta esille nousivat 26 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kauhonut Steven Pledger sekä tupla-tuplan 21 pisteellä ja 10 levypallolla postittanut Rakeem Buckles.

Ottelutilastot: Karhu - Kouvot

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.