Sami Toiviainen siirtyy Pyrinnön päävalmentajaksi

11.5.2017 Kauhajoen Karhua kuluvalla kaudella luotsannut Sami Toiviainen on Tampereen Pyrinnön uusi päävalmentaja. Toiviaisen aisapariksi on nimitetty Ilpo Rantanen. Pelaajista Antero Lehto, Petri Heinonen ja Joonas Cavén jatkavat punapaidassa.

Kuluvalla kaudella Korisliigan kokeneimman valmentajan titteliä kantanut Sami Toiviainen on Pyrinnön uusi päävalmentaja.

Aisaparikseen Toiviainen saa Pyrinnön oman kasvatin, muutaman vuoden jälkeen seuraan palaavan Ilpo Rantasen.

Antero Lehto jatkaa punapaidoissa kahden vuoden sopimuksella.

Joonas Cavén pelasi kuluneen kauden Pyrinnössä 5,6 pisteen ja 3,0 levypallon keskiarvoilla.

Petri Heinonen aloittaa syksyllä kuudennen peräkkäisen kautensa Pyrinnössä. Kuvat: Ville Vuorinen & Erkki Hautaviita

Sami Toiviainen oli kuluneella kaudella Korisliigan kokenein päävalmentaja (kaudesta 2007-2008 alkaen). Hän on voittanut valmentajana SM-kultaa (Namika Lahti 2009) ja hopeaa (KTP 2013), ja hänet on valittu Korisliigan vuoden valmentajaksi kahdesti.

Toiviainen muuttaa Tampereelle Kauhajoelta, jossa hän on valmentanut Karhua viimeiset 3 vuotta.

- Olen enemmän kuin onnellinen päästessäni isoon seuraan! Pyrintö tarjoaa mahdollisuuden nähdä, millaista on olla osa yhtä Suomen suurinta seuraa ja nähdä läheltä miten tuollaista toimintaa pyöritetään, Toiviainen kertoo seuran tiedotteessa.

- Toivottavasti pääsen tutustumaan ja keskustelemaan myös muiden kuin koriksen ympärillä toimivien ihmisten kanssa. Uskon sen tuovan minulle uudenlaisia ajatuksia ja virikkeitä päivittäiseen valmennukseen.

Toiviainen ottaa vastuulleen Pyrinnön Korisliigaa pelaavan miehistön, mutta valmentajan toiveena on päästä myös mukaan kehittämään seuran junioripelaajia akatemiajoukkueen ympärillä.

- Tampereen seudulla on valtava määrä junioreita. On mahtavaa päästä työskentelemään myös heidän kanssaan viikoittain. Ja toki mahdollisuuksien mukaan olen käytettävissä myös juniorijoukkueiden apuna, Toiviainen luettelee.

Toiviaisen työparina aloittava Ilpo Rantanen palaa Pyrinnön apuvalmentajaksi muutaman vuoden jälkeen.

- Suomessa on sirkkelimiehen yhden käden sormin laskettava määrä valmentajia, joista olen miettinyt, että voisi olla mukava vielä joskus tehdä töitä yhdessä. Sami on yksi heistä. Minulla on vahva luotto, että kemiat ja vahvuudet kohtaavat, lausuu Ilpo Rantanen.

Kotimainen runko jatkaa

Pyrintö julkisti torstaina myös Antero Lehdon, Petri Heinosen ja Joonas Cavénin jatkosopimukset. Lehdon ja Heinosen sopimukset ovat 2-vuotisia, Cavénin sopimus kattaa ensi kauden. Aiemmin Pyrintö on julkistanut jo Topias Palmin jatkosopimuksen.

- Joukkueen kasaaminen on hyvässä mallissa. Katsomme vielä kaikessa rauhassa yhdessä muun valmennusjohdon sekä seurajohdon kanssa mitä vielä tarvitsemme tulevan kauden joukkueeseen, Toiviainen sanoo.

 

- Pyrinnössä on se hieno asia, että meillä on tarjota myös nuorille pelaajille hieno polku aina Korisliiga-tasolle asti. Divarijoukkue antaa erinomaisen mahdollisuuden pelata hyvää sarjaa ja kehittyä kohti liigapelaajaa. Treenivahvuudessa meillä tuleekin olemaan useampi nuori pelaaja, jotka haastavat meidän kokeneempia pelaajia päivittäin.

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia