Vincent Council BC Nokian pelinrakentajaksi

8.6.2017 BC Nokia on solminut kauden 2017/2018 kattavan pelaajasopimuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen pelinrakentajan Vincent Councilin kanssa. 188-senttinen Council on pelannut ammattilaisurallaan Israelissa ja Kreikassa.

NCAA:n lopputurnauksen vakiokävijä Providencessa yliopistossa pelannut Council tehtaili yliopistolleen neljän kauden aikana keskimäärin 12,7 pistettä, 3,8 levypalloa ja 6,1 syöttöä ottelua kohden. NCAA-uralta takataskuun jäi myös Big East -konferenssin kaikkien aikojen syöttömäärän ykköstila. Puhtaana pelinrakentajana tunnettu Council siirtyi ensimmäiseksi ammattilaisvuodekseen 2013/2014 Israelin pääsarjaan Hapoel Tel Aviviin. Israelissa hän teki 5,8 pistettä, haki 1,7 levypalloa ja jakoi 3,0 syöttöä ottelua kohden.

 

Kesällä 2014 Council pelasi neljä ottelua vajaan 16 minuutin keskiarvolla Miami Heatin NBA Summer League -joukkueessa, kunnes tie vei kahdeksi kaudeksi Kreikan pääsarjaan. Ensimmäisellä Kreikka-kaudellaan Council edusti Rethymnoa 10,2 pisteen, 3,4 levypallon ja 4,8 syötön keskimääräisillä tilastoilla. Toisena kautena joukkue vaihtui Koroivos Amaliadasiin, jossa hän kirjautti 6,0 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,1 syöttöä. Viime kaudella Council loukkaantui harjoitellessaan kotimaassaan ja ei sen takia pelannut.

– Halusimme konseptiimme nopeajalkaisen, mutta riittävän isokokoisen puhtaan pointin ja Vincent sopii tuohon luonnehdintaan oikein hyvin, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.

– Vincent pelasi Rethymnossa Trevis Simpsonin ja Koroivosissa Obie Trotterin kanssa samassa joukkueessa ja juttelin molempien kanssa pitkään sekä pelillisistä että kentän ulkopuolisista asioista. Molemmat painottivat, että Vincent tekee varmasti joukkuetovereistaan parempia ja kun juttelin Vincentin itsensä kanssa, niin se oli myös ensimmäinen asia, jonka hän vahvuudekseen mainitsi. Yksimielisiä oltiin myös siitä, että Korisliigan nopeampi pelityyli sopii miehelle paljon kreikkalaista paremmin. Vincentin vahvuuksien pitäisi korostua avoimella kentällä, kun hän pääsee työntämään palloa ja toimittamaan sitä eteenpäin, ja juuri sillä tavalla haluammekin tulevalla kaudella pelata.

– Viime kauden pelaamattomuus toki arveluttaa, mutta ilman sitä hän tuskin olisi meidän hintaluokissamme ollutkaan. Ansioluettelo kertoo jo itsessään, että hän osaa pelata korista.

 

BC Nokialla on sopimukset kaudesta 2017/2018 Councilin lisäksi Aapeli Alasen, Nicolai Andersenin, Daniel Dolencin, Niko Mattilan, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Lisäksi harjoitusrinkiin on nostettu A-poikaikäinen Antti Ahonen.

Henkilöt

 
17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia