Kataja kärkikamppailun voittoon, KTP sekä Nokia myös voitokkaina

3.2.2017 Joensuun Kataja otti perjantai-illan liigakierroksen kärkikamppailussa komean niskalenkin sarjakärki Helsinki Seagullsista, hakemalla sarjapisteet Kisahallista 91-61 (43-28) –voiton turvin. KTP haki sarjapisteet Lapualta numeroin 90-81 (42-43) ja BC Nokia päihitti Pyrinnön paikalliskamppailussa jatkoajan jälkeen lukemin 92-89 (43-34, 74-74).

Daniel Mullings oli illan päätähti Katajan hakiessa sarjapisteet Kisahallista.

Monyea Pratt jatkoi vakuuttavaa tilastotehtailuaan KTP:n vierasvoitossa Kobrista.

Henri Hirvikoski ja BC Nokia venyivät komeaan jatkoaikavoittoon Pyrinnöstä. Kuvat: Vesa Kuukka, Mikko Mäkelä & Erkki Hautaviita

Joensuun Kataja otti kenties kauden komeimman vierasvoittonsa perjantai-iltana, kun se matkusti illan kärkikamppailussa sarjakärki Helsinki Seagullsin vieraaksi. Toisesta jaksosta lähtien ottelua selkeästi hallinnut Kataja rymisteli lopulta vakuuttavaan 91-61 (43-28) –vierasvoittoon.

Toisen jakson alussa Carl Lindbom nosti kotijoukkueen vielä kuuden pisteen päähän, mutta tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutti yksinoikeudella vierasjoukkue Kataja. Noin neljässä minuutissa joensuulaiset tulittivat 19-2 –runin tulostaululle ja karkasivat 41-18 –johtoon. Seagulls terävöitti pelaamistaan puoliaikaa kohden, mutta isolle tauolle lähdettiin silti Katajan 15 pisteen johtoasemasta.

Toinen puoliaika kuljettiin Katajan edelleen hallitessa ottelutapahtumia, eikä Seagulls onnistunut järjestelemään merkittäviä kiriyrityksiä. Katajan voittolukemat numeroihin 91-61 pääsi kaventamaan vapaaheittoviivalta lokkimiehistön Ricky Waxlax.

Katajan Daniel Mullings (19 pistettä/13 levypalloa/6 syöttöä/4 riistoa) oli vierasjoukkueen ykkösnimi perjantai-illan voitto-ottelussa. Sentteri Kervin Bristol (13/8) jäi kahden levypallon päähän tupla-tuplasta ja Jarekious Bradley oli joensuulaisten pistekuningas 21 pisteellään.

Seagullsin rivistöstä kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät monipuolinen laituri Jason Conley (12/5/4/4) sekä takamies Alex Vaenerberg (10/2 syöttöä).

Ottelutilastot: Seagulls - Kataja

KTP:n vahvapäätösjakso liikaa Kobrille

KTP jatkoi illan teemaa Lapualla, hakemalla sarjapisteet Kobrilta aina vierasjoukkueelle haastavalta Lapuan urheilutalolta. Tiukan väännön jälkeen KTP nousi päätösjaksolla takamatkalta lopulta 90-81 (42-43) –vierasvoittoon.

Kahden pisteen johtoasemassa päätösjaksolle lähtenyt kotijoukkue kävi parhaimmillaan neljän pisteen johdossa jakson neljännellä peliminuutilla, mutta sentteri Sherman Gayn johdolla KTP nousi kolmen pisteen johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Kobrien Jamal Jonesin kolmosen jälkeen joukkueet löysivät itsensä 77-77 –tasatilanteesta kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Tämän jälkeen parrasvalot itselleen kaappasi KTP-puolustus. Viimeisen kahden minuutin aikana ainoastaan Aubrey Conerlyn vapaaheitot sekä sarjapisteiden kannalta jo merkityksetön lay-up kymmenisen sekuntia ennen ottelun päättymistä olivat ainoat pistemerkinnät jotka KTP kotijoukkueelle suostui antamaan. Villematti Kopio nakutteli samassa ajassa vierailijoille 8 pistettä ja johdatti KTP:n komeaan 90-81 –voittoon.

Tilastolakanan täyttäjänä tunnettu laituri Monyea Pratt urakoi vierailijoille voitossa 16 pistettä, 8 levypalloa, 7 syöttöä, 5 riistoa ja yhden torjunnan. Sentteri Gay oli KTP:n pisteykkönen 21 pisteellä ja repi käsiinsä myös 9 levypalloa. Takamies Antwan Scott heitti vierailijoille 20, ja Kopio 19 pistettä.

Jamal Jones toimitti Kobrille tupla-tuplan 26 pisteellä ja 11 levypallolla ja ikinuori Damon Williams oli totutun monipuolinen uhka parketilla, tehtaillen tilastorivikseen 21 pistettä, 6 levypalloa, 5 syöttöä ja 2 riistoa.

Ottelutilastot: Kobrat - KTP

BC Nokia paikalliskamppailun voittoon

BC Nokia ja Tampereen Pyrintö tarjosivat Pyynikin palloiluhallilla jännitysnäytelmän paikalliskamppailun kunniaksi. BC Nokia kävi jo kuilun partaalla, mutta selvitti tiensä jatkoajalle ja lopulta 92-89 (43-34, 74-74) –vierasvoittoon.

Neljännellä jaksolla Daniel Dolencin perättäisillä onnistumisilla vierasjoukkue venytti johtonsa jo seitsemään pisteeseen, mutta Pyrinnön 14-2 –runi käänsi voimasuhteet päälaelleen ja nosti kotijoukkueen kolmen pisteen johtoon vajaat kaksi minuuttia ennen neljännen jakson päättävää summeria. Eldar Skamon kolmonen alle puoli minuuttia ennen summeria tasoitti kuitenkin puntit ja Pyynikin perjantai-illan paikalliskamppailu tarjosi yleisölle viisi minuuttia ylimääräistä koripalloa.

Pisterikkaan jatkoajan aikana molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa, mutta J’Nathan Bullockin vapaaheitot tasoittivat ottelun tilanteeseen 89-89 viisitoista sekuntia ennen päätössummeria. Näätäpaitojen Niko Mattila kietoi tämän jälkeen sankarin viitan päälleen, pakotti tiensä lay-upiin ja nosti näätäpaidat kahden pisteen johtoasemaan.

Pyrinnön potentiaalinen kolmen pisteen voittoheitto Bullockin käsistä ei seuranneessa hyökkäyksessä löytänyt tietään korirenkaan läpi, eikä BC Nokia päästänyt kotijoukkuetta hyökkäyslevypalloon käsiksi. Pyrintö oli pakotettu rikkomaan ottelun sankariksi noussutta Mattilaa joka heitti vapaaheittoviivalta vierasjohdon kolmeen pisteeseen, eikä Pyrintö saanut tämän jälkeen enää tasoitusheittoa ilmaan.

Näätäpaitojen sentteri Papa Dia (13/10) operoi tupla-tuplan, Mattila (17/4/3 syöttöä) ja Isaiah Wilkerson (17/6/5) johtivat vierailijoiden peliä takakentältä ja Eldar Skamo maalasi tilastolakanaa 15 pisteen, 7 levypallon ja 3 syötön edestä.

Antero Lehto heitti Pyrinnölle 23 pistettä ja tarjoili 4 koriin johtanutta syöttöä ja Ricky Minard (14/11/3/4 riistoa) sekä Bullock (22/10) ahkeroivat tupla-tuplat mieheen.

Ottelutilastot: Pyrintö - BC Nokia

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.