Seagulls ja BC Nokia voittoihin perjantai-iltana

13.10.2017 Miesten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Helsingin Seagulls kävi hakemassa sarjapisteet paikallisvastus Espoo Unitedilta lukemin 87–79 (47–41). Myös Uudessakaupungissa päädyttiin vierasvoittoon kun BC Nokia oli Korihaita vahvempi numeroin 83–77 (40–41).

Kayel Locke oli Saegullsin paras pistemies joukkueen hakiessa vierasvoiton Espoo Unitedin vieraana.

Daniel Dolenc viimeisteli 17 pistettä tiukassa voitossa Uudenkaupungin Korihaiden vieraana. Kuvat: Ville Vuorinen

Helsingin Seagulls haki kauden neljännen voittonsa perjantaina kun se kaatoi Espoo Unitedin Tapiolan Urheiluhallissa 87–79. Ottelu käytiin pitkälti vieraiden komennossa molempien joukkueiden vaikeasta heittoillasta huolimatta.

Vierasjoukkue Seagulls kampesi hienoiseen johtoasemaan avausneljänneksellä hyödyntäen isäntien heikkoa heittovirettä. Toisella jaksolla espoolaiset pääsivät paremmin pelin mukaan. Topi Halmeen kolmen pisteen säkitys toi Unitedin toisen jakson lopussa jo kahden pisteen päähän, mutta Seagullsin Remy Abell nosti kahdella lay-upillaan eron tauolle kuuteen pisteeseen.

Tauon jälkeen Seagulls hallitsi hienoisesti pistetilastoa. Vieraat nykäisivät kunnon karkumatkan 8–0 -pisterallilla neljännen jakson alkuun. Espoo United kärsi vaikeasta heittoillasta eikä pystynyt enää vastaamaan vieraiden piristyneeseen peli-ilmeeseen ottelun lopussa.

Seagullsin paras pistemies perjantaina oli 18 pistettä ja 6 levypalloa tilastoinut Kayel Locke. Myös Dereck Jacksonin (15/3/5), Tuukka Kotin (13/8/3) ja Timo Heinosen (13/3) pelivire oli korkealla. Antti Kanervo (12/7/1) näytti kärsivän vaikeasta heittoillasta, mutta sai upotettua pallon sukkaan tärkeistä paikoista. Vieraiden parhaimmistoa olivat Omar Calhoun (24/8/7) ja Darious Moten (15/4/1).

Seagullsin käskyttäjä Mikko Larkas kertoi ottelun jälkeen olevansa mielissään siitä, että Korisliiga on palannut Espooseen.

– Hienoa, että Espoossa pelataan jälleen Korisliigaa. Lähes täydessä hallissa oli paikallispelin tunnelmaa. Hieno fiilis. Tässä sarjassa ei ole helppoa voittaa vieraissa, kuten tänään nähtiin.
– Aikalailla sellainen peli jota odotettiinkin, tosin ei osattu ennakoida että Moten heittäisi sataprosenttisesti kolmosia. Meillä oli alla rikkonainen harjoitusviikko sairasteluiden takia. Kentällä saatiin kuitenkin keskityttyä hyvin silloin kuin tarvitsi ja tehtyä tarvittavat korit, joilla sitten voitto tänään.
Espoo Unitedin päävalmentaja Ville Neva piti ottelua ajoittain kauden parhaana.
– Tilastolukemat paljastavat paljon. Seagullsille enemmän pisteitä meidän paintistä, toisista heitoista ja nopeista hyökkäyksistä. Toisaalta ajoittain nähtiin tämän kauden parasta Espoo Unitedia ja niiden hetkien aikana päästiin sille "melkein iskuetäisyydelle" takamatkalta.
– Käytännössä jokaisen jakson pari kolme ensimmäistä minuuttia vei kuitenkin vastustaja ja siitä pisteet heille.

Ottelutilastot: Espoo United–Seagulls

BC Nokialla vahva vierasreissu

BC Nokia kairasi perjantaina kauden kolmannen voittonsa kun se väänsi Uudessakaupungissa Korihaiden ohi ottelun päätösneljänneksillä. Lopputulos 83–77 kirjattiin nokialaisille äärimmäisen tasaisen kamppailun jälkeen.

Korihaiden ja BC Nokian välinen ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkueista ei kyennyt kiskaisemaan kunnollista pisterallia avausjaksoilla. Korihailla oli pienoinen hallinta toisella jaksolla, mutta Lawrence Gilbert jr:n kolmen pisteen heitto toi BC Nokian pisteen päähän toisen jakson lopussa.

Joukkueet jatkoivat tauon jälkeen tasaista kahinaa. Eldar Skamon onnistunut kolmonen vei vieraat johtoon kolmannen jakson loppupuolella, eikä BC Nokia luopunut johtoasemasta enää päätösneljänneksellä, vaikka Korihait pääsi käymään kahden pisteen päässä ottelun loppuminuuteilla. Lopputulos viimeisteltiin viivalta kun vieraiden Vincen Council ja Leyton Hammonds eivät haparoineet vapaaheitoissaan.

BC Nokian paras pistemies oli Vincent Council (21/3/4). Myös Daniel Dolencin (17/4/1) ja Leyton Hammondsin (12/6/2) hyvä vire hyökkäyspäässä avusti voitossa. Isäntien sentteri Juan Pattillo viimeisteli tupla-tuplan (23/10). Chaz Williams (15/3/6) ja Sean O´Brien (15/5/3) pelasivat tehokkaat minuutit.

Ottelutilastot: Korihait–BC Nokia

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.