Pekka Salminen siirtyy Ruotsiin valmentajaksi

26.4.2002 Vantaalaisseura Pussihukkien miesten joukkueen pitkäaikainen päävalmentaja ja Suomen maajoukkueen kakkosvalmentaja Pekka Salminen siirtyy Ruotsin pääsarjaan Basketliganiin. Salminen, 39, on solminut Solna Vikingsin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Salminen on vuosikaudet ollut Pussihukkien ilmentymä. Hän on valmentanut "hukkalaumaa" koko sen SM-Koriksessa vietetyn ajan, pelikaudesta 1997-98 lähtien, jota ennen Salminen oli jo mm. päävalmentajana nostamassa Pussihukkia mestaruussarjaan.

- Pussihukat on ollut minulle todella tärkeä juttu monen vuoden ajan, mutta siirtyminen ulkomaille on jo pitkään ollut unelmani. Tarkoitus on katsoa, kuinka pitkälle rahkeet riittää, kertoi Salminen.

Pekka Salminen pääsee aloittamaan Solnassa lähes puhtaalta pöydältä, sillä joukkueella on sopimus vasta nuoren ja lupaavan Jim Nyströmin kanssa. Keskustelut seuralla on jo tosin käynnissä Ruotsin kokeneen maajoukkueratsu Mattias Sahlströmin jatkosta Solnassa.

- Solnassa on erittäin vahva organisaatio ja hyvin ammattimaiset olosuhteet joukkueen harjoittelulle, selvitti Salminen intoa täynnä.

Solna kolusi kuluneen kauden läpi Basketliganin 28 otteluaan voittosuhteella 10-18. Salmisen saldo Pussihukkien kanssa oli SM-Koriksen runkosarjassa 16-16 ja tuloksena kuudes sija.

Ruotsiin lähdöstään huolimatta Salminen jatkaa maajoukkueen kakkosvalmentajana päävalmentaja Ari Tammivaaran valmennustiimissä.

Henkilöt

Asiat

 
24.4.2024 14:21 Seura tiedottaa

YMCA Tampere koripallon valmentajat kaudella 2024-2025

Anssi Niemi ja Patrik von Weissenberg täydentävät YMCA Tampere koripallon työntekijöiden tiimin tulevalla kaudella.

23.4.2024 14:39 Seura tiedottaa

Jussi Laakso ToPoLan päävalmentajaksi

Jussi Laakso aloittaa ToPoLassa päävalmentajana 17.5.2024.

15.4.2024 15:50 Seura tiedottaa

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2024–2025

Tampereen Pyrintö valmistautuu kauteen 2024-25 ja valmennustiimit alkavat pikkuhiljaa muotoutua. Seura on tunnettu kokonaisvaltaisista pelaajapoluista niin tytöissä kuin pojissa ja eteneminen aikuisten korkeimmalle sarjatasolle asti on Pyrinnön ympäristössä mahdollista.

8.4.2024 12:50 Seura tiedottaa

Taneli Tuokko YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi

Taneli Tuokko on valittu YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi. Tuokko vastaa U13–U19 -kokonaisuudesta yhdessä valmennuspäällikkö Sami Toiviaisen kanssa. Lisäksi hän osallistuu YMCA Tampere koripallon toiminnan kehittämiseen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa.

5.4.2024 13:59 Seura tiedottaa

Sami Toiviainen YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi

Sami Toiviainen on valittu YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi. Toiviaisen työtehtäviin kuuluu valmennuksen suunnittelu ja koordinointi sekä koko koripallotoiminnan pitkäjänteinen ja tavoitteellinen kehittäminen.

3.4.2024 15:49 Susi All Star

Muistutus: SUSI All Stars -leirityksen ilmoittautuminen 2010–2011 syntyneille pelaajille auki 21.4. asti

Koripalloliiton maajoukkueohjelman eli Suden polun ensimmäinen askel, SUSI All Stars -leiritys, käynnistyy taas kesäkuussa. Seuravalmentajat vastaavat vuosina 2010–2011 syntyneiden pelaajiensa ilmoittamisesta leiritykseen 21.4.2024 mennessä.

3.4.2024 09:27 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 13:04 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 12:55 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa yhteistyössä Vaasan Salaman kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

Näytä lisää vastaavia