Vilpas voittoon kotiavauksessaan, Seagulls haki pisteet Kouvolasta

27.9.2017 Salon Vilpas sai kovan vastuksen KTP:sta keskiviikon kotiavauksessaan Salohallissa, mutta salolaisryhmä nousi lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen 75-70 (37-43) –kotivoittoon. Keskiviikon toisessa ottelussa Helsinki Seagulls oli ikävä vieras ja haki sarjapisteet Kouvolan Kouvoilta lukemin 86-84 (42-38).

Taikuri Rannikko pyöritteli 13 pistettä ja 9 koriin johtanutta syöttöä Vilpas-debyytissään, kotijoukkueen ottaessa makean voiton kotiavauksessaan.

Tuukka Kotti lapioi isännän ottein 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan, kun Seagulls haki sarjapisteet Kouvolasta. Kuvat: Ville Vuorinen & Matti Koskinen

Salohallin 1870-päinen kotiyleisö joutui elämään jännityksessä aina kamppailun päätöshetkille asti, kun KTP saapui viikinkilauman vieraaksi keskiviikkona. Vahvan kolmannen jaksonsa ansiosta Vilpas nousi kuitenkin lopulta kotiavauksessaan 75-70 (37-43) –voittoon.

Avauspuolikkaalla tahtipuikkoa heiluttaneet kotkalaiset joutuivat luopumaan johtoasemastaan toisen puolikkaan neljännellä peliminuutilla, kun Canyon Barryn millintarkka vapaaheitto nosti Vilppaan tilanteeseen 47-47 ja Juho Nenonen vei vain hetkeä myöhemmin kolmosellaan Vilppaan johtoon. Vilpas piti johtonsa aina päätösjaksolle asti, mutta KTP:n terävä puolustus johdatti vierasjoukkueen 6-0 –pisteputkeen ja pisteen johtoasemaan vajaat kuusi minuuttia ennen päätössummeria.

KTP-sentteri Kenneth Simms nosti KTP:n jälleen pisteen johtoon neljä minuuttia ennen kamppailun päätöstä, mutta tämän jälkeen Vilpas onnistui pitämään vierailijat vain kolmessa pisteessä ja karkaamaan lopulta voittoon asti. Ottelun ratkaisuhetkillä isännät sinetöivät loppulukemat 75-70 ensiluokkaisella puolustksellaan, sekä Barryn ja Tobin Carberryn vakuuttavalla vapaaheittotyöskentelyllä.

- KTP tuli kovaa otteluun ja vei meiltä pelirytmin. Olimme vähän pehmeitä, mutta puolustusmuutoksilla onnistuimme kääntämään pelin lopussa, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo summasi.

Vilppaan voiton takuumiehinä toimivat 14 pistettä heittänyt Barry, sekä tupla-tuplan operoinut Aaron Jones (14/11/3 torjuntaa). Teemu Rannikon debyytti viikinkipaidassa sujui myös varsin mallikelpoisesti, Taikurin pyöritellessä isännille 13 pistettä ja 9 koriin johtanutta syöttöä.

Vierasjoukkueen riveistä vahvinta osaamistaan esittivät sentteri Simms (14/9/3 syöttöä) sekä joukkueen pisteykkönen Jermont Horton (15/7). Kaksinumeroiset pisteet heitti myös viime kaudella Vilppaan kapteenina toiminut Michael Pounds (12/5/5 syöttöä).

Ottelutilastot: Vilpas - KTP

Seagulls haki sarjapisteet Kouvolasta

Helsinki Seagulls oli tyly vieras Kouvoille keskiviikon toisessa liigakamppailussa. Mansikka-ahon Urheiluhallin lämpimässä illassa molemmilla joukkueilla oli etsikkoaikansa, mutta Seagulls venyi kalkkiviivoilla isäntien ohi, vieden sarjapisteet mukaansa numeroin 86-84 (42-38).

Seagulls näytti karkaavan voittoon jo avauspuolikkaalla, kun se ennätti parhaimmillaan jo 18 pisteen karkumatkalle. Kouvot kuitenkin kuroi eroa tasaiseen tahtiin kiinni, nousi vierailijoiden rinnalle ja lopulta ohi ottelun kolmannella jaksolla.

Päätösneljänneksellä isännät näyttivät jättävän lokkiparven pysyvästi taakseen noustuaan 8 pisteen johtoasemaan jakson puolivälissä. Seagullsin 8-0 –pisteputki tasoitti kuitenkin ottelun kaksi minuuttia ennen päätössummeria ja Jermaine Marshallin perinteisellä kolmen pisteen suoritteella vierailijat nousivat jälleen johtoon.

Seagulls kävi jo kuuden pisteen päässä päätösminuutin aikana, mutta James Sinclairin sekä Wayne Bernardin kolmosilla Kouvot tuli vielä kertaalleen otteluun mukaan ja vain pisteen päähän vierasjoukkueesta, kun kellossa oli jäljellä enää noin 15 sekuntia.

Remy Abellin onnistuttua vain yhdessä vapaaheitossa kymmenen sekuntia ennen ottelun loppua, pääsi Bernard yrittämään ottelun tasoitusta vapaaheittoviivalta juuri ennen päätössummerin soittoa. Bernard toisti kuitenkin Abellin suorituksen ja puolustuslevypallon kahminut vierasjoukkue sai komistella Timo Heinosen toimesta voittolukemansa vapariviivalta numeroihin 86-84.

Susijengi-sentteri Tuukka Kotti oli vierasjoukkueen voiton avainhahmo, operoituaan 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan. Marshall oli 18 pisteellään helsinkiläisten ykköstykki ja Abell (14), Heinonen (10/4) sekä Antti Kanervo (16/4 syöttöä) pussittivat jokainen kaksinumeroiset pistelukemat.

Isäntien riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan rouhinut Thomas Gipson (21/11), pisteen päähän vastaavasta suorituksesta jäänyt Ville Kaunisto (9/10/5 syöttöä) sekä 18 pistettä nakuttanut ex-lokki Sinclair.

Ottelutilastot: Kouvot - Seagulls

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.