Vilpas voittoon Seagullsista, Pyrintö romahti Katajaa vastaan

28.10.2017 Joensuun Kataja otti vahvan vierasvoiton Tampereen Pyrinnöstä lauantai-iltana. Joukkue karkasi tauon jälkeen täydellisesti isäntien näpeistä ja porskutteli selkeään 85–67 (37–45) -vierasvoittoon. Illan toisessa Korisliiga-koitoksessa Salon Vilpas otti niukan kotivoiton Helsinki Seagullsista numeroin 95–89 (47–42).

Damier Pitts oli Joensuun Katajan tehokkaimpia joukkueen kaataessa Pyrinnön. Kuva: Ville Vuorinen

Pyynikin palloiluhallissa pelattiin lauantaina kaksijakoinen koripallo-ottelu. Tampereen Pyrintö isännöi keskiviikkona FIBA Europe Cupissa voittoa juhlinutta Joensuun Katajaa. Ottelun alku tuntui olevan kotijoukkueella vielä hallussa kun Pyrintö hallitsi kentän tapahtumia hienoisesti pitämällä tauolle asti kahdeksan pisteen johtoa.

Tauon jälkeen Kataja pääsi kuitenkin todelliselle karkumatkalle, joka alkoi kun joukkueen Wesley Saunders upotti kaksi kovaa kolmosta pohjaan. Puolustustaan särmännyt vierasjoukkue jatkoi raivaustöitä päätösjaksolla, jolla se piti isännät vain 9 pisteessä.

Katajan ryöstöretken takuumiehinä toimivat Damier Pitts (21/6/7), Wesley Saunders (22/5/1), sekä 3/ 4 kolmosta upottanut Ilari Seppälä (16/2/4). Pyrintöä pitivät pystyssä Jua´yan Green (17/2), Antero Lehto (14 pistettä) ja Brian Asbury (13/7/1).

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen näki, että joukkueen yhteispeli heikentyi tauon jälkeen.

– Ensimmäisen puoliaika selvittiin jotenkin, vaikka teimme asioita erilailla, kun oli sovittu. 2. puoliajalle piti lisätä intensiteettiä, mutta kaikki näkivät, miten siinä kävi. Vain 5 koriin johtavaa syöttöä kertoo, ettei meillä ollut pallon liikettä yhtään. Astuimme pari viikkoa taaksepäin joukkuepelaamisessa ja pelaajat yrittivät voittaa peliä yksin.

Katajan Greg Gibsonin uskoi, että avausjaksoilla näkynyt turnausväsymys karisi pelaajien hartioilta tauolla.

– Kenties kovasta ohjelmasta tai matkustamisesta, tulimme peliin vähän vaisusti. Kunnia pelaajille, tulimme toiselle puoliajalle kovaa puolustaen ja pelissämme oli ehkä enemmän tunnetta kuin kenties koko kaudella tähän asti.

Ottelutilasto: Pyrintö–Kataja

Vilpas kesti Seagullsin paineen

Salon Vilpas sai lauantaina vieraakseen Helsinki Seagullsin. Tiukaksi kehkeytyneen kamppailun voittajaksi päätyi lopussa kotijoukkue lukemin 95–89 (47–42). Salon Vilpas ei ole hävinnyt kotihallissaan vielä yhtään ottelua kuluvan kauden Korisliigassa.

Salon Vilpas aloitti lauantain kotiottelun raivoistasti voittamalla avausjakson 30–17. Toisella jaksolla Seagulls pääsi peliin paremmin mukaan ja hankki kolmannella jaksolla jo johtopaikan, kunnes Vilpas kampesi lopulta rinnalle ja ohi ottelun voittoon.

Salon Vilppaan tehopelaaja lauantaina oli Johnathan Jordan (24/5/3). Myös Teemu Rannikko (18/2/7) ja Aaron Jones (16/10/1) tekivät hyvät tilastot. Seagullsin kaarti onnistui tasaisesti. Tuukka Kotti (13/10/7) tilastoi tupla-tuplat.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kommentoi ottelua laadukkaaksi.

– Tulos olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta me saimme lopussa sisään heitot, jotka riittivät voittoon.

Ottelutilasto: Vilpas–Seagulls

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.