Suomen kansalaisuudesta haaveilevasta Wilsonista Hongan pelintekijä

7.9.2010 Korisliiga-joukkue Espoon Honka on pestannut pelintekijäkseen 26-vuotiaan ja 185-senttisen amerikkalaisen Jamar Wilsonin. Euroopan kentät ovat Wilsonille tuttuja, sillä hän on pelannut kolme edellistä kautta Belgian pääsarjassa. Viimeksi hän esiintyi Generali Okapi Aalstarin riveissä.

Belgiassa uraa tehnyt Jamar Wilson on Hongan uusi pelintekijä.

Jamar Wilson on Suomen naisten maajoukkuepeluri Laura Wilsonin (os. Sario) aviomies.

Hongassa Wilson tekee seuraa Corey Belserille. Amerikkalaistrionsa Honka suunnittelee täydentävänsä sentterillä. Kuvat: Honka & Tomi Kaminen Kaminen & Francois Perthuis.

- Meillä oli tavallaan onneakin matkassa saadessamme näin kovan pelaajan riveihimme. Wilson ja maajoukkueessa pelaava Laura Wilson (os. Sario) avioituivat kesällä ja he haluavat jäädä Suomeen, kertoo Hongan puheenjohtaja Mika Sohlberg.

Honka esiintyy alkavalla kaudella Korisliigan lisäksi kansainvälisessä VTB United-liigassa. Wilson on tottunut isoon rooliin ja sellainen hänelle on tarjolla myös Hongassa.

- Pelin johtamisen ohella Wilsonin pystyy ottamaan kovia henkilökohtaisia ratkaisuja. Odotamme häneltä myös hyviä tehoja VTB-liigassa, sanoo Sohlberg.

Heinäkuusta lähtien Suomessa asunut Wilson on valmis vastaamaan odotuksiin.

- Odotan innolla kovia pelejä Korisliigassa ja VTB-liigassa, jonne lähdemme nälkäisinä ja yllätysvalmiina haastajina. Meillä ei ole siellä mitään hävittää, painottaa Wilson.

New Yorkissa varttuneella Wilsonilla on Suomessa myös muita ja samalla pitemmän tähtäimen tavoitteita.

- Olen viihtynyt Euroopassa ja haluan oppia nyt suomalaista kulttuuria.

- Jamar haaveilee Suomen kansalaisuudesta, vahvistaa rouva Wilson.

“Todellinen pelintekijä”

Hongassa harjoittelun käynnistänyt Wilson debytoi Belgiassa kaudella 2007-08 Verviers-Pepinsterin riveissä 17,6 pisteen ja 3,0 syötön tehoilla.

Seuraavaksi kaudeksi Wilson siirtyi Liegeen, joka tarjosi hänelle ensikosketuksen myös europeleihin FIBA Challenge cupin merkeissä. Wilson viimeisteli cupissa 11,9 pistettä ja antoi 2,6 ja syöttöä. Belgian pääsarjassa vastaavat tehot olivat 9,8/2,9.

- Pallovarma ja viisaasti pelaava Wilson on todellinen pelintekijä. Hänen roolinsa vaihtui ensimmäisen Belgian vuoden jälkeen, kun Liege halusi hänen keskittyvän pelin johtamiseen, kertoo Sohlberg.

Viime kaudella Wilson edusti siis Aalstaria, joka sijoittui Belgian sarjassa neljänneksi. Kolmen pisteen heittoja 51 prosentin tarkkuudella säkittänyt Wilson kirjasi tililleen tehot 12,3/1,8/2,6 syöttöä. Kuudessa Challenge cupin ottelussa vastaavat numerot kirjattiin 9,7/3,3/2,3.

Wilson pelasi ennen Eurooppaan siirtymistään upean yliopistouran vuosina 2002-07 Albanyssa, jossa hän kohosi kaikkien aikojen korintekijäksi 2164 pisteellä. Wilsonin yliopistovuosien kunniamainintojen joukkoon lukeutuivat itäisen konferenssin Vuoden pelaaja -tittelit kahtena kautena peräkkäin, eli 2006 ja 2007.

Viimeisenä yliopistokautenaan Bronxin mies tehtaili kapteenin arvovallalla 18,8 pisteen, 6,2 levypallon ja 4,8 koriin johtaneen syötön keskiarvot.

Hongan amerikkalaistrio täydentyy sentterillä

Mihailo Pavicevicin luotsaamalla Hongalla on sopimukset kahden amerikkalaispelaajan kanssa, kun Corey Belser vahvisti alkuviikosta paluunsa Espooseen.

- Täydennämme joukkuetta vielä yhdellä amerikkalaispelaajalla. Hän on sentteri, sanoo Sohlberg.

Myös Hongan kotimaiselle osastolle on tulossa täydennystä.

- Neuvottelemme edelleen useamman kotimaisen pelaajan kanssa.

Korisliiga käynnistyy 24. syyskuuta, jolloin Honka saa vieraakseen Kouvot Kouvolasta. Honka pelaa myös VTB-liigan ensimmäisen kierroksen ottelun kotiyleisönsä edessä. Ukrainalainen Dnipro Dnipropetrovski saapuu Espoon areenalle 6. lokakuuta. 

Asiat

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia