Seagulls voittoon, Timo Heinonen kaikkien aikojen ykköseksi

5.12.2017 Helsinki Seagullsin sisäpelaaja Timo Heinonen, 36, siirtyi Nokian palloiluhallin tiistai-illassa kaikkien aikojen ykköseksi Korisliigassa pelattujen runkosarjaotteluiden määrässä. Heinosen 624. runkosarjaottelu päättyi Seagullsin komeaan 89-85 (47-42) –vierasvoittoon.

Timo Heinonen teki liigahistoriaa tiistai-iltana, pelattuaan 624:nen pääsarjatason runkosarjaottelun ja noustuaan täten kaikkien aikojen listan piikkipaikalle. Kuva: Francois Perthuis

Ilman Tuukka Kottia ja Antti Kanervoa pelannut, mutta Carl Lindbomilla vahvistunut Seagulls koki hienoisia käynnistymisvaikeuksia näätäpaitojen puolustuksen puristuksessa. Alkukankeuden jälkeen vierailijat terävöittivät kuitenkin nopeasti otteitaan ja avauskympin jälkeen kuskin paikalla istui viiden pisteen johtoasemaan ennättänyt lokkilauma.

Tasaisena puoliajalle asti kulkenut kamppailu näytti repeävän toisella puoliajalla vierailijoiden suuntaan, Seagullsin venytettyä johtonsa kolmannella neljänneksellä jo 15 pisteen suuruiseksi. BC Nokia taisteli kuitenkin sinnikkäästi tiensä takaisin voittotaisteluun ja aina yhden pisteen päähän päätösjakson puolivälin tienoilla.

Kuuden pisteen johtoon Lindbomin korilla päätösminuutin alkuhetkillä noussut Seagulls näytti jo karkaavan varmaan voittoon, mutta Vincent Councilin ja Eldar Skamon onnistumisilla isännät repivät eron vielä kertaalleen kahteen pisteeseen 20 sekuntia ennen päätössummeria. Seagullsin puolustus onnistui kuitenkin kestämään BC Nokian tasoitusyrityksen sekä neljä missattua vapaaheittoa matkalla 89-85 (47-42) –vierasvoittoon.

- Olimme pienempiä, mutta nopeampia. Puolustimme tosi hyvin ja pääsimme sen ansiosta juoksemaan avoimella kentällä. Tämä oli hieno joukkuevoitto, iloitsi Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas.

Remy Abellin 26 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä tahdittivat lokkilauman hyökkäystä, juhlakalu Heinosen (14/7) ja Derek Jacksonin (15/9/5 syöttöä) säestäessä taustalla.

Näätäpaitojen takamies Vincent Council operoi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 10 koriin johtaneella syötöllä, Leyton Hammondsin toimiessa joukkueen ykköstykkinä 25 pisteellä ja 8 levypallolla. Serbisentteri Dragan Labovic teki debyyttinsä nokialaisyleisön edessä, kirjauttaen 10 pistettä, 5 levypalloa ja yhden koriin johtaneen syötön.

Seagullsin sisäpelaaja Heinonen oli ottelun hahmo 14 pisteellä ja 7 levypallolla, mutta ennenkaikkea siitä syystä, että mies siirtyi Korisliigan kaikkien aikojen eniten runkosarjaotteluita pelanneeksi pelaajaksi. 36-vuotias ja 198-senttinen PuHun kasvatti pelaa 19:ttä kauttaan pääsarjassa, aloitettuaan pääsarjauransa kaudella 1999/00. Nyt runkosarjaotteluita on kasassa kaiken kaikkiaan 624.

Liigataipaleella mies on edustanut PuHua, ToPoa, KTP:ta ja nyt Seagullsia. Saavutuksien listalta Heinoselta löytyy kolme SM-hopeaa ja yhtä monta SM-pronssia. Heinonen on valittu kahdesti vuoden puolustuspelaajaksi (2006, 2010) ja löytyy mieheltä myös vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinto (2008).

Runkosarjassa Heinonen on operoinut nyt 5883 pistettä, 2584 levypalloa, 514 syöttöä, 242 riistoa ja niin ikään 242 torjuntaa. Peliminuutteja on kertynyt 15172. Yhden ottelun ennätyksikseen Heinonen on kirjauttanut 40 pistettä, 14 levypalloa, 6 syöttöä, 5 riistoa ja 8 torjuntaa. Heinosella on vyöllään myös 6 miesten maaottelua ja 8 niin sanottua ”haastajamaaottelua”.

Ottelutilastot: BC Nokia - Seagulls
 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia