Vilpas ja Karhu kotivoittoihin

10.12.2016 Salon Vilpas tarjosi kotiyleisölleen maukkaan lauantai-illan piristyksen, kun Champions Leaguessa kaksi komeaa vierasvoittoa harjannut Joensuun Kataja kaatui Salohallissa lukemin 93-63 (52-30). Kauhajoella Karhu paini BC Nokian nurin toisella puoliajalla, karaten hienoon 88-82 (40-40) –kotivoittoon.

Joonas Iisalon luotsaama Vilpas nousi lauantaina kymmeneen voittoon tämän kauden Korisliigassa. Kuten käsimerkeistäkin voisi päätellä.

Juho Lehtoranta urakoi miltei puoli tuntia, kun Karhu otti kotivoiton BC Nokiasta. Kuvat: Erkki Hautaviita

Salohallin lehterit pullistelivat ääriään myöten täysinä lauantai-illan Korisliigan kärkikamppailussa, kun Vilpas isännöi Champions Leaguessa kahdesta edellisestä vierasvoitostaan kovat voitot kairannutta Joensuun Katajaa. Peräti 1670-päisen yleisömeren edessä pelattu ottelu kulki kotijoukkueen hallinnassa ylösheitosta päätössummeriin, Vilppaan juostessa kotiyleisön näkökulmasta varsin makeaan 93-63 (52-30) –voittoon.

Ottelussa oli ratkaisun makua ilmassa jo avauspuolikkaan aikana. Toisen jakson alussa takamies Juwan Staten ja laituri Desmond Williams venyttivät kotijohdon jo 14 pisteeseen kaksissa tuumin riuhtaistun 8-0 –runin päätteeksi. Tämän jälkeen Vilpas venytti johtoa pallonhallinta toisensa jälkeen ja puoliajan isolle tauolle lähdettiin jo kotijoukkueen 22 pisteen johtoasemasta.

Kolmannella neljänneksellä Kataja nousi hetkeksi vielä taistelemaan ja päätösjakson alussa Rion Brown kavensi kotijohdon 13 pisteeseen. Vilpas havahtui tästä ja ottelun hahmoksi noussut kotijoukkueen laituri Williams venytti hetkeä myöhemmin kolmosellaan kotijohdon jälleen 20 pisteeseen. Okko Järvi käytti eron pari minuuttia ennen päätössummeria jo 32 pisteessä, ennen kuin Kataja-sentteri Tommi Huolila pääsi siistimään kasvattajaseuraansa vastaan vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 93-63.

Kotijoukkueen voiton takuumiehenä toimi tripla-tuplan 11 pisteellä, 15 levypallolla ja 10 syötöllä operoinut sisäpelaaja Al’lonzo Coleman. Vilppaan pistetykkinä toimi peräti 31 pistettä nakuttanut laituri Williams ja kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Nathan Buss (14 pistettä/4 levypalloa) ja Matias Ojala (13/6).

Ilman Teemu Rannikkoa pelanneen Katajan vahvimmat suorittajat lauantaina olivat 22 pistettä heittänyt Ilari Seppälä, 13 pistettä ja 8 levypalloa tililleen kirjauttanut Rion Brown, sekä kasvattajaseuraansa vastaan 23 minuuttia urakoinut Huolila (5/6/2 syöttöä/2 torjuntaa).

Ottelutilastot: Vilpas - Kataja

Karhu paini näätäpaidat kumoon

Kauhajoen Karhu tarjosi niin ikään kotiyleisölleen makeaa mahan täydeltä lauantai-illan kierroksella. Puoliajalla vielä tasan ollut ottelu BC Nokiaa vastaan kääntyi Karhun vahvan päätösjakson turvin kotijoukkueelle numeroin 88-82 (40-40).

Päätösjakson alussa Karhu käväisi jo parhaimmillaan turvallisen tuntuisessa 14 pisteen johdossa, mutta näätäpaidat tulivat viisi minuuttia ennen päätössummeria takamies Isaiah Wilkersonin johdolla jo kuuden pisteen iskuetäisyydelle. Karhun sisäpelaaja Kammeon Holseyn, sekä isäntien oikeissa paikoissa kovia stoppeja ottaneen puolustuksen avulla Karhu kuitenkin piti BC Nokian tukevasti takanaan ja tyylitteli vierasjoukkueen Kentwan Smithin päätösminuutin onnistumisista huolimatta hienoon 88-82 –kotivoittoon.

- Viikolla harjoittelemamme hyökkäyskuviot eivät olleet vielä iskostuneet selkärankaan ja palasimme vanhaan toisella puoliajalla, selvensi Karhu-luotsi Sami Toiviainen.

- (Tate) Unruh – (Austin) Hollins –kaksikko heitti loppupelissä erittäin hyvin ja haimme tärkeitä taistelupalloja haltuumme.

Karhun riveistä kovinta jälkeä voitto-ottelussa tekivät 25 pistettä heittänyt Holsey, 21 pistettä nakuttanut Hollins sekä vahvasti jokaisen 29 peliminuuttiaan suorittanut Juho Lehtoranta (7/8/2 syöttöä/2 riistoa).

BC Nokian parhaimmistoon lukeutuivat väkivahva takamies Wilkerson (24/6/2), 22 pistettä heittänyt ja 4 riistoa raapinut Niko Mattila sekä totutun monipuolisesti onnistumisia tililleen kerännyt laituri Eldar Skamo (8/8/4/1 torjunta).

Ottelutilastot: Karhu - BC Nokia

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.