Salminen korvaa Pavicevicin Hongan päävalmentajana

20.9.2010 Pekka Salminen valmentaa Espoon Honkaa alkavalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa. Maajoukkueen valmennusportaaseen pitkään kuulunut ja viime kaudella Joensuun Katajaa Koriliigassa luotsannut Salminen, 46, ei empinyt tarttua hänelle tarjoutuneeseen tilaisuuteen, kun Mihailo Pavicevic, 52, päätti purkaa sopimuksensa Hongan kanssa.

Viime kaudella Joensuun Katajaa luotsannut Pekka Salminen (kuvassa) siirtyy pikakomennuksella Espoon Hongan luotsiksi korvaten sopimuksensa irtisanoneen Mihailo Pavicevicin.

Salminen (vas.) on Suomen koripallomaajoukkueen pitkäaikainen apuvalmentaja. Kuvassa oikella päävalmentaja Henrik Dettmann. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

- Keskustelimme asiasta ensimmäinen kerran viime perjantaina, joten onhan tässä edetty varsin nopeasti puolin ja toisin. Vedän Hongalle ensimmäiset harjoitukset maanantaina, kertoo Salminen.

Salmisen tulikaste 2000-luvun menestyneimmän suomalaisseuran peräsimessä nähdään puolestaan jo ensi perjantaina, kun Kouvot saapuu Korisliigan avauskierroksen merkeissä Espooseen.

- Hongan kannalta oli onni, että Salmisen kaltainen suomalainen huippuvalmentaja oli vielä vapaana, toteaa seuran puheenjohtaja Mika Sohlberg.

Suomessa aiemmin Vantaan Pussihukkia, ToPoa ja Katajaa valmentanut Salminen on valmis vastaamaan omalta osaltaan taatusti vaativaan, mutta onnistuessaan myös palkitsevaan haasteeseen.

- Jossain vaiheessa nuorena miehenä asetin tavoitteekseni valmentaa ulkomailla ja toteutin sen, Salminen viittaa länsinaapurin suuntaan ja Solnaan, jossa hän juhli kaksi kertaa Ruotsin mestaruutta.

Honka ja VTB-liiga tarjosivat luontevan jatkumon Salmisen uralle.

- Seuraava tavoitteeni on ollut valmentaa jossain Euroopan liigassa. Ajattelin nyt samoin kuin silloin aikoinani Ruotsiin lähtiessäni, että perhana mikä mies minä olen, jos en tarttuisi tällaiseen tilaisuuteen, sanoo Salminen.

Pavicevic jää Montenegroon

Hongassa kaikki oli jo valmiina seuran viisi kertaa Suomen mestariksi valmentaneen Pavicevicin paluuseen Espooseen yhden välivuoden jälkeen. Hongan ja Pavicevicin purettu sopimus kattoi ensi kauden.

- Sovimme Pavicevicin kanssa, että hän pitää ensin pienen tauon Montenegron EM-karsintaurakan jälkeen. Pavicevicin piti saapua Suomeen tiistaina, mutta emme tavoittaneet häntä siinä vaiheessa puoleentoista vuorokauteen. Sitten Pavicevic lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän kertoi päätöksestään jäädä Montenegroon ja lastensa luokse, kertoo Sohlberg Hongan lehdistötiedotteessa.

Hongalle päätös tuli seuran tiedotteen mukaan ns. puun takaa.

- Kymmenen vuoden mittainen yhteinen taival loppui ikävällä tavalla, muotoilee Sohlberg.

Hongan päähuomio on VTB-liigassa

Honka nousi kuitenkin nopeasti takaiskustaan ja sillä on jalkeilla vahva valmennustrio.

Joukkueen valmennuksesta kesästä lähtien vastannut Jussi Syrjänen toimii Salmisen apuna. Joonas Iisalo on puolestaan Hongan uusi fysiikkavalmentaja. Työtä ja kiirettä riittää, sillä Honka pelaa alkavalla kaudella pelkästään runkosarjojen merkeissä muhkeat 54 ottelua.

Korisliigan keväisiin ratkaisuihin on vielä riittävästi aikaa, joten Salminen panostaa tässä vaiheessa VTB-liigaan, jonka Honka käynnistää 6. lokakuuta pelattavalla kotiottelulla ukrainalaista Dnipro Dnipropetrovskia vastaan.

- VTB-liiga on nyt keskeisin tavoitteemme. Erityisesti kotiottelut on varustettu huutomerkeillä. Ensi kevään tilannetta pitää vielä tutkia, kuvailee Salminen nykyistä tilannetta.

Pikahälytyksellä Honkaan saapunut Salminen ei voi vielä lähteä laatimaan mitään aikataulullista tavoitetta Hongan valmiuden osalta. Kaikki tarmo keskitetään nyt vain ja ainoastaan oman joukkueen tekemiseen nimenomaan puolustuksen kautta, missä Salminen on tunnetusti taitavimmillaan.

- Toisaalta joukkue on jo harjoitellut hyvin Syrjäsen kanssa ja lisäksi monet Hongan pelaajat ovat minulle entuudestaan tuttuja maajoukkueesta, muistuttaa Salminen.

Korisliigan avausottelu Honka-Kouvot perjantaina klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia