Korisliigassa harvinainen sisäpelaajavaihto: Timothy Williams KTP-Basketiin, Kenneth Simms Katajaan

23.2.2018 Korisliigan sarjataulukossa kohti häntäpäätä valuneet Joensuun Kataja ja Kotkan KTP-Basket vaihtavat keskenään sisäpelaajia. Hallitseva mestari Kataja saa vaihtokaupassa 206-senttisen Kenneth Simmsin ja KTP 203-senttisen Timothy Williamsin.

Timothy Williams on pelannut Kataja-paidassa ensimmäistä kauttaan ulkomailla...

..kun taas Kenneth Sims on kokenut eurokenttäkonkari. Kuvat: Ville Vuorinen

KTP ja Joensuun Kataja ovat päätyneet vaihtamaan senttereitä keskenään. Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Timothy Williams siirtyy Katajan paidasta Kotkaan ja KTP Basketin Kenneth Simms siirtyy kaupassa Katajan paitaan.

 

– Kai tässä kirjoitetaan jonkinlaista Korisliiga-historiaa. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun tällainen homma kahden organisaation välisellä yhteistyöllä toteutetaan, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio kertoo seuran internet-sivuilla.

 

Katajan päävalmentaja Greg Gibson myöntää, että päätös vaihdosta ei ollut helppo.

 

– Tämä oli kova päätös. Tim on ollut alusta lähtien todella ammattimainen, tehnyt kaikki ne asiat joita häneltä olemme pyytäneetkin ja hyökkäyspäässä hän on pelannut kerrassaan upeasti. Minua on kuitenkin mietityttänyt koko ajan se, että saammeko hänelle kaivattua apua sairastuvalta ja jos saamme niin milloin.

 

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Timothy Williams on kirjauttanut pelaamassaan 26 liigaottelussa keskimäärin 14,6 pistettä, 6,7 levypalloa ja 0,8 torjuntaa. Simmsin tilastot 31 liigaottelussa ovat keskimäärin 15,7 pistettä, 9,9 levypalloa ja 1,3 torjuntaa.

 

Simmsin ammattilaisura alkoi syksyllä 2009 Liettuan pääsarjasta. Ensimmäisen täyden kauden Euroopassa hän pelasi 2010–11 Romaniassa. ”Ruotsin-kiertue” Södertälje Kingsin riveissä kesti kaksi vuotta (2011–13), tuloksena mestaruus ja hopea sekä torjuntakuninkuus (2013). Kingsin kanssa Simms pelasi myös kansainvälisiä otteluja FIBA EuroChallenge -sarjassa.

 

Työpaikka kaudelle 2013-14 löytyi Belgian pääsarjasta ja syksyllä 2014 Simms otti ensi kertaa suunnakseen Suomen ja KTP-Basketin. Europelit saivat jatkoa (FIBA EuroChallenge) ja värikäs kausi päättyi SM-pronssiin. Kaudella 2015-16 tutuksi tuli muun muassa Italian kakkosliiga.

 

Viime kaudella Simms esiintyi Unkarin pääsarjassa Kaposvari KK:n riveissä tilastoilla 11,3 pistettä ja 6,6 levypalloa. Edellä mainittujen maiden lisäksi hän on edustanut ammattilaisjoukkueita myös kotimaassaan USA:ssa, Kiinassa, Uruguayssa, Dominikaanisessa tasavallassa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa.

 

Sekä Simms että Katajan uusi takamies Eric Garcia pukevat Kataja-paidan ensi kertaa päälleen ensi viikon keskiviikkona, jolloin Lapuan Kobra-Basket vierailee Joensuussa. Vaihdetut sentterit kohtaavat toisensa uusissa joukkueissaan ensimmäistä kertaa viikon päästä Kotkassa.

 

Lisätietoa: Timothy Williams

 

Lisätietoa: Kenneth Simms 
 
18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia