Kouvot kaatoi KTP:n kamppailussa Kymenlaakson kuninkuudesta, Kobrat kellisti Korihait

25.1.2017 Korisliigan keskiviikko piti sisällään kaksi ottelua. Kymenlaakson derbyssä Kouvot otti KTP:stä niskalenkin lukemin 100-74 (44-41) ja Lapuan Kobrat haki pisteet Uudenkaupungin Korihailta numeroin 86-75 (32-41).

Raheem Appleby oli vahvalla pelipäällä, kun Kouvot otti niskalenkin KTP:sta Kymenlaakson derbyssä.

Jamal Jones heitti 18 pistettä Kobrien hakiessa sarjapisteet Pohitullista. Kuvat: Matti Koskinen & Erkki Hautaviita

Kouvolan Kouvot matkasi keskiviikkona KTP:n vieraaksi Kymenlaakson paikalliskamppailun merkeissä. Puoliajalle asti tasaisena edennyt ottelu kääntyi Steveco Areenan lämpimässä illassa lopulta kuitenkin Kouvoille, lukemin 100-74 (44-41).

Toisen puoliajan aluksi KTP-laituri Monyea Pratt toi kotijoukkueen pisteen päähän Kouvoista, mutta tämän jälkeen vierasjoukkue alkoi repimään pallonhallinta toisensa jälkeen eroa isännistä. Kouvojen viisi perättäistä onnistumista tulivat Prattin korin jälkeen kaikki kaaren takaa ja Osku Heinosen osumalla jakson seitsemännellä peliminuutilla Kouvot nousi jo 62-51 –johtolukemiin.

Päätösjakson alkajaisiksi KTP-sentteri Sherman Gay toi isännät vapaaheitollaan 12 pisteen päähän, mutta tämän jälkeen Kouvot repäisi voittotaistelun kannalta ratkaisevasti. Raheem Applebyn johdolla Kouvot nykäisi kolmessa minuutissa 10-0 –runin ja karkasi jo tavoittamattomaan 83-61 –johtoon. Päätösjakson toinen puolikas oli enemmän tai vähemmän muodollisuus, Arttu Saarijärven naulatessa Kouvojen voittolukemat 100-74 kahden pisteen hyppyheitollaan puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.

Kouvojen voiton avainhahmoina toimivat 21 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Steven Pledger, vahvan kokonaissuorituksen tarjoillut sisäpelaaja Rakeem Buckles (12 pistettä/9 levypalloa/5 syöttöä/3 torjuntaa) sekä 14 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä tehtaillut Raheem Appleby.

KTP:n Monyea Pratt flirttaili tripla-tuplan kanssa, postittaen 14 pisteen, 11 levypallon, 8 syötön, 2 riiston ja 2 torjunnan tilastorivin. KTP:n pisteykkönen oli sentteri Sherman Gay 18 pisteellään ja takamies Antwan Scott teki debyyttinsä 12 pisteen, 3 levypallon ja 6 syötön arvoisesti.

Ottelutilastot: KTP - Kouvot

Kobrat haki sarjapisteet Pohitullista

Lapuan Kobrat osoitti henkisen kanttinsa kestävyyttä keskiviikon liigakierroksella Korihaiden vieraana. Vielä puoliajalla tappiolla ollut Kobrat kääri hihat kopista poistuessaan ja käänsi kamppailun nimiinsä numeroin 86-75 (32-41).

Puoliajalta parketilla asteli todellakin avauspuolikkaasta varsin näkyvästi eronnut Kobrat. Yhdeksän pisteen tappioasemasta kolmanteen jaksoon lähtenyt lapualaisnippu terävöitti puolustustaan ja järsi eroa pala palalta pienemmäksi. Kolmannen kymmenminuuttisen loppupuolella Kobrat luikerteli 9-3 –runilla jo yhden pisteen johtoasemaan päätösneljännekselle lähdettäessä.

Ottelun viimeisellä jaksolla kotijoukkue Korihait pysytteli voittotaistelussa tiiviisti mukana vielä ensimmäiset pari minuuttia. Kobrien puolustus puristi kuitenkin Korihaiden pallonliikuttelusta vauhdin pois ja Jamal Jonesin johdolla Kobrat nousi jakson puolivälissä 12-3 –runillaan jo kymmenen pisteen karkumatkalle.

Tämän jälkeen Korihait kävi parhaimmillaan kuuden pisteen näköetäisyydellä vierailijoista, mutta Kobrien puolustus ja viimeisen minuutin kylmähermoinen vapaaheittotyöskentely takasivat lapualaisille 86-75 –voiton. Voiton turvin Kobrat nousivat samaan voittomäärään neljättä sijaa ja samalla viimeistä kotietuun oikeuttavaa paikkaa pitävän Kauhajoen Karhun kanssa.

Kobrien riveistä kovinta jälkeä keskiviikkona tekivät tupla-tuplan operoinut ikinuori Damon Williams (11/10/6/3 riistoa) sekä 18 pistettä mieheen heittäneet Jamal Jones (18/2/2) ja väkivahva Dom Morris (18/3/2). Marius van Andringa liekitti korisukkaa bonuskaaren takaa 12 pisteen edestä (3p 4/6) ja saalisti kokonaispistemääräkseen 13.

Korihaiden Mikael Herbert maalasi tilastolakanaansa 14 pisteen, 4 levypallon, 4 syötön ja 2 torjunnan verran, jenkkitakuri Emmanuel Holloway (17/4/4) oli kaikin puolin vahvalla pelipäällä ja Mikko Jalonen heitti 11 pistettä sekä jakoi 6 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Korihait - Kobrat

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.