Korisliigan puolivälieräennakko 3/4: Pohjanmaan herruus ratkaistaan puolivälierissä

31.3.2017 Korisliigan kauden 2016/17 hienoimmat pelit ovat vihdoin täällä. Pudotuspelit alkavat lauantaina ja joukkueet valmistautuvat puolivälieräsarjoihinsa kuumeisesti. Ennakkoasetelmiltaan kuumin sarja pelataan Pohjanmaalla, jossa Kauhajoen Karhu ja Lapuan Kobrat ottavat mittaa toisistaan. Ottelusarja alkaa lauantaina 1.4.

Karhun Joonas Lehtoranta on tuonut Kauhajoelle sitä takakentän leveyttä, jota joukkue on pitkään kaivannut.

Tuomas Viertola tarjoaa Kobrille tinkimätöntä taistelua ja yleisön sytyttävää pelaamista, jonka merkitys kasvaa mitä pidemmälle ottelusarja etenee.

Karhun sveitsiläinen linkkuveitsi Juho Lehtoranta suorittaa juuri sitä työtehtävää, mitä päävalmentaja Toiviainen mieheltä milloinkin toivoo. Pudotuspeleissä Lehtorannan rooli kasvanee entisestään.

Pysyykö Jamal Jones Karhun puolustuksen pihdeissä? Kuinka kauan Karhu-luotsi Toiviainen on harjoittanut itämaisia taistelulajeja otteluiden aikana? Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Kauhajoella ja Lapualla saatiin varmasti mieluisa uutinen runkosarjan päätökseksi, kun puolivälierien otteluparit saatiin varmistettua. Paikalliskamppailu kevään kuumimmissa peleissä on jotain, mistä jokainen organisaatio unelmoi.

Joukkueet ovat etukäteen ajateltuna juuri niin tasaisia kuin runkosarjan nelosen ja vitosen voisi olettaakin olevan. Karhun koriero koko kauden ajalta on +62, Kobrien +59.  Karhu on voittanut kotonaan 13 ottelua, Kobrat 12, runkosarjan eron tullessa Karhun tasaisemmasta vieraspelaamisesta.

Runkosarjan keskinäiset kohtaamiset menivät joukkueiden välillä voitoin 2-2, molempien joukkueiden voittaessa omat kotiottelunsa. Ennakkoon kyseessä onkin sarja, joka venyy todennäköisimmin aina viidenteen otteluun asti.

Karhun kohdalla kevät tulee olemaan päävalmentaja Sami Toiviaisen viimeinen Karhun peräsimessä, ainakin tällä erää. Tuntuukin, että Toiviainen on saanut pudotuspelejä silmällä pitäen joukkonsa kenties valmiimmaksi kuin yhtenäkään aikaisempana keväänä. Runkosarjan loppupuolen yskimiset selittyvät paljolti Bojan Sarcevicin (11,1/3,0/5,8 syöttöä) loukkaantumisella, mutta mies teki paluunsa pelikentille juuri sopivasti runkosarjan päätösottelussa Lapualla.

Karhun takakentälle leveyttä tuovat jenkki Tate Unruh (14,6/4,1/2,0 syöttöä) sekä KTP-kasvatti Joonas Lehtoranta (6,8/2,2 syöttöä). Tämä leveys on asia, jota Karhu on ainakin jossain määrin jäänyt kaipaamaan menneinä vuosina. Kobrat voivat edelleen koittaa keskittyä Bojanin hidastamiseen, mutta erityisesti aktiivisesti korille pyrkivä Lehtoranta tulee kiittämään vapautuneesta tilasta ja ajasta. Tarkkakätinen Unruh (44,4% 3p) levittää kenttää jatkuvasti parketilla ollessaan vaikka ei koskisi palloon moneen hyökkäykseen, niin suuri miehen heittouhka on.

Kobrien takakentällä tulee olemaan Mario Edwardsin (9,7/4,0/4,2 syöttöä) Marius Van Andringan (7,6/2,2) ja Aubrey Conerlyn (6,8/2,6/2,7 syöttöä) johdolla pitämään kiirettä Karhun kanssa, mutta erityisesti Van Andringan tarjoama energia noussee todelliseen arvoonsa, mitä lähemmäs viidettä ottelua ottelusarja venyy.

Lisämielenkiintoa Karhun osalta ottelusarjaan tuo se, että etukentän rotaatioon olisi tarjolla niin DeVaugh Washington (13,1/6,8), Kammeon Holsey (16,1/6,5) kuin myös härkämäinen Devonne Giles (12,2/6,3). Laituri Austin Hollins (17,9/4,8/2,6 syöttöä) sekä takamies Unruh pelannevat jokaisen ottelun terveinä pysyessään, joten etukentän rotaation pelaavat vahvistukset tuovat oman lisämausteensa kauhajokisten pelaamiseen.

- Varmasti erittäin tiukka ottelusarja tiedossa. Toivottavasti sali on heti täynnä erityisesti meidän fanejamme, jotta saamme kaiken sen tuen jonka mahtavasta kotiyleisöstämme voimme saada, Karhun päävalmentaja Toiviainen toteaa.

- Lopullisen kokoonpanon päätän perjantain valmistavan harjoituksen jälkeen. ”Love, Passion, Effort”, siinä ovat ne asiat, joilla me voimme mennä tästä sarjasta jatkoon.

Joukkueet ovat hyvin eri tavalla kootut kaikin puolin, mutta suurin filosofinen ero löytyy etukentältä. Kobrien ikinuori Damon Williams (11,8/8,2/4,4 syöttöä) pystyy edelleen pelaamaan nelospaikalla kovalla tasolla ja tarjoamaan Kobrille pienissä viisikoissa vitospaikalla minuutteja. Dom Morrisin (17,4/7,5) ja kokeneen Lawrence Kinnardin (9,5/5,1) täyttäessä loput Kobrien etukentän isommista ruuduista, ei lapualaisten joukkueesta löydy varsinaisesti eliittitason riman suojelijaa tai edes täysin perinteistä vitospaikan pelaajaa.

Karhun etukentän jenkkikolmikosta yksi huilannee jokaisen ottelun, mutta silti kokoonpanosta tulee löytymään yksi kolmikosta Washington-Holsey-Giles. Holsey on kolmikosta kenties monipuolisin, mutta kävi miten kävi, yksi sentteri Karhun kokoonpanosta jokaiseen otteluun löytyy. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten etukenttien taistelu lähtee muovautumaan ottelusarjan edetessä.

Yksittäisistä taistelupareista on nostettava esiin Kobrien Korisliigan pistekuninkuuden voittaneen Jamal Jonesin (22,2/5,7) ja Karhun Hollinsin välienselvittely. Urheilullinen, ulottuva ja monipuolinen korintekijä Jones saa todellisen haasteen tielleen, kun Karhun niin ikään urheilullinen, ulottuva, monipuolinen ja fiksu laituri Hollins asettuu pysäyttämään miehen. Vastaavasti puolustuspäässä Jonesin täytyy myös olla hereillä, sillä Hollins on puolustusosaamisensa lisäksi Karhun vaarallisin yksittäinen ase korinteossa. Ja heti kun Karhun laivassa näkyy joko Jonesin, Williamsin tai Kinnardin kokoinen reikä, tulee sitä reikää paikkaamaan Karhun sveitsiläinen linkkuveitsi Juho Lehtoranta (8,1/3,4/1,5 syöttöä).

- Lauantaina starttaa Kobrien liigataipaleen ensimmäiset pudotuspelit ja vastassa paikallisvastustaja Karhu. Karhulta löytyy kaikkea, niin voimaa korin alle kuin myös heittäjiä levittämään kenttää, mikä tarkoittaa sitä, että meidän täytyy pystyä keskittymään täydet 40 minuuttia oman pelisuunnitelmamme kasassa pitämiseen, pyörittelee Kobrat-luotsi Damion Dantzler.

- Olemme saaneet viimeisissä otteluissa omaa pelaamistamme parempaan suuntaan ja niinhän sen pitää ollakin, että tulevissa peleissä joukkue on parhaimmillaan. Terveystilanteemme on myös kohtuullisen hyvä ja meillä on täysi rosteri pelikykyisenä.

Tämä, sekä kaikki muut pudotuspelisarjat ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia