Vilppaalle neljäs perättäinen voitto, Seagulls kaatoi Kobrat Lapualla

15.3.2017 Korisliigan keskiviikon kierroksella tasavoitoin sarjakärjessä majailevat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas saalistivat kumpainenkin voiton. Vilpas kaatoi 1480-päisen Salohallin edessä Kouvot lukemin 95-71 (43-32) ja Seagulls haki sarjapisteet Lapualta 98-92 (44-45) –vierasvoitolla Kobrista.

Desmond Williams ja Salon Vilpas ottivat komean kotivoiton 1480-päisen Salohallin yleisön edessä.

Carl Lindbom moukaroi 39 pistettä, kun Seagulls haki sarjapisteet Lapualta. Kuvat: Erkki Hautaviita

Salon Vilpas jatkoi sarjakärki Helsinki Seagullsin jahtaamista keskiviikon kierroksella. Vakuuttavasti 1480-päisen kotiyleisönsä edessä esiintynyt Vilpas otti avausjakson päätteeksi kuskin paikan ja karkasi Kouvojen tavoittamattomiin matkalla 95-71 (43-32) –kotivoittoon.

Voitto oli Vilppaalle sen neljäs perättäinen. Voiton turvin Vilpas pysyy keskiviikkona myös voittoon yltäneet Seagullsin kanssa tasavoitoissa sarjan kärjessä. Helsinkiläiset ovat kuitenkin niskan päällä keskinäisten otteluiden tulosten vuoksi.

Keskiviikon kamppailussa Kouvot otti joukkueista vahvemman startin otteluun ja johti viiden pisteen turvin jakson puolenvälin jälkeen. Vilppaan 10-0 –pisteputki kuitenkin nykäisi voimasuhteita isäntien puolelle ja toisen kymmenminuuttisen vahva ja kokonaisvaltainen esitys siivitti salolaiset 43-32 –johtoasemassa puoliajan isolle tauolle.

Toiselle puoliajalle asteltaessa Vilpas heilutti edelleen tahtipuikkoa. Kouvojen pysyteltyä vielä näköetäisyydellä kolmannen neljänneksen puoliväliin asti, repäisi Vilpas ottelun voittotaistelun kannalta ratkaisevan 11-0 –runin ja tämän ansiosta päätösjaksolle siirryttiin jo kotijoukkueen 20 pisteen johdossa.

Päätösjakso oli enemmän tai vähemmän pelailua, Vilppaan käydessä parhaimmillaan jo 28 pisteen karkumatkalla. Kouvot ei kuitenkaan lopettanut pelaamista vaan kavensi eroa vielä päätössummeria kohti edetessä. Loppulukemat 95-71 sai kunnian viimeistellä Vilppaan sentteri Brandon Edwards.

Isäntien riveistä Edwards urakoi tupla-tuplan 11 pisteellä ja 11 levypallolla ja Juwan Staten toimi hyökkäyksen moottorina 13 pisteellä ja 5 koriin johtaneella syötöllä. Herrojen lisäksi kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät joukkueen pisteykkönen Desmond Williams (24/9/2 riistoa), Michael Pounds (15) sekä Mikko Koivisto (15/2 torjuntaa).

Kouvojen pisteykkösenä toimi 19 pistettä heittänyt ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Raheem Appleby. Sentteri Rakeem Buckles (12/9) jäi vain levypallon päähän tupla-tuplasta ja Steven Pledger säesti hienosti 15 pisteellä ja 8 levypallolla.

Ottelutilastot: Vilpas - Kouvot

Seagulls haki pisteet Lapualta

Sarjakärki Helsinki Seagulls säilytti paikkansa sarjataulukon piikkipaikalla, kun se haki keskiviikon kierroksella kovan voiton Lapuan Kobrista. Pitkään voitossa kiinni ollut Kobrat antoi kaikkensa, mutta päätösjaksolla Seagulls pyyhälsi väkisin ohi ja vei sarjapisteet lukemin 98-92 (44-45).

Neljännelle neljännekselle joukkueet lähtivät vielä kotijoukkue Kobrien komennossa. Seagulls onnistui hivuttautumaan tasoihin Carl Lindbomin kolmosella, mutta väkivahvan Dom Morrisin vapaaheitolla Kobrat otti vielä kertaalleen johtoaseman itselleen kun päätösjaksoa oli pelattu reilut kaksi ja puoli minuuttia.

Lokkiparven väkevä 8-0 –pisteputki nykäisi vierailijoille kuitenkin nopeasti seitsemän pisteen johtoaseman. Tämän jälkeen Kobrat sinnitteli loppuun asti iskuetäisyydellä, mutta Lapuan urheilutalon harmiksi neljää pistettä lähemmäs isännät eivät enää päässeet. Loppulukemat viimeisteli kymmenen sekuntia ennen päätössummeria Marius van Andringa.

- Olimme alussa pehmeitä ja annoimme Kobrien pelata palloa lähelle koria. Jo se ratkaisi sen, että tänään piti tehdä paljon pisteitä, totesi Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

- Meiltä löytyi pelaajia, jotka laittoivat itsensä likoon silloin kun sitä eniten tarvittiin ja se lopulta ratkaisi pelin. Olen todella tyytyväinen meidän taisteluilmeeseen.

Seagullsin vierasvoiton avainhahmona toimi käsittämättömät 39 pistettä liekittänyt ja yhdeksän kertaa kaaren takaa osunut Lindbom. Pisteiden lisäksi Lindbom haki 4 levypalloa, jakoi 2 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pelivälineen joukkueelleen kolmesti. Pistemäärä on Lindbomin liigauran ennätys. Lindbomin takana Raymond Cowels (15/8/5 syöttöä) ja Antto Nikkarinen (11/9 syöttöä) tarjosivat miehelle vahvaa tulitukea.

Morris urakoi Kobrille 20 pistettä, ollen joukkueensa pisteykkönen. Ikinuori Damon Williams oli jälleen totutun monipuolinen 12 pisteellä, 8 levypallolla ja 6 syötöllä, Lawrence Kinnard heitti 17 pistettä ja Jamal Jones pussitti isännille 16 pistettä.

Ottelutilastot: Kobrat - Seagulls
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia