KTP täräytti trillerivoiton Salon Vilppaasta – Karhu Basket ja BC Nokia avausvoittoihin Korisliigan pudotuspeliavauksessa

8.4.2018 20:39 Kotkan KTP Basket haki kauden ensimmäisen voiton Salon Vilppaan kotihallista Korisliigan pudotuspeliavauksessa. KTP venyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 87–83-voittoon. Muissa puolivälieräkoitoksissa Kauhajoki otti 84–74-voiton Tampereen Pyrinnöstä ja BC Nokia tehoili 95–78-voittoon Kataja Basketista.

Mandell Thomasin ryhdikkäät liikkeet ottelun lopussa käänsivät kotiedun KTP:lle ottelusarjassa Salon Vilpasta vastaan.

Karhu Basketin Gregory Manganon kolmen pisteen pussitukset avustivat kauhajokelaisia voittoon lauantaina.

BC Nokian Vincent Council oli kentän työmies nokialaisten ottaessa avauskiinnityksen välieräpaikkaan. Kuvat: Ville Vuorinen

Miesten Korisliigan pudotuspelit syttyivät liekkiin sunnuntaina kolmen ottelun voimin. Pudotuspelikierroksen suurimman ässän veti hihastaan Saloon runkosarjan voittajan Vilppaan vieraaksi matkustanut Kotkan KTP Basket. Kotkalaiset hiostivat ennakkosuosikkina otteluun lähtenyttä kotijoukkuetta täydet minuutit venyen loppusekunneilla 87–83 (39–42) -voittoon. Tappio oli Salon Vilppaalle kauden ensimmäinen kotihallissa. Samalla puolivälieräsarjan kotietu siirtyi kotkalaisten puolelle.

Ottelut alkutahdit tanssittiin tasatahtiin. Salolaisten peli sai synkkiä pilviä ottelun alussa kun Javontae Hawkins loukkaantui alkuminuuteilla. Vilppaan johto oli karata kolmannella jaksolla, mutta KTP:n Deon Edwin piti yksilösuorittamisellaan KTP:n samalla viivalla isäntien kanssa. James Sinclairin kolmonen vei kotkalaiset johtoasemaan kun pelikellossa tikitti viimeiset sekunnit. Loppunumeroista huolehti Mandell Thomas elintärkeällä riistollaan ja pussittamalla viimeiset korit vapaaheittoviivalta.

KTP Basketin päävalmentaja Ray Ailus näki, että kotkalaiset onnistuivat Vilppaan vahvuuksien karsimisessa lauantaina.

– Puolustimme hyvin ja saimme Vilppaan vahvuuksia, kuten nopean pelin pois. Toki voittoon tarvittiin myös kovia henkilökohtaisia onnistumisia hyökkäyspäässä.

Deon Edwin (29/11/6) oli vieraiden eliittiä. Myös James Sinclair (19/2/1) ja Timothy Williams (13/6/1) hyökkäsivät tehokkaasti. KTP Basket operoi sunnuntaina tehokkaasti kolmen pisteen kaaren takaa 61 prosentin tehoilla (8/13). Vilppaan riveistä Jaylon Brown punnersi 23 pistettä, Tobin Carberryn (20) ja Mikko Koiviston (18) säestyksellä.

Ottelutilastot: Vilpas-KTP

Karhu Basket karkasi kotivoittoon

Kauhajoen Karhu Basket aloitti pudotuspelirupeamansa vahvalla pelillä Tampereen Pyrintöä vastaan. Karhu Basket sai pidettyä ottelun ohjaimissaan loppuminuuteilla, eikä tamperelaisvieraat päässeet enää iskuetäisyydelle. Ottelu päättyi Kauhajoen 84–74 (37–34) -voittonumeroihin.

Tampereen Pyrintö pysyi puolivälieräsarjan avauksessa pirteästi isäntien kintereillä Karhun pienistä pyristelyistä huolimatta. Päätösjakson lopussa Greg Manganon kaksi perättäistä kolmen pisteen heittoa aloittivat Karhun voittoon riittäneelle karkumatkalle. Stephen Maxwellin donkki loppusekunneilla sinetöi loppulukemat kotijoukkueelle.

Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso oli tyytyväinen pelin kohentumiseen tauon jälkeen.

– Hyökkäyspään toteutus ei ollut ensimmäisellä puoliajalla niin hyvää kuin toisella. Meillä jäi vähän pallot käsiin. Kolmannen alussa tapahtui selvä parannus hyökkäyksessä. Levypallokamppailussa meidän täytyy olla paljon kovempia.

Stephen Maxwell rouhi puolivälieräavauksessa 29 pistettä ja noukki 7 levypalloa. Kotijoukkuetta kantoi myös Manganon (17/7/2) ja Rene Rougeaun (10/5/5) hyökkäystekeminen. Pyrinnön riveistä Kenneth Manigaultin (15/8/1), Topias Palmin (12) ja Juan´ya Greenin (13/2) hyökkäystekeminen tehosi parhaiten.

BC Nokia takoi avausvoittoon Katajasta

BC Nokia aloitti kuluvan kauden mitalinmetsästyksen tuttua pudotuspelivastusta Joensuun Kataja Basketia vastaan. Nokia tehoili puolivälierän avauksesta selkeän voiton lukemin 95–78 (43–45). Lopputulokseen piirtyi isäntien äärimmäisen tehokas kolmas neljännes sekä laadukas puolustustyöskentely.

Väkevästi Dragan Labovicin johdolla pisterallin avannut BC Nokia päästi joensuulaiset vieraat hetkeksi mukaan taisteluun toisella jaksolla, kun Eric Garcian ja Alex Murphyn kaaret löysivät pussin pohjalle. Tauon jälkeen Kataja Basketin heittokone alkoi yskiä, ja näätäpaidat onnistuivat käyttämään suvannon hyödykseen väkevällä hyökkäystekemisellä ja pitämään piste-eron suurena päätösjaksolla.

BC Nokian päävalmentaja Ville Tuomisto oli tyytyväinen pelisuunnitelman toteutumiseen kotiparketilla.

– Ensimmäinen ja kolmas neljännes meiltä ehjää tekemistä. Noudatimme pelisuunnitelmaa ja liikutimme palloa. Toisella neljänneksellä jäi pomputteluksi ja pallonliike loppui, mikä näkyy heti Katajan tasoista joukkuetta vastaan. Kataja on hyvä puolustamaan staattisia tilanteita, pitää saada palloa liikkumaan, jotta heille tulee harha-askeleita.

– Puoliajalla puhuttiin, että tarvitsemme kolmannen onnistujan Labon ja Vincen lisäksi. Saimme vapaita kolmosia Josephille ja hänet paremmin peliin mukaan.

Labovicin (29/6/3) monipuolinen urakointi hyökkäyksessä ja Vincent Councilin (28/5/15) jäätävä syöttöpeli kantoivat nokialaisia puolivälierien avausvoittoon Devoe Josephin (13/5/4) heittopelin rullatessa tauon jälkeen. Nuhaisesta heittoillasta kärsinyt Kataja Basket pysyi ottelussa Daniel Bejaranon (18/8/3), Eric Garcian (15/4/1) ja Alex Murphyn (13/10/1) suorituksilla.

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga