Kouvot kaatoi KTP:n toistamiseen, myös Kataja ja Pyrintö voitokkaina

27.1.2017 Kouvolan Kouvot otti myös viikon jälkimmäisessä Kymenlaakson paikalliskamppailussa voiton KTP:sta, tällä kertaa numeroin 82-71 (41-33). Joensuun Kataja haki sarjapisteet Lapuan Kobrilta lukemin 106-94 (53-39) ja Tampereen Pyrintö kaatoi sarjakärki Helsinki Seagullsin 88-71 (46-31).

Tuomas Hirvonen oli vahvalla pelipäällä Kouvojen ottaessa toisen perättäisen voiton KTP:sta.

Daniel Mullings oli Katajan ykköstykki kun joensuulaisryhmä haki sarjapisteet Lapualta.

Topias Palmi heitti uransa ennätyspisteiksi 30 kun Pyrintö kaatoi sarjakärki Seagullsin kotonaan. Kuvat: Matti Koskinen, Vesa Kuukka & Erkki Hautaviita

Kouvolan Kouvot tarjoili Mansikka-ahon urheiluhallin lojaalille kotiyleisölle makeaa mahan täydeltä perjantai-illan paikalliskamppailussa KTP:ta vastaan. Ottelu pysyi puoliajalle asti tasaisena, mutta kolmannella jaksolla Kouvot polkaisi kaasupolkimen pohjaan ja karkasi 82-71 (41-33) –voittoon.

Sherman Gay kavensi kotijoukkueen johdon kolmannen jakson alkupuolella vielä 12 pisteeseen, mutta Kouvojen kotimainen osasto repäisi Tuomas Hirvosen kolmospommituksen johdolla 11-0 –runin ja venytti kotijohdon parissa minuutissa numeroihin 60-37. KTP kavensi jakson lopulla eroa, ennen kuin isäntien Henri Kantonen ja Steven Pledger heittivät kolmosillaan eron jälleen 22 pisteeseen päätösjakson alussa.

KTP viritteli kiriä viimeisellä neljänneksellä, mutta Hirvosen johdolla Kouvojen hyökkäys piti riittävää liekkiä yllä pitääkseen kotkalaisryhmän tukevasti taustapeileissä. Loppulukemat numeroihin 82-71 kavensi päätösminuutilla KTP-laituri Monyea Pratt.

Kouvojen sentteri Rakeem Buckles toimitti tupla-tuplan 10 pisteellä ja 11 levypallolla, takamies Raheem Appleby (14 pistettä/9 syöttöä) jäi saavutuksesta yhden koriin johtaneen syötön päähän ja Hirvonen edesauttoi kotijoukkueen voittoa 13 pisteellä ja 3 syötöllä.

KTP:n monitoimimies Pratt lähenteli jälleen tripla-tuplaa, operoiden 16 pistettä, 8 levypalloa ja 8 koriin johtanutta syöttöä. Vankkarakenteinen sisäpelaaja William Walker (16/10) kirjautti tililleen tupla-tuplan ja takamies Antwan Scott heitti vierailijoille 24 pistettä.

Ottelutilastot: Kouvot - KTP

Kataja voittoon Lapualla

Joensuun Kataja esitti vakuuttavan 40-minuuttisen koripalloa Lapuan Kobrien vieraana perjantaina. Ottelun avausjaksolla johtoasemaan noussut Kataja ei katsellut taakseen vaan juoksi lopulta komeaan 106-94 (53-39) –vierasvoittoon.

Ottelun avauskorin tehtaili vielä Kobrat, Jamal Jonesin kolmen pisteen heitolla ottelun ensimmäisessä hyökkäyksessä. Katajan Teemu Rannikko kuittasi onnistuneen heti toisessa päässä ja Daniel Mullingsin lay-upin jälkeen ottelun toisella peliminuutilla, ei Kataja päästänyt kotijoukkuetta enää edes tasatilanteeseen.

Vierasjoukkue kasvatti eroaan hiljalleen ottelun edetessä ja kävi puoliajan jälkeen jo 18 pisteen johtoasemassa Rannikon perinteisen kolmen pisteen suoritteen jälkeen. Kotijoukkue heräsi tämän jälkeen vielä taistelemaan ja muistutti vaarallisuudestaan ennätettyään Lawrence Kinnardin lay-upilla jo seitsemän pisteen näköetäisyydelle vierailijoista.

Tämän jälkeen Kataja kuitenkin suoritti ratkaisevan irtioton. Ilari Seppälän aloittama ja Rion Brownin päättämä 14-0 –runi venytti vierasjoukkueen johdon 21 pisteeseen ja hetkeä myöhemmin Joey Kingin kolmosella Katajan johto kävi isoimmillaan, lukemissa 88-66.

Päätösjakso toimi enemmän tai vähemmän muodollisuutena, mutta kotijoukkue ei missään vaiheessa lopettanut taisteluaan vaan kuroi eroa kiinni loppusummerin lähestyessä. Katajan voittolukemat 106-92 viimeisteli kuitenkin lopulta vapaaheittoviivalta Atte Perttu.

Vierailijoiden ykköstykkinä toimi tupla-tuplan postittanut Mullings (23/12/5 syöttöä/3 riistoa). Miehelle tulitukea tarjoilivat 18 pistettä mieheen nakuttaneet Joey King (18/3), Rion Brown (18/6/3) ja Teemu Rannikko (18/5 syöttöä).

Kobrien Jamal Jones heitti isännille 24 pistettä ja jakoi 3 koriin johtanutta syöttöä, väkivahva Dom Morris kirjautti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 12 levypallolla ja ikinuori Damon Williams (10/9/3 syöttöä/2 riistoa/1 torjunta) oli jälleen kokonaisvaltaisen vahvalla pelipäällä.

Ottelutilastot: Kobrat - Kataja

Pyrintö voitokas Pyynikillä

Tampereen Pyrintö palasi voittokantaan perjantain TV-ottelussa Pyynikin palloiluhallilla. Sarjakärki Helsinki Seagulls jäi kotijoukkueen jalkoihin täysin, tamperelaisten tyyliteltyä 88-71 (46-31) –kotivoittoon.

Ottelu pysyi verrattain tasaisena toisen jakson neljännelle peliminuutille. Seagullsin Remy Abellin tasoitettua ottelu numeroihin 26-26, otti kotijoukkue ottelun hallintaansa. Jakson viimeiset reilut kuusi minuuttia Pyrintö veivasi nimiinsä luvuin 20-5 ja otti puoliajan isolle tauolle mukaansa 15 pisteen johtoaseman.

Pyrinnön tarjoama löylytys jatkui myös kolmannella jaksolla, isäntien repiessä eroa likimain pallonhallinta toisensa jälkeen. Topias Palmin henkilökohtainen 5-0 –runi jakson puolivälissä nosti Pyrinnön jo ratkaisevan tuntuiseen 67-41 –johtoon.

Kun Palmin kolmonen päätösjakson alussa vei isännät jo 28 pisteen johtoon, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Seagulls jatkoi pelaamista kuitenkin päätössummeriin asti ja kavensi loppulukemiksi Alex Vaenerbergin toimesta numerot 88-71.

Pyrinnön tarkkakätinen Topias Palmi heitti liigauransa ennätyspisteet, pussittamalla 30 pistettä komeilla heittoprosenteilla (2p 7/9, 3p 3/6, 1p 7/7). Pisteiden lisäksi Palmi kirjautti tililleen 6 levypalloa ja 2 koriin johtanutta syöttöä. Antero Lehto heitti isännille 12 pistettä ja pyöritteli 7 syöttöä vyölleen, Ricky Minardin säestäessä 17 pisteellä, 4 levypallolla ja 5 koriin johtaneella syötöllä.

Seagullsin riveistä kovinta jälkeä vaikeassa ottelussa tekivät Carl Lindbom (16/8) ja aina energinen Antti Niskanen (13/2 riistoa).

Ottelutilastot: Pyrintö - Seagulls

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.